Τζάμπολ με δύο ντέρμπι στην Basket League

Η Basket League επιστρέφει. Χωρίς τον Ολυμπιακό, που αποφάσισε να απέχει, αλλά πάντα με αρκετό ενδιαφέρον και την ελπίδα για καλό μπάσκετ και ευχάριστες εκπλήξεις. Οι 14 μονομάχοι ρίχνονται στην αρένα σε μια σεζόν με ξεκάθαρο φαβορί, τον Παναθηναϊκό, αλλά και ομάδες που έκαναν ως επί το πλείστον αρκετά καλές κινήσεις για την ενίσχυσή τους.

Στην πρεμιέρα δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την συγκάτοικό του, ΑΕΚ, σε ένα ζευγάρι που δεν είναι καθόλου απίθανο να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Οι «πράσινοι» δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα (ο Μπεν Μπεντίλ έμεινε εκτός της εξάδας των ξένων για την Α1), αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα κατόρθωσαν να κάνουν προπονήσεις με πλήρη σύνθεση, εν όψει και της πρεμιέρας για την Ευρωλίγκα την Πέμπτη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Η «Ένωση» στο ντεμπούτο του Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο της δεν θα έχει διαθέσιμο τον τραυματία Μάρκους Σλότερ, ωστόσο επέστρεψε στη δράση ο Κέντρικ Ρέι. Η παράδοση στο επαγγελματικό πρωτάθλημα (από 1992/93) είναι συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού, που μετρά 36 νίκες σε 37 ματς, ενώ η μοναδική νίκη της ΑΕΚ είχε καταγραφεί στις 3 Νοεμβρίου του 1996 με 94-77.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα του Σαββάτου, ο Ιωνικός επιστρέφει 32 χρόνια μετά στην μεγάλη κατηγορία υποδεχόμενος όχι στη Νίκαια αλλά στο Παλαιό Φάληρο το Λαύριο. Σχορτσανίτης από τη μία και Λούντζης από την άλλη θα απουσιάσουν. Το Περιστέρι, με τον Ηλία Ζούρο πλέον στον πάγκο αλλά χωρίς τον τραυματία Καράμπελα, αντιμετωπίζει τον Ηρακλή που επανέρχεται στην Basket League μετά το 2011 και θα παραταχθεί πλήρης. Ο Ήφαιστος υποδέχεται το Ρέθυμνο στη νησιωτική μάχη της πρώτης αγωνιστικής, ενώ ο Κολοσσός αφήνει μετά από χρόνια το Βενετόκλειο και κάνει ποδαρικό στο κλειστό της Καλλιθέας κόντρα στον Πανιώνιο. Η νεοσύστατη Λάρισα αντιμετωπίζει τον δυνατό Προμηθέα που άφησε καλές εντυπώσεις στα δυνατά φιλικά που έδωσε.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Κυριακή με τον Άρη του Σούλη Μαρκόπουλου, που απαλλάχθηκε από τα ban και ανακοίνωσε μαζεμένες μεταγραφές, να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ του Κώστα Φλεβαράκη. Οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά κατάφερα-έστω και με δυσκολίες-να φτιάξουν αξιόλογα ρόστερ. Η προϊστορία στα χρόνια του ΕΣΑΚΕ είναι σχετικά ισορροπημένη, με τον Άρη να μετρά 19 νίκες και τον ΠΑΟΚ 16.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:
Σάββατο 28/10
Ιωνικός Νίκαιας-Λαύριο 15:45 (ΕΡΤ2 BL Show/ERTPLAY 1)
Περιστέρι-Ηρακλής 15:45 (ΕΡΤ2 BL Show/ERTPLAY 3)
Ήφαιστος Λήμνου-Ρέθυμνο 15:45 (ΕΡΤ2 BL Show/ERTPLAY 2)
Κολοσσός Ρόδου-Πανιώνιος 15:45 (ΕΡΤ2 BL Show/ERTPLAY 4)
Λάρισα-Προμηθέας Πάτρας 17:45 (ΕΡΤ 2)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 19:00 (COSMOTE Sport 4)
Κυριακή 29/10
Άρης-ΠΑΟΚ 17:45 (ΕΡΤ3)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις