Νίκη από Αργεντινή, 2-1 τον Θεσπρωτό

Η Νίκη Βόλου μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα της Football League κερδίζοντας τον Θεσπρωτό με σκορ 2-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντόνιο Ροχάνο που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του, ένα σε κάθε ημίχρονο. Οι κυανόλευκοι κατά διαστήματα έκρυψαν την μπάλα και το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Ο Θεσπρωτός σε μία από τις ελάχιστες αδράνειες της αμυντικής της γραμμής των γηπεδούχων, κατάφερε να μειώσει το σκορ με τον Μάουρο και να προσθέσει αρκετό άγχος στους παίκτες του Ισαάκ Χοβέ που με πάθος και περίσσια ενέργεια κράτησαν το υπέρ τους 2-1 μέχρι το τέλος.

Δυναμική η παρουσία του κόσμου της Νίκης Βόλου που δεν σταμάτησε να τραγουδά καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, δίνοντας ψυχολογική ώθηση στους κυανόλευκους που αν και μπήκαν μουδιασμένα κατάφεραν να δείξουν μέρος των δυνατοτήτων τους.

Πως παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Με εκπλήξεις ο Χοβέ

Ο Ισαάκ Χοβέ επεφύλλασε ορισμένες εκπλήξεις στο σχήμα που επέλεξε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Μανώλης Αποστολίδης, το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Βοσνιάδης ενώ το δεξί ο Κ. Κυριακίδης. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παγώνης και Αλιατίδης ενώ σε ρόλο αμυντικού χαφ επιλέχθηκε ο Σωτήρης Μπαλάφας. Πιο προωθημένοι αριστερά και δεξιά του Μπαλάφα, οι Ιορδανίδης και Ντομίνγκεθ. Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Τσιώλης και την δεξιά ο Κρουθ. Στην κορυφή της επίθεσης ο Αντόνιο Ροχάνο.

Οι 11 του Χουάν Ραμόν Ρότσα

Ο Κωνσταντάκος ήταν ο τερματοφύλακας, με την αμυντική γραμμή να την αποτελούν από αριστερά προς δεξιά οι Βιγιαφάνε, Σταυρίδης, Νόνης και Κωνσταντίνου. Αμυντικός μέσος ο Κολτσίδας, ενώ την τετράδα της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Γώγος, Β. Κωνσταντίνου, Ραμίρες και Ευθυμίου. Μοναδική επιθετική αιχμή ο Κολλάς.

Προσπάθησε να αιφνιδιάσει ο Θεσπρωτός

Με πίεση ψηλά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βραχυκυκλώσουν την κυκλοφορία της μπάλας από την πλευρά της Νίκης. Εν μέρει το κατάφεραν κρατώντας μακριά από την περιοχή τους, τους επιθετικούς των γηπεδούχων. Σ’ αυτό το διάστημα οι Ευθυμίου και Κολλάς είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν, σε ισάριθμα κλεψίματα όμως η αμυντική γραμμή της Νίκης λειτούργησε αποτελεσματικά και απέφυγε τα χειρότερα.

Ανέβασε στροφές η Νίκη

Από το 10′ και μετά η Νίκη ανέβαζε σταδιακά στροφές και μετά το 25′ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημουργώντας συνεχώς τις προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ. Στο 10′ ο Ροχάνο πήρε την κεφαλιά στη σέντρα του Ιορδανίδη, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο κ. Γιουματζίδης είδε “θέατρο” στην πτώση του Κρουθ εντός περιοχής των φιλοξενούμενων ενώ στο 22′ ο Μπαλάφας παραλίγο να πετύχει το γκολ της καριέρας του. Σε κόρνερ του Ντομίνγκεθ η μπάλα έφτασε στον υψηλόσωμο αμυντικό μέσο, που επιχείρησε ανάποδο ψαλιδάκι, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Με εκτελεστή τον Ροχάνο

Με τα λεπτά να κυλούν προς τη λήξη του πρώτου μέρους η Νίκη δεν πίεσε ακόμη περισσότερο με την προσπάθεια να ανταμοίβεται στην τελευταία, κυριολεκτικά επίθεσή της. Ο Ροχάνο με κάθετη πάσα έβγαλε τον Κρουθ απέναντι από τον Κωνσταντάκο, με τον Ισπανό να σιγουρεύει το γκολ σερβίροντας στον επερχόμενο Ροχάνο, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-0.


Στο δεύτερο μέρος οι κυανόλευκοι απαλλαγμένοι από το άγχος της πρεμιέρας ξεδίπλωσαν ακόμη περισσότερο τις επιθετικές αρετές τους. Στο 51′ ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι στη Νίκη, όταν η μπάλα ξεκάθαρα σταμάτησε στο χέρι του Σταυρίδη μετά από προσπάθεια για σέντρα του Τσιώλη. Δύο λεπτά αργότερα ο Ροχάνο σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Κωνσταντάκο να εξουδετερώνει. Στο 57′ οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0. Ο Ροχάνο ξεπέρασε με την μπάλα στα πόδια τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 62′ η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της με σκόρερ και πάλι τον Αντόνιο Ροχάνο. Ο Κρουθ σέρβιρε, ο Αργεντινός απέφυγε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα πριν οδηγήσει την μπάλα στο βάθος της εστίας του.

Αντέδρασε ο Θεσπρωτός, αντεπεξήλθε στην πίεση η Νίκη

Παρά το 2-0 ο Θεσπρωτός δεν κατέθεσε τα όπλα και προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Το κατάφερε στο 75′ όταν ο Γώγος σέντραρε από τα δεξιά και ο Ντάλα Κόστα με πλασέ στην κίνηση μείωσε σε 2-1. Παρά την ψυχολογική ανάταση των φιλοξενούμενων η Νίκη κατάφερε να ανταπεξέλθει της πίεσης και με δύο διορθωτικές κινήσεις του Ισαάκ Χοβέ, πήγε μέχρι τη λήξη χωρίς να δώσει δικαιώματα.

Κίτρινες: 15’ Κρουθ, 55’ Ροχάνο 67’ Ιορδανίδης, Ντομίνγκεθ – 25’ Β/ Κωνσταντίνου, 44’ Σταυρίδης, Ευθυμίου, Κολλάς

Νίκη Βόλου (Ι. Χοβέ): Αποστολίδης, Παγώνης, Κ. Κυριακίδης, Αλιατίδης, Βοσνιάδης, Μπαλάφας (76’ Μπιτσάκος), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Τσιώλης (87’ Γκαρσία), Ροχάνο (80’ Καπός).
Θεσπρωτός (Χ. Ρότσα): Κωνσταντάκος, Ε. Κωνσταντίνου (41’ λ.τρ. Γ. Καρβούνης), Βιγιαφάνε, Νόνης, Σταυρίδης, Κολτσίδας, Ευθυμίου (70’ Μπίκας), Ραμίρες, Γώγος, Β. Κωνσταντίνου (61’ Ντάλα Κόστα), Κολλάς.

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας)
Βοηθοί: Δέλλιος (Πέλλας), Βρούζος (Πιερίας)
4ος διαιτητής: Αργυρός (Πέλλας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις