Σπατάλησε ευκαιρίες και τον τιμώρησε η Ξάνθη

Το πλάνο υπήρχε, αλλά το πλάνο δεν βγήκε. Ο Βόλος δεν σκόραρε πρώτος στο ματς, όπως προφανέστατα ήθελε, σπατάλησε όλες τις καλές στιγμές που είχε στο πρώτο ημίωρο και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ υπέστη προφανή ψυχολογική καθίζηση.

Οι νεοφώτιστοι ήταν καλύτεροι, σχεδόν συντριπτικά καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά ένας… ευρωπαϊκός Βραζιλιάνος (σ.σ. τουτέστιν Πορτογάλος) και ένας κανονικός τον έκοψαν στα δύο. Οι γηπεδούχοι, που είχαν τις στιγμές τους στο ματς όμως όχι τόσο σπουδαίες, έκοψαν τους φιλοξενούμενους στα δύο με το πρώτο γκολ και μετά είχαν το παιχνίδι ακριβώς εκεί που το ήθελαν.

Το 1-0 διαστρέβλωσε την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν ακόμα πιο πλασματικό που επετεύχθη από τους γηπεδούχους σε ένα 45λεπτο, στο οποίο ο Βόλος είχε περισσότερη διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει, να ψάξει το γκολ και είχε χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες στο ματς. Ως το 40! Γιατί διόλου πλασματικά και καθόλα  ρεαλιστικά, οι γηπεδούχοι σε μια άριστη αντεπίθεση και με δημιουργό για μια ακόμα αγωνιστική τον Στάρτζεον έφτασαν στο 1-0 με τον Τεσέιρα να πλασάρει σωστά μέσα από την περιοχή.

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε το δεύτερο. Σχεδόν! Η ροή του αγώνα αυτή τη φορά ήταν σε… κανονικούς ρυθμούς Super League, όμως και πάλι μια αντεπίθεση και ένας εξαιρετικός συνδυασμός του Ντε Αμορίμ με τον Σόσα έφερε το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων και «τελείωσαν» τα κουράγια του Βόλου, που ελάχιστα απείλησε μέχρι το φινάλε του ματς. Ένα φινάλε που είχε ένα δίλεπτο φωτιά με την Ξάνθη να φτάνει σε τρίτο γκολ και τον Βόλο να μειώνει 3-1 στην εκπνοή.

Το ματς

Σ’ ένα ανοιχτό ματς οι παίκτες και των δύο έφταναν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή, με τον Βόλο να αιφνιδιάζει, χάνοντας τις πρώτες ευκαιρίες της αναμέτρησης. Αρχικά, στο 13’ έπειτα από στατική φάση, ο Μυστακίδης θέλησε να πλασάρει από τη μικρή περιοχή με το δεξί, αλλά βρήκε αέρα, με την μπάλα να περνά εκτός εστίας, αφού κόντραρε στο αριστερό του πόδι, ενώ στο 20’ ο Δημόπουλος έπιασε ένα γυριστό έπειτα από σέντρα από τα αριστερά, ωστόσο και πάλι η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 27’, όταν ο Κοβάτσεβιτς στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Από εκείνο το σημείο, χτύπησε το «καμπανάκι» για τους γηπεδούχους, καθώς στο 28’ και στο 29’, Ρενέλα και Ντίρεσταμ έχασαν καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ και τελικά τα κατάφεραν στο 40’ . Έπειτα από γρήγορο επιθετικό τρανζίσιον, ο Στάρτζεον πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Τεσέιρα εντός περιοχής και ο τελευταίος με αριστερό πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Ξάνθη ευτύχησε να «τελειώσει» το ματς με την πρώτη της ευκαιρία. Στο 56’, Ντε Αμορίμ και Σόσα, συνεργάστηκαν άψογα από τα αριστερά και ο πρώτος εντελώς ανενόχλητος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκαραβέλη, διαμορφώνοντας το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ήταν φανερό ότι τα πόδια των φιλοξενούμενων είχαν «κοπεί» και απλά αναμενόταν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού και αμυντικά η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ ήταν αλάνθαστη, μην αφήνοντας περιθώρια στους παίκτες του Χουάν Φεράντο.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Μπαριέντος που είχε περάσει ως αλλαγή, με ωραία κάθετη βρήκε τον επίσης νεοεισελθόντα, Φοσέ, και ο τελευταίος, αφού σημάδεψε το δοκάρι, πήρε ο ίδιος το ριμπάουντ και σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 3-0 στο 89’.

Από πλευράς Βόλου, δράστης ήταν ο Ατιγιάτ, που με εκπληκτικό τελείωμα με τη μία «εκτέλεσε» τον Άμπαντ, κάνοντας το 3-1 στο 91’.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ξάνθη (4-2-3-1): Άμπαντ – Ντίρεσταμ, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Σόσα – Κοβάτσεβιτς, Μουλέν – Στάρτζεον, Τεσέιρα (65’ Τέρκι), Ντε Αμορίμ (82’ λ.τ. Μπαριέντος) – Ρενέλα (76′ Φοσέ)

Βόλος (4-2-3-1): Γκαραβέλης – Ντεντάκης, Μπασόνγκ, Δημόπουλος, Φεράρι – Τσοκάνης (67’ Μαξ), Μπαλογιάννης (61’ Μάντζης) – Τόρες, Μουνίθ, Μυστακίδης (57’ Ατιγιάτ) – Γέντρισεκ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις