Ρότσα: Παιχνίδι με άγρια ομορφιά (video)

Η Νίκη πάτησε στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης το Σάββατο το πρωί και είχε μόλις ένα 24ωρο για να διαμορφώσει τις συνθήκες για έναν αγώνα Football League. O προπονητής του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, μη γνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπίσει η διοίκησή της, φανερά εκνευρισμένος καυτηρίασε τον χώρο που επιλέχθηκε για τη συνέντευξη Τύπου ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αγωνιστική παρουσία του συγκροτήματος του Ισαάκ Χοβέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χουάν Ραμόν Ρότσα και το σχετικό βίντεο:

«Ερχόμουν πριν από 35 χρόνια όταν έπαιζα ακόμη και ήταν ο κ. Ντε Φαρία προπονητής και παίκτες οι Φλάμος, Κατσικάς, Βούλγαρης, Παναγιωτόπουλος κι όλα αυτά τα παιδιά. Ερχόμουν στο άλλο γήπεδο (σ.σ. «Π. Μαγουλάς») και μετά από 35 χρόνια ερχόμαστε εδώ και είμαστε σε μία συνέντευξη Τύπου, σ’ έναν διάδρομο. Δεν φταίει η Νίκη Βόλου. Σαν διαμαρτυρία εμείς οι δύο προπονητές έπρεπε να πούμε πως δεν θα μιλήσουμε εδώ. Για να ακούσουν αυτοί που πρέπει να ακούσουν. Ρίχνουμε τις ευθύνες συνέχεια σε άλλους, λέμε φταίει ο Δήμαρχος. Αυτό είναι το πιο εύκολο. Να κάνετε κάτι γιατί χαλάτε τόσα χρήματα, έχετε μία ωραία και τεχνική ομάδα, που για μένα αν συνεχίσει έτσι βλέπω ότι παικτικά έχει μία ποιότητα.

Εμείς είμαστε νεοφώτιστοι. Κρατήσαμε οκτώ παιδιά από την περιοχή και νομίζω πως ήμασταν αξιοπρεπής σήμερα (29/09). Δυστυχώς, εμείς που πήγαμε σ’ ένα μέρος για το οποίο έχουμε βλέψεις για άλλα πράγματα, καινούργιο γήπεδο, καινούργια αποδυτήρια τα οποία πάω και τα ελέγχω και δεν είναι δικό μας, είναι του Δήμου. Ελέγχω τις εγκαταστάσεις για την προπόνηση γιατί θέλουμε να κάνουμε πρόοδο. Αλλά ερχόμαστε εδώ παίζουμε, άσχετα με το αποτέλεσμα, κι ερχόμαστε εδώ και περνάει όποιος θέλει, ανοίγει την πόρτα, φεύγει… Πρέπει να αλλάξετε παιδιά.

Επαγγελματική δεν είναι η Football League; Τότε πρέπει να είναι επαγγελματίες κι αυτοί. Όταν παίζει μία ελληνική ομάδα στο Champions League ή στο Europa League, έρχεται μία επιτροπή και ελέγχει τα πάντα. Εδώ δεν ελέγχει κανένας; Ήρθε η Football League να ελέγξει τον χώρο;»

Για το παιχνίδι ο προπονητής του Θεσπρωτού είπε:

«Ήταν ένα παιχνίδι με άγρια ομορφιά. Ένα παιχνίδι μοιρασμένο με πολλά φάουλ. Η Νίκη Βόλου είχε μία πολύ καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεχθήκαμε δύο γκολ παρόμοια, μετά από ένα φάουλ που κερδίσαμε εμείς στις καθυστερήσεις το πρώτο τέρμα. Το ίδιο στο δεύτερο γκολ μετά από ένα κόρνερ που δεν έγινε. Αλλά το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα για εμάς γιατί ξεκινάει μία προσπάθεια με την πρώτη ομάδα και τις ακαδημίες. Υπάρχει ένα σχέδιο πολύ ωραίο και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε έναν τόνο διαφορετικό στο καημένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω δικαίωμα να μιλήσω γιατί έχω παίξει στην Ελλάδα για δέκα χρόνια και είμαι τριάντα χρόνια προπονητής. Δεν αξίζει στη Νίκη Βόλου αυτό, δεν αξίζει για την ιστορία της (σ.σ. στο σημείο αυτό παρενέβη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ.της ΠΑΕ, κ. Παπακωνσταντίνου Ν., λέγοντας πως ο κ. Ρότσα έχει δίκιο).

Εύχομαι η ομάδα της Νίκης, γιατί μου άρεσε ως ποιότητα, να προχωρήσει. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής δείχνουν πως θα είναι ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα. Εμείς γυρίζουμε πίσω και από αύριο ξεκινάμε την προσπάθεια για το επόμενο παιχνίδι»

Για τον στόχο του Θεσπρωτού

«Στόχος μας είναι η παραμονή γιατί το σχέδιό μας είναι για χρόνια. Αυτό το σχέδιο θα το παρουσιάσουμε. Έχουμε νέο χλοοτάπητα και γι’ αυτόν τον λόγο είναι πιθανό τα δύο πρώτα παιχνίδια να τα δώσουμε σε άλλο γήπεδο. Θα έχουμε χώρο για VIP, για τα διαρκείας καλύτεροι χώροι, αίθουσα Τύπου, αποδυτήρια, μία εξέδρα 300 ατόμων για τους φιλοξενούμενους κι ένα αθλητικό κέντρο με δύο γήπεδα. Αυτό θέλουμε εμείς να κάνουμε. Όταν έχεις σωστές βάσεις μετά προχωράς»

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ρότσα είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Νίκη Βόλου. Σε κάποια διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Εμείς ως νεοφώτιστοι προσπαθούμε να φτιάξουμε μία ομάδα με μία διαφορετική νοοτροπία. Είναι ένας μαραθώνιος με πολλά παιχνίδια, με ιστορικές ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα αυτό κι ελπίζω να είναι συναρπαστικό. Η Football League ελπίζω να βελτιώσει όλους τους τομείς για να γίνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις