Όλα όσα έγιναν στη Γ.Σ. της ΕΠΣΘ (photos & videos)

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΣΘ η Γενική Συνέλευση των σωματείων της Ένωσης και αποφασίστηκε η διεξαγωγή εκλογών για την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, όπως ήταν και προτροπή της ΕΠΟ προκειμένου να αρθεί άμεσα η τιμωρία της τοπικής Ένωσης.

Το παρών στη Γενική Συνέλευση έδωσε η συντριπτική πλειοψηφία των Σωματείων ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαφωνίες.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ο κ. Ξηρός διεύθυνε τη διαδικασία μέχρι να εκλεγεί από το σώμα ο πρόεδρος και ο γραμματέας της συνέλευσης. Η πρώτη διαφωνία προήλθε από το γεγονός πως για πρόεδρος έθεσε τον εαυτό του υποψήφιος ο κ. Γαρμπής, ο οποίος όμως, σύμφωνα με τον κ. Ξηρό, ήταν τιμωρημένος από την Ένωση και δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία. Η αντίδραση του κ. Γαρμπή ήταν έντονη καθώς όπως υποστήριξε, η Γενική Συνέλευση θα μπορούσε να άρει την άδικη, όπως την χαρακτήρισε, ποινή του.

ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση του κ. Γαρμπή προς το πρόσωπο του κ. Ξηρού:

 

Η ψηφοφορία των μελών ανέδειξε πρόεδρο τον κ. Παύλο Πάνο και γραμματέα τον κ. Κώστα Κοτσιμπό. Εκ του αποτελέσματος, ευτυχώς για τη συνέλευση που ορίστηκε ο κ. Πάνος πρόεδρος γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολα θα ολοκληρώνονταν ομαλά.

 

Δεύτερη διαφωνία για το αν τα τρία σωματεία που μεταγγράφηκαν στην Λάρισα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν στη Γενική Συνέλευση. Μετά από αλλεπάλληλες εξηγήσεις συμφωνήθηκε πως δεν μπορούν να ψηφίσουν σήμερα αλλά θα λάβουν κανονικά μέρος στις εκλογές εφόσον αρθεί η ποινή της ΕΠΟ.

 

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης τόνισε επανειλημμένα στο σώμα πως θα πρέπει να τηρηθεί η διαδικασία όπως ορίστηκε από την ΕΠΟ ώστε άμεσα να αρθεί η τιμωρία της Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η τιμωρία θα αρθεί άμεσα και πριν τις εκλογές εφόσον η προκήρυξη των εκλογών γίνει με τον τρόπο που ορίζει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε πως η τριμελής επιτροπή, η οποία θα δέχεται υποψηφιότητες μέχρι και τις 30/9 στις 9 το βράδυ και αποτελείται από τους κ.κ. Τσεκούρα, Τάσιου και Καραδήμο. Τα σωματεία θα πρέπει από την πλευρά τους μέχρι το Σάββατο 3 Οκτωβρίου να έχουν ορίσει τα άτομα που θα ψηφίσουν στις εκλογές. Διευκρινίστηκε πως δικαίωμα ψήφου έχουν οι ομάδες που είναι οικονομικά τακτοποιημένες (δεν λαμβάνονται υπόψη τα πρόστιμα).

Η τριμελής επιτροπή συνέταξε έγγραφο που θα αποστείλει σήμερα στην ΕΠΟ με το οποίο θα ενημερώνει την ομοσπονδία πως η ΕΠΣΘ προκήρυξε εκλογές. Κι αυτό, στην προσπάθεια να αρθεί άμεσα η ποινή της ΕΠΣΘ, να επιστρέψουν στην Ένωση η Νίκη Βόλου, ο Πύρασος και ο Ρήγας (ως γνωστόν προσωρινά έχουν εγγραφεί στην ΕΠΣ Λάρισας) και να έχουν οι παραπάνω ομάδες δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές. Το έγγραφο φέρει τις υπογραφές όλων των αντιπροσώπων των σωματείων που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση.

Ο λόγος στη συνέχεια δόθηκε στους εκπρόσωπους των σωματείων που τοποθετήθηκαν για τις επικείμενες εκλογές.

Στο βήμα πρώτος ανέβηκε ο πρόεδρος της Δήμητρας Ευξεινούπολης, κ. Αντώνης Μηλιώνης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου ψηφοδελτίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους ψηφίσαντες να επιλέξουν τον πιο ικανό.

 

Υπέρ της κατάρτισης ενός ψηφοδελτίου τάχθηκε και ο κ. Πάνος σε σύντομη τοποθέτησή του με αφορμή τα λόγια του κ. Μηλιώνη.

Στην ίδια γραμμή και της ίδιας άποψης ήταν και ο κ. Βαλκανιώτης, πρόεδρος της Ε.Μ.Α.

 

Ο κ. Γαρμπής διαφοροποίησε τη θέση του τονίζοντας πως το καταστατικό επιτρέπει να «κατέβουν» στις εκλογές περισσότερα ψηφοδέλτια και σχήματα και τάσσεται υπέρ της ελεύθερης βούλησης. «Εμείς έχουμε το μαχαίρι, εμείς και το καρπούζι» είπε χαρακτηριστικά στους παρευρισκόμενους και ο καθένας να μην φοβηθεί να ψηφίσει αυτό που νομίζει πως είναι το καλύτερο για την Ένωση.

Ο κ. Αγγελόπουλος, εκπροσωπώντας τον Πύρασο, είπε πως υπάρχει ικανός αριθμός σωματείων που θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ιδίου και του κ. Ακτσιαλή, ενώ τόνισε πως αν αρθεί η ποινή της ΕΠΟ μέχρι τις εκλογές τότε δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει αυτό το ψηφοδέλτιο, γιατί κύριος στόχος του είναι η άρση της ποινής. Συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει πως αυτό θα επιτευχθεί πριν τις εκλογές.

 

Αυτή η αναφορά του προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντος κ. Πάνου, ο οποίος του απάντησε πως αν πιστεύει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να παρέμβει νωρίτερα.

ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση του κ. Πάνου στα λεγόμενα του κ. Αγγελόπουλου

Ο κ. Αγιάτης από τον Θησέα Αγριάς τόνισε πως λυπάται που οι καταστάσεις και οι άστοχες ενέργειες έχουν φέρει την Ένωση σε τέτοιο σημείο που τρία ιστορικά σωματεία, Νίκη, Πύρασος και Ρήγας, μετεγγράφηκαν στην ΕΠΣ Λάρισας, ενώ τάχθηκε υπέρ του ενός ψηφοδελτίου.

Υπέρ του ενός ψηφοδελτίου τάχθηκαν επίσης οι κ.κ. Μπαμπαδογιάννης, Παπουτσής, Αγγελόπουλος Αθ., Σπανομήτρος και Σαρρής.

 

 

 

Ο κ. Σπανομήτρος του Άρη Μελισσατίκων ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις πιέσεις που δέχεται και από τις δύο πλευρές και τόνισε με έντονο ύφος να μη συνεχιστεί αυτό γιατί θα είναι ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι με μεράκι θα τα παρατήσουν.

Ο κ. Σαρρής από την πλευρά του πρότεινε στο ψηφοδέλτιο να δηλώσουν συμμετοχή οι πρόεδροι των ομάδων ώστε η Ένωση να διοικείται από αυτούς που τους αφορά άμεσα το μέλλον του τοπικού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σε διαφορετική περίπτωση να κλείσω της εγκαταστάσεις, συμπλήρωσε και να τις κάνω νυχτερινό κέντρο να οικονομήσω.

ΒΙΝΤΕΟ: Η τοποθέτηση του κ. Σαρρή

 

Ο εκπρόσωπος του Ελευθεριακού πρότεινε μία διαφορετική διοίκηση που θα επιτρέπει τις αποφάσεις να τις παίρνει κάθε εβδομάδα η Γενική Συνέλευση.

 

Ο Στέργιος Φάτσης, εκπρόσωπος της Νίκης, τόνισε πως όλες οι ενέργειες που έφεραν την Ένωση σ’ αυτή την κατάσταση ήταν προσχεδιασμένες. Κάλεσε τα μέλη να ψηφίσουν χωρίς φόβο και τους ανθρώπους εκείνους που θα τους βγάλουν από το αδιέξοδο.

ΒΙΝΤΕΟ: Μέρος της τοποθέτησης του κ. Φάτση, εκπρόσωπου της Νίκης Βόλου

Τέλος ο κ. Τσεκούρας διάβασε και διένειμε το έγγραφο που θα αποσταλεί σήμερα στην ΕΠΟ, ώστε να αρθεί άμεσα η τιμωρία αποκλεισμού της ΕΠΣΘ.

 Το έγγραφο που θα αποσταλεί στην ΕΠΟ, το οποίο ενημερώνει πως προκηρύχθηκαν εκλογές και ρωτά αν θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία η Νίκη, ο Πύρασος και ο Ρήγας:

 

Παρών στη Γενική Συνέλευση και ο κ. Λασκαράκης ο οποίος προτίμησε να μην παρέμβει και να κρατήσει χαμηλούς τόνους

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις