Κατέβασε ρολά λόγω των τηλεοπτικών η Super League 2 – Ποιές είναι οι επόμενες κινήσεις

Σε ομόφωνη απόφαση αναστολή του πρωταθλήματος της νεoσύστατης Super League 2, που άρχισε το περασμένο Σάββατο, κατέληξαν κατά το χθεσινό Δ.Σ., οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της κατηγορίας, αφού δεν δέχθηκαν την πρόταση μείωσης κατά 50%, σε σχέση με τη συμφωνία που είχε γίνει με την προηγούμενη κυβέρνηση, που έκανε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ για την απόκτηση του δικαιώματος μετάδοσης των αγώνων του πρωταθλήματος.

Σε απόλυτα νούμερα η πρόταση της ΕΡΤ σημαίνει ότι οι Λεβαδειακός, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρουν από περίπου 700.000 ευρώ, αντί 1,4 εκατ. ευρώ ενώ οι υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ από 400.000 ευρώ, αντί 800.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 ήταν να γίνει μείωση 12% σε Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα ώστε «πέσουν» στο 1,2 εκάτ. ευρώ και 20% στις υπόλοιπες εννέα ομάδες ώστε να εισπράξουν από 650.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει μόνο ότι «αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020».

Η επόμενη κίνηση είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων του Πρωταθλήματος Super League 2, ώστε να διαπιστωθεί το κόστος παραγωγής και στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες επαφές.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις