Λεουτσάκος: Πήραμε μόνο υποσχέσεις

Το πρόβλημα των τηλεοπτικών έχει φέρει εκ νέου αναβολή στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τη Λίγκα να έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για προτάσεις για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων, της οποίας το κόστος δεν θέλει να αναλάβει η ΕΡΤ. Επομένως, αυτό θα πρέπει να το επωμιστούν ουσιαστικά οι 12 ομάδες, ώστε να μεταδίδονται 3 παιχνίδια την εβδομάδα.

Με αφορμή τα νέα προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο της Super League 2 μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ζητώντας μεταξύ άλλων να πρυτανεύσει η λογική για το καλό του ποδοσφαίρου και να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Στη Λακούβα»:

Για τον λόγο που το κράτος δεν φαίνεται να έχει συνέχεια, αλλά ξεκινάνε πάλι οι συνεννοήσεις από την αρχή: «Το κράτος γενικά πρέπει να έχει συνέχεια. Είμαστε σε μια διαπραγμάτευση και προσπαθούμε κι εμείς να διεκδικήσουμε τα δίκια μας. Είναι μια βασανισμένη κατηγορία και τα χρήματα δεν έχει πάρει, ενώ οι άλλοι τα πήρανε και έγινε μια αναδιάρθρωση χωρίς να ρωτηθούμε και χωρίς να ξέρουμε τι και πως πρέπει να γίνεται. Παρ’ όλα αυτά εμείς κάναμε ό,τι μας ζήτησαν, πήραμε μόνο υποσχέσεις και τώρα είμαστε σε μια διαπραγμάτευση. Τα βάζουμε κάτω τα πράγματα, κάναμε όπως ξέρετε ένα συμβούλιο και θέλουμε να δούμε κάποια πράγματα μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Θα δούμε τι έξοδα έχουν οι ομάδες, τι παίρνουμε, τι μας βγαίνει και από εκεί και πέρα τις επόμενες μέρες θα κάνουμε και κάποιες επαφές και πιστεύω τις επόμενες μέρες να πρυτανεύσει η λογική και να βρεθεί μία λύση».

Για το αν είναι αμετακίνητη η ΕΡΤ στη μείωση που προτείνει ή υπάρχουν ακόμα περιθώρια διαπραγμάτευσης: «Ελπίζω, όπως είπα και πριν, να πρυτανεύσει η λογική και να δοθεί μία πολιτική λύση για να είναι ευχαριστημένες και οι δύο πλευρές για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι ευχή μας. Έχουμε ενημερώσει ΕΠΟ, Super League 1 και θέλουμε τη συμπαράστασή τους, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αλληλένδετο. Χωρίς τη μία κατηγορία δεν υπάρχει και η άλλη. Καλώς ή κακώς η κατηγορία δημιουργήθηκε για να είναι προπομπός της Super League 1 και να σβήσουν κάποια κακώς κείμενα άλλων εποχών. Σαφώς οι ομάδες θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να σταθούν σε κάποιες προδιαγραφές που ζητήθηκαν, όπως γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις, Ακαδημίες, μεγαλύτερη προσέλευση φιλάθλων κτλ, ώστε να αναβαθμίσουν το προϊόν και να προσελκύσουν χορηγούς μ’ ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για το πλάνο που έχει προτείνει η Super League 2 για τα τηλεοπτικά της: «Το τηλεοπτικό είναι το Α και το Ω για τις ομάδες. Ζητάνε 3 ματς να δείχνουν, θα δούμε τα κόστη με βάση τα πρότυπα που θέτει η ΕΡΤ, θα δούμε πόσο θα μας στοιχίσει και θα σταθμίσουμε που μπορούμε να φτάσουμε, γιατί η τηλεοπτική παραγωγή είναι ακριβή».

Για την αναβολή: «Είναι ομόφωνη η απόφαση για αναστολή. Δεν υπήρχε καμία διαφωνία, είναι σεβαστή απ’ όλους και με το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για το καλό του ποδοσφαίρου».

Για το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες συναντήσεις τις επόμενες μέρες: «Δεν έχουν κλειστεί κάποια ραντεβού. Μέχρι 9 του μηνός θα δούμε τις προσφορές για την τηλεοπτική παραγωγή και θα τα βάλουμε κάτω να δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να μας δουν με περισσότερη συμπάθεια, πρέπει να υπάρχει συνέχεια, αλλά και συνέχιση του πρωταθλήματος».

Για το τι γίνεται με το πρωτάθλημα Κ19 της Super League που κι εδώ κάποιες ομάδες κοντεύουν 3 μήνες προετοιμασίας: «Βεβαίως θα ξεκινήσει κι αυτό. Θεωρώ την επόμενη εβδομάδα θα ορίσουμε κι αυτό για να ξεκινήσουν και τα παιδιά. Καταλαβαίνετε ότι όσο δεν ξεκινάνε οι μεγάλες ομάδες υπάρχει ένα θέμα. Τέθηκε ένα ερώτημα για τις μετακινήσεις των παιδιών κτλ και θα το δούμε κι αυτό πως μπορεί να γίνει πρακτικά. Έχουν δίκιο κι αυτά τα παιδιά».

«Πρέπει να καταλάβουν ότι τα χρήματα που θα έρθουν, δεν θα τα πάρει ο Λεωνίδας, ο Μιχάλης ή ο Γιάννης και θα φύγουν. Υπάρχουν δικλείδες οι οποίες αναφέρουν ότι θα πάνε σε παίκτες, Ακαδημίες κτλ. Δεν είναι ότι θα τα πάρει κάποιος, δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις