Ήττα με αποδοκιμασίες για τον Ολυμπιακό Βόλου, 0-2 από τη Βέροια

Δύο τέρματα του Πασά στο 84’ και στο 90’ ήταν αρκετά για να πάρει τη νίκη, η Βέροια, κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Το παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό γήπεδο της Φιλιππούπολης Λάρισας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Η Βέροια παρουσιάστηκε καλύτερη στο τελευταίο 15λεπτο του αγώνα, παίρνοντας τη νίκη με δύο τέρματα του Πασά, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στο 75’ στη θέση του Βεργώνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι καλύτερος αγωνιστικά, αλλά τους παίκτες του να μη μπορούν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Αξίζει να αναφερθεί πως στο πρώτο μέρος δεν σημειώθηκε καμία κλασική ευκαιρία. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ισορροπίες άλλαξαν, καθώς στο 52’ ο Πέντα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Πασάς άνοιξε το σκορ στο 84’ με κοντινό πλασέ. Ο ίδιος παίκτης στο 90’ βρήκε και πάλι δίχτυα, με μακρινό σουτ.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Θωμάς Γράφας, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μακρυωνίτης. Από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα ξεκίνησαν οι Γραικός, Βοσνακίδης, Φαζός και Μπουτζίκος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Τσιάρας και Ρόκας, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, τον Στεφάνοβιτς. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ράντι από την αριστερή πλευρά και ο Σκοπελίτης από τη δεξιά. Τέλος, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Τσίτας.

Πώς παρατάχθηκε η Βέροια
Αντίθετα, ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Σάκης Θεοδοσιάδης, επέλεξε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Βοσνιάδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Μουχάλης και το αριστερό, ο Πεταυράκης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Μαραγκός και Στάμου. Την τριάδα της μεσαίας γραμμής στον άξονα αποτέλεσαν οι Μπλέτσας, Βεργώνης και Πέντα. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν ο Σιμόνι από τη δεξιά πλευρά και ο Μεληκιώτης από την αριστερή. Επίσης, σέντερ φορ ήταν ο Κανούλας.

Χωρίς γκολ το πρώτο μέρος
Δευτερόλεπτα από την έναρξη της αναμέτρησης, το μακρινό σουτ που επιχείρησε ο Τσιάρας, κατέληξε εκτός εστίας. Στο 13’ ο ίδιος παίκτης, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ράντι, έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι και πάλι άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, το σουτ που επιχείρησε ο Ράντι λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, βρήκε σε αμυνόμενο των φιλοξενούμενων και έφυγε άουτ.
Στο 28’ η εκτέλεση φάουλ  του Πέντα βρήκε σε παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου και κατέληξε κόρνερ. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και άλλο στη συνέχεια. Στο 44’ ο Τσιάρας δοκίμασε και πάλι το πόδι του από απόσταση, αλλά και αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με τους παίκτες των ομάδων να φεύγουν για τα αποδυτήρια, χωρίς κάποιος ποδοσφαιριστής να έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Πήρε το παιχνίδι με δύο γκολ του Πασά, η Βέροια
Στο 47’ η κεφαλιά του Φαζού, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Ράντι από τη δεξιά πλευρά, κατέληξε στην αγκαλιά του Βοσνιάδη. Στο 52’ ο Πέντα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αντικανονικό μαρκάρισμα και δίκαια αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Φαζού, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, του Ράντι από τη δεξιά πλευρά, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βοσνιάδη.
Στο 60’ το σουτ του Σκοπελίτη από το ύψος της περιοχής, ο Βοσνιάδης έπεσε στην αριστερή πκευρά του τέρματός του και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Στο 74’ ο Σιμόνι σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μακρυωνίτη. Στο 75’ και στο 77’ τα σουτ του Σκοπελίτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Βοσνιάδη, πέρασαν αμφότερα εκτός εστίας.
Στο 79’ ο Πασάς πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, με τον Φαζό να σώζει την εστία του Μακρυωνίτη σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο να απομακρύνει τον κίνδυνο, διώχνοντας τη μπάλα από την περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου. Στο 84’ ο Πασάς άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, γράφοντας το 0-1. Στο επόμενο λεπτό, το μακρινό σουτ του Κουτσιανικούλη έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βοσνιάδη. Με τη συμπλήρωση των 90’ ο Πασάς και πάλι, με μακρινό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μακρυωνίτη, γράφοντας το 0-2. Στην τελευταία φάση του αγώνα, 93’ η κοντινή κεφαλιά του Σκοπελίτη έφυγε άουτ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου που έδωσε δυναμικό «παρών» στο δημοτικό γήπεδο της Φιλιππούπολης, αποδοκίμασε την ήττα με 0-2 από την ομάδα της Βέροιας, η οποία αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 52′.

Σκόρερ: 84’, 90’ Πασάς.
Κίτρινες: 14’ Τσιάρας, 82’ Σκοπελίτης – 6’ Πέντα, 52’ Μπλέτσας.
Κόκκινη: 52’ Πέντα.
Διαιτητής: Νταούλας (Δυτικής Αττικής).
Βοηθοί: Γεωργακόπουλος, Κορώνας (Πειραιά).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (89’ Πόζογλου), Τσιάρας (73’ Ντούνης), Σκοπελίτης, Ρόκας, Τσίτας, Στεφάνοβιτς (63’ Κουτσιανικούλης), Ράντι.
ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Μπλέτσας, Βεργώνης (75’ Πασάς), Πέντα, Μεληκιώτης (64’ Σκαθαρούδης), Κανούλας (70’ Ταΐρης), Σιμόνι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις