Ιδανικός αυτόχειρας ο Βόλος με Ατρόμητο

Τα δύο τέρματα του Τόρες, με το δεύτερο να είναι εκπληκτικό, δεν ήταν αρκετά για τον Βόλο να επιστρέψει στις νίκες, αν και προηγήθηκε με σκορ 2-0. Με τα γκολ των Ανδρούτσου, Γιακουμάκη και αυτό του Μανούσου από τα 11 βήματα, ο Ατρόμητος γύρισε το παιχνίδι και πήρε μια εκτός έδρας νίκη που τον έφερε στην 7η θέση μαζί με την ΑΕΛ.

Έτσι έπαιξαν

Ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γκαραβέλης ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Λυράτζη, Δημόπουλο, Μπασόνγκ, Φερράρι. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τσοκάνης, Ατιγιάτ, με τον Τόρες δεξί εξτρέμ, τον Μουνίθ αριστερό και τον Μπαλιγιάννη σε ελεύθερο ρόλο. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μάντζης.

Από την πλευρά του ο Ατρόμητος παρατάχθηκε επίσης με 4-3-3. Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε και πάλι τον Μανδά στην εστία, ο οποίος είχε μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά του Κιβρακίδη, Γούτα, Ρισβάνη, Κατράνη. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Μπαένα με τον Χαρίση και τον Ανδρούτσο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Δεξί εξτρέμ ο Μανούσος, αριστερό ο Ρόσα και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Γιακουμάκης στην παρθενική του παρουσία στη βασική εντεκάδα των Περιστεριωτών.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Torres show!

Απίθανο ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Βόλο ο οποίος με τον Τόρες να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο προηγήθηκε άμεσα κι έφτασε εύκολα στο 2-0! Πρώτα στο 7′, ο Αργεντινός βρέθηκε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή και δίχως δεύτερη σκέψη σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Μανδά που έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να σώσει…

Ο Ατρόμητος, παρέμενε εξαφανισμένος από το γήπεδο και δεν έβγαλε αντίδραση μετά το γκολ που δέχτηκε. Ο Βόλος έδωσε την μπάλα στους γηπεδούχους και αναζητούσε κάποια αντεπίθεση, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να μην μπορεί να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 29′, οι Βολιότες… προειδοποίησαν με τον Μάντζη να αστοχεί με προβολή από κοντά, λίγο πριν ο Τόρες βάλει ένα από τα καλύτερα γκολ της φετινής Super League 1. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός, στο 36′ πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα, πέρασε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα τους Κατράνη, Μπαένα, Γούτα και Ρισβάνη, για να πλασάρει εύστοχα τον Μανδά κάνοντας το 2-0. Ένα σκορ το οποίο αν μη τι άλλο έδινε ασφάλεια στον Βόλο από νωρίς στο ματς…

Με VAR και από το πουθενά 2-2

Ο Ατρόμητος, όμως, που παρέμενε… εξαφανισμένος από το γήπεδο κατάφερε χάρη σε μια ατομική ενέργεια του Ανδρούτσου να μπει άμεσα και πάλι στο ματς. Ο Γιακουμάκης στο 39′, πέρασε στον Έλληνα επιτελικό μέσο ο οποίος με ωραία ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε κάνοντας το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα μετά από μια εκτέλεση κόρνερ ο Γούτας βρέθηκε στο έδαφος, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον ρέφερι στην εξέλιξή του να το σταματά καθώς ειδοποιήθηκε να δει το VAR. Εκεί φάνηκε ξεκάθαρα πως ο Δημόπουλος είχε πάρει… αγκαλιά τον Γούτα και τον είχε ρίξει στο έδαφος, με αποτέλεσμα ο Γκορτζίλας να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε από τα 11 βήματα, ισοφαρίζοντας στο φινάλε του πρώτου μέρους για τον Ατρόμητο σε 2-2.

Μια ισοφάριση που πραγματικά ήρθε από το πουθενά για τον κακό Ατρόμητο, ο οποίος μπορούμε να πούμε πως… έπεσε από την Ακρόπολη και βρήκε πορτοφόλι ενόψει του δεύτερου ημιχρόνου!

Κρίθηκε στη μία φάση

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακριβώς το αντίθετο από το πρώτο. Χωρίς ρυθμό, χωρίς πολλά γκολ και με τον Ατρόμητο να ελέγχει τον ρυθμό και να τον φέρνει εκεί που ήθελε. Μια φάση ήταν αρκετή για να κρίνει τελικά την αναμέτρηση.

Οι Περιστεριώτες, που από το πουθενά έκαναν το 2-0, 2-2, με τον ίδιο τρόπο ολοκλήρωσαν και την ανατροπή τους παίρνοντας το τρίποντο στον Βόλο. Μια φάση ήταν αρκετή για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, η οποία έφτασε στο 2-3 στο 63′ όταν ο Ρόσα πέρασε στον Γιακουμάκη, κι αυτός από κοντά πλάσαρε δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Από το γκολ και μετά δεν είχαμε την παραμικρή φάση από κάποια ομάδα! Ο Ατρόμητος έλεγξε τον ρυθμό, είχε το ματς εκεί που ήθελε δεν απειλήθηκε στιγμή, δεν απείλησε ούτε αυτός, πήρε ένα ανέλπιστο όπως φαινόταν μέχρι το 36′ τρίποντο και γυρνάει στο Περιστέρι με την δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις:

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λυράτζης, Δημόπουλος (45+1′ Διαμαντής), Μπασόνγκ, Φερράρι, Τσοκάνης, Ατιγιάτ (58′ Γέντρισεκ), Τόρες, Μπαλογιάννης, Μουνίθ (66′ Μυστακίδης), Μάντζης

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Μπαένα, Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ρόσα (66′ Ουγκράι), Γιακουμάκης (86′ Ενσικουλού), Μανούσος (73′ Γκάλο)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις