Φιλική “τεσσάρα” του Ολυμπιακού Β. στον Αλμυρό

Πετυχημένο ήταν το τεστ για τον Ολυμπιακό στο σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 4-0. Η φιλική αναμέτρηση είχε διάρκεια 70 λεπτών (παίχθηκαν δύο ημίχρονα από 35 λεπτά το καθένα), με…

…τον Απόστολο Χαραλαμπίδη να χρησιμοποιεί τους παίκτες εκείνους που είναι πίσω από πλευράς προετοιμασίας (Γουόρντεν, Ντεπέτρις, Νάστος, Πολύζος), αλλά και ποδοσφαιριστές που είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής στα τελευταία φιλικά.
Τα τέρματα των «ερυθρολεύκων» πέτυχαν στο πρώτο ημίχρονο οι Ντεπέτρις στο 15′, Πολύζος στο 28′ και Σκοπελίτης στο 30′, ενώ στο β’ μέρος ο Ντεπέτρις με πέναλτι στο 53′ έγραψε το τελικό 0-4.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Δασκαλάκη, με τον Καρρά να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας, με τον Παναγιώτου να αγωνίζεται ως αριστερός μπακ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Νικολόπουλος και Κεσίδης. Οι Νάστος και Κυζιρίδης ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι. Ο Σκοπελίτης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Ντεπέτρις στην αριστερή, με τον Πολύζο να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γουόρντεν.

Τρία γκολ στο πρώτο μέρος
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να αξιοποιήσει όλες τις επιθετικές προσπάθειες που δημιούργησε στο πρώτο μέρος και να πετύχει τρία τέρματα. Το σκορ άνοιξε στο 15′ ο Ντεπέτρις ύστερα από οργανωμένη προσπάθεια. Η φάση ξεκίνησε από τον Νάστο, αυτός πάσαρε στον Πολύζο με τον μέσο του Ολυμπιακού να βγάζει μπαλιά δεξιά στον Καρρά. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού επιχείρησε τη σέντρα με τον Ντεπέτρις να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πλακαρού.
Το 0-2 έγινε στο 28′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Αλμυρού. Ο Σκοπελίτης με κάθετη πάση βρήκε τον Γουόρντεν, ο Γκανέζος νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Πλακαρό, έγινε εκ νέου κάτοχος της μπάλας, πάσαρε στον Πολύζο, με τον νεαρό μέσο να πλασάρει εύστοχα για να πετυχαίνει το δεύτερο τέρμα των «ερυθρολεύκων».
Δύο λεπτά αργότερα, στο 30′, ο Σκοπελίτης με δυνατό σουτ έξω από περιοχή έστειλε τη μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» του Πλακαρού, για να γράψει το 0-3, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Από την πλευρά του ο Αλμυρός, ο οποίος προσπάθησε όσο μπορούσε απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο και ποιοτικότερο αντίπαλο, απείλησε στο 10′ το τέρμα του Δασκαλάκη, με τον Ράπτη να σουτάρει άουτ από τη δεξιά πλευρά.

Λίγες φάσεις το β’ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο αλλαγές. Στη θέση του Δασκαλάκη αγωνίστηκε ο Χρυσοστομίδης, ενώ αντί του Γουόρντεν έπαιξε ο Αλαμάνης.
Οι γηπεδούχοι στο 10ο λεπτό του β’ μέρους απείλησαν την εστία του Ολυμπιακού με τον Πλασταρά να εκτελεί φάουλ και τον Χρυσοστομίδη να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 18′ του δευτέρου ημιχρόνου (53′) ο Ντεπέτρις με χτύπημα πέναλτι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-4. Το πέναλτι κέρδισε ο Αργεντινός επιθετικός σε μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή από τον Κυργιάκο.
Οι παίκτες του Αλμυρού στο 25′ του δευτέρου μέρους έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν μετά ο Τσόγκας από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο Ράπτης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σκοπελίτη. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός των «ερυθρολεύκων» μόνος απέναντι από τον Πλακαρό σούταρε ψηλά άουτ.
Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Πλακαρός, Φαράντος (33′ Ν. Βούλγαρης) Ακρίβος (36′ Παυλίδης), Κυργιάκος, Πλαβός, Τσόγκας, Ράπτης, Χειλάς, Μαλισσιόβας, Πλασταράς, Π. Βούλγαρης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Δασκαλάκης (36′ Χρυσοστομίδης), Καρράς, Παναγιώτου, Νικολόπουλος, Κεσίδης, Νάστος, Κυζιρίδης (53′ Ζέρης), Ντεπέτρις, Σκοπελίτης, Πολύζος, Γουόρντεν (36′ Αλαμάνης).

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις