Το Αθλητικό Κολέγιο της Νίκης Βόλου κατάλληλο για παιδιά

Έναρξη συνεργασίας με τον παιδαγωγό, Δημήτρη Κοσμά, άρχισε η ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου που αναλαμβάνει ρόλο εκπαιδευτικού συμβούλου στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Η συνεργασία αφορά όλα τα τμήματα ποδοσφαίρου των υποδομών της Νίκης, το Αθλητικό Κολέγιο καθώς και την Κ17 της ΠΑΕ.

Αναλυτικά:

«Σε μια συνεργασία που καθιστά πλέον τυπικά αλλά κυρίως ουσιαστικά την ακαδημία μας κατάλληλη για παιδιά προέβη ο σύλλογός μας, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον πλέον απαραίτητο για την ολοκληρωτική διαπαιδαγώγηση των αθλητών μας. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κοσμά που ως παιδαγωγός αποκτά ρόλο εκπαιδευτικού συμβούλου της ακαδημίας μας με σκοπό:

α) τη συνεχή επιμόρφωση των προπονητών, των γονέων και των παραγόντων

β) την ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα από το άθλημα του ποδοσφαίρου

γ) την παροχή διδακτικών τεχνικών για την αποτελεσματική διδασκαλία.

δ) τη στήριξη στη σχολική επίδοση

ε) την αλματώδη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης μέσα από την καλλιέργεια της εξωαγωνιστικής συμπεριφοράς και

Στ) την επίλυση προβλημάτων παιδαγωγικής φύσης στο ευαίσθητο διακύβευμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών που αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Ο Δημήτρης εκτός από απόφοιτος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας είναι και κάτοχος των διπλωμάτων προπονητικής Uefa C και Uefa B. Επίσης έχει ασχοληθεί για αρκετά χρόνια ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αποτελούσε βασικό μέλος των εθνικών ομάδων Κ-16 και Κ-18.

Έχει μεγάλη εμπειρία ως προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών και ως υπεύθυνος αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά.

Στη Νίκη Βόλου 1924 βάζουμε προτεραιότητα τα παιδιά μας, και τα «οχυρώνουμε» με γνώσεις, εμπειρίες, και αθλητική διαπαιδαγώγηση γι αυτό τα εκπαιδεύουμε με τους υπεύθυνους και καταρτισμένους επαγγελματίες.

Η παραπάνω συνεργασία καλύπτει τις ακαδημίες Ποδοσφαίρου του συλλόγου μας, την ομάδα του αθλητικού κολλεγίου, και της Κ 17 της ΠΑΕ».

Δ.Σ. Ερασιτεχνικής Νίκης Βόλου 1924
Διοικούσα επιτροπή Αθλητικού Κολλεγίου Νίκης Βόλου
ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Για την παραπάνω συνεργασία σχολίασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook o Δημήτρης Κοσμάς μιλώντας με σεβασμό και τιμή για τη Νίκη Βόλου:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις