Η ανανεωμένη Εθνική κόντρα στην Ιταλία

Μία νέα αρχή, μετά την άσχημη πορεία που έχει κάνει στα προκριματικά του Euro 2020, θέλει να κάνει απόψε η Εθνική Ελλάδας με αντίπαλο την Ιταλία στο «Ολίμπικο» για την 7η αγωνιστική της προκριματικής φάσης (21:45, Cosmote Sport 1, Open).

Όπως έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα, ο Τζον Φαν’ τ Σιπ πρόθεσή του είναι να δουλέψει με νέα πρόσωπα, ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, ώστε να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια ξανά σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Κάπως έτσι αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα για την «γαλανόλευκη» το παιχνίδι στην Ιταλία, ούτως ώστε να κάνει ένα restart και να μπορέσει να επιστρέψει στην Αθήνα με ένα θετικό αποτέλεσμα που τόσο έχει πολύ ανάγκη.

Στις τελευταίες προπονήσεις ο Τζον Φαν’ τ Σιπ έκανε αρκετές δοκιμές αναφορικά με την επιλογή προσώπων, αλλά και τη διάταξη που θα επιλέξει στην ενδεκάδα της «γαλανόλευκης» στη Ρώμη.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με το 4-3-3, το οποίο μπορεί να γίνεται και 4-3-1-2.

Πάμε να δούμε τις θέσεις των διεθνών στο γήπεδο. Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Το δίδυμο των στόπερ θα αποτελείται από τους Δημήτρη Σιόβα και Παντελή Χατζηδιάκο. Δεξιά στην άμυνα θα είναι ο Βασίλης Μπακάκης και αριστερά ο Κώστας Σταφυλίδης, ο οποίος έχει τις περισσότερες συμμετοχές και αναμένεται να πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στη μεσαία γραμμή ο Δημήτρης Κουρμπέλης θα είναι το εξάρι, ο Πέτρος Μάνταλος θα αγωνιστεί ως δεξιός εσωτερικός χαφ και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα παίξει αριστερά.

Από εκεί και πέρα, ο Τάσος Δώνης και ο Τάσος Μπακασέτας θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» επίθεσης, ενώ φαίνεται ότι παίζεται μία θέση μεταξύ Εύθυμη Κουλούρη και Δημήτρη Λημνιού.

Εάν ο Ολλανδός κόουτς καταλήξει στην επιλογή του εξτρέμ του ΠΑΟΚ, θα επιδιώξει να απειλήσει περισσότερο από τα άκρα. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση, η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς κανονικό φορ.

Στην ομιλία του ο Τζον Φαν’τ Σιπ στάθηκε στη συγκέντρωση και στην ομαδικότητα που πρέπει να δείξουν οι ποδοσφαιριστές. «Μπορούμε να φανούμε ανταγωνιστικοί, παίζοντας έξυπνα και περιορίζοντας τα λάθη στις μεταβιβάσεις. Να είμαστε ομάδα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα», ανέφερε.

Όσον αφορά την Ιταλία, οι «ατζούρι» θα παραταχθούν με 4-3-3 από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι μπροστά στο κοινό τους. Η πιθανή ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Ντοναρούμα, Ντ’ Αμπρόσιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Βεράτι, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Ινσίνιε, Κιέζα και Ιμόμπιλε.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Βοσνία-Φινλανδία (19:00)
Λιχτενστάιν-Αρμενία (21:45)
Ιταλία-Ελλάδα (21:45)

Η βαθμολογία
Ιταλία 18 (18-3)
Φινλανδία 12 (8-4)
Αρμενία 9 (12-11)
Βοσνία 7 (12-11)
Ελλάδα 5 (7-10)
Λιχτενστάιν 1 (1-19)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις