Άμανατίδης: Στην δουλειά μας δεν υπάρχει συναίσθημα

Στον FM 100 μίλησε ο Περικλής Αμανατίδης σχετικά με το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μακεδόνας τεχνικός τόνισε πως δεν θα σταθεί στις ιδιαιτερότητες του αγώνα καθώς οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη των τεχνικών τιμ είναι επαγγελματίες.

Αρχικά μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας: «Αγωνιστικά πιστεύω ότι είμαστε σε ένα καλό επίπεδο, από πληρότητα, ποιότητα και άποψη ρόστερ. Διάθεση υπάρχει. Έτσι πρέπει να είναι οι ομάδες, να έχουν υγεία».

Αναφέρθηκε και στο πάθος που οφείλει να έχει η ομάδα: «Το πάθος είναι στοιχείο άμα θέλεις να κερδίσεις, είναι στοιχείο του παιχνιδιού. Δεν το έχεις, έχεις ένα όπλο λιγότερο, το έχεις, έχεις ένα όπλο περισσότερο».

«Μέρος της δύναμης μας το γήπεδο»

Για το γεγονός ότι ο ΑΟΤ επιστρέφει στο γήπεδο του μετά από έξι μήνες είπε: «Οι ομάδες είναι για τον κόσμο. Είναι μία φυσική εξέλιξη, όχι ότι έγινε το γήπεδο αλλά και ότι η ομάδα θα παίζει στα Τρίκαλα και ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος μας παίκτης. Είναι μέρος της ομάδας και της δύναμης μας. Η ομάδα μεγαλώνει με ένα καλό γήπεδο. Είναι της πόλης το γήπεδο, δεν είναι της ΠΑΕ. Για μένα είναι σημαντικό και ωραίο. Είναι ένα γήπεδο μέσα στην πόλη παραδοσιακό με παραδοσιακούς φιλάθλους».

Όσο για το γεγονός ότι η ομάδα δεν έχει ξαναπαίξει φέτος στο γήπεδο: «Δεν με προβληματίζει καθόλου το θέμα ότι μπαίνουμε πρώτη φορά στο γήπεδο. Μία καλή ομάδα δεν πρέπει να ψάχνει αφορμή, δεν είναι το θέμα μας αυτό. Έχω πολύ μεγάλη πίστη για την συγκέντρωση οσον αφορά τα παιχνίδια. Δεν πρόκειται να με αποπροσανατολίσει τίποτα».

«Είμαι μηχανή του ποδοσφαίρου»

Ο Περικλής Αμανατίδης δεν θέλησε να προσδώσει κάποιον ιδιαίτερο χαρακτήρα στο ματς (ήταν πέρυσι προπονητής στον Ολ. Βόλου) τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συναισθήματα σε τέτοιες περιπτώσεις: «Δεν παίζει καθόλου ρόλο αυτό. Πρωταγωνιστές δεν είναι οι προπονητές, πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Το παιχνίδι δεν έχει καμία ιδιαιτερότητα. Δεν θα μπει η ομάδα μας σε τέτοιο mood, σε τέτοια σκέψη, θα είναι πολύ συγκεντρωμένη στην ουσία, στο παιχνίδι, στο καλό ποδόσφαιρο, στην προσπάθεια, στο πάθος. Στις δικές μας αρετές. Εγώ είμαι μηχανή του ποδοσφαίρου. Τώρα παίζω για τα Τρίκαλα. Δεν έχει σημασία ούτε που ήμουνα, ούτε τι υποστηρίζω, ούτε τι θέλω να γίνω, ούτε τίποτα. Στην δουλειά μας δεν υπάρχει συναίσθημα γι’ αυτό εγώ προσωπικά θα έχετε δει ότι οπαδιλίκι δεν έχω πουλήσει ποτέ».

«Απαραίτητο στοιχείο η υπομονή»

Ο τεχνικός των Τρικάλων αναφέρθηκε και στην υπομονή που θα πρέπει να έχει ο ΑΟΤ στο παιχνίδι του: «Η υπομονή είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα στα παιχνίδια και στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να το έχεις το στοιχείο αυτό σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε να χτίζεις κάτι όπως πρέπει αν εχεις πρωταγωνιστικούς στόχους. Δεν μπορεί να παρασύρεσαι ούτε από άναρχο τρόπο παιχνιδιού, ούτε από τρελό ενθουσιασμό όταν κάτι συμβαίνει».

«Συνολική δουλειά το γκολ»

Ο Περικλής Αμανατίδης στάθηκε και στον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα: «Είμαι γενικά ικανοποιημένος από την παραγωγή του παιχνιδιού, και από την σκέψη, και από το πώς βλέπει το παιχνίδι και μου αρέσει αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής. Θα μετρήσουν όμως και άλλα πράγματα. Αν έχεις σταθερότητα, αν το δείχνεις συχνά, αν κάτι θα στο χαλάσει αυτό. Θα πρέπει να είμαστε σταθεροί και στον χρόνο, και στο ίδιο το παιχνίδι. Το θέμα του γκολ όπως και της άμυνας είναι μία συνολική δουλειά».

«Μεγαλώνει η ομάδα»

Έδωσε και μία υπόσχεση: «Η ομάδα θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Εγώ αυτήν την υπόσχεση μπορώ να δώσω και όχι τι θα κάνει κάθε Κυριακή, δεν είμαι μάντης. Θέλουμε να μεγαλώσει μέρα με την μέρα όλο το οικοδόμημα της ομάδας και να γίνει μεγαλύτερη»

«Καλό το ξεκίνημα μας»

Ο τεχνικός των Τρικάλων χαρακτήρισε θετικό το ξεκίνημα και σημείωσε πως πλέον οι συμπεριφορές στα εκτός έδρας παιχνίδια έχουν αλλάξει: «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα για τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια αν και για μένα πλέον τα εκτός και τα εντός έχουν πέσει. Δεν υπάρχει εκείνο το παλιό με την έδρα όταν κάποια ομάδα ταξίδευε εκτός έδρας έβαζε στο μυαλό της ότι η ισοπαλία ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι ομάδες σήμερα χτίζουν διαφορετικά την προσέγγιση των παιχνιδιών. Είναι ένα πρωτάθλημα που δεν είναι πολύ μεγάλο, ούτε όμως και πολύ μικρό. Θέλει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος στα παιχνίδια και να πάρεις ότι μπορείς για να είσαι συνέχεια μέσα στον στόχο σου. Έχουμε τα υλικά για να το πετύχουμε αυτό…»

«Νωρίς για συμπεράσματα»

Ο Περικλής Αμανατίδης δεν θέλησε να κάνει καμία κρίση για το πρωτάθλημα λέγοντας ότι είναι νωρίς ακόμη: «Κανένα συμπέρασμα ακόμη. Είναι πολύ μικρό το δείγμα των δύο αγωνιστικών, αν δεν περάσει το 1/3 των παιχνιδιών δεν μπορείς να βγάλεις οποιοδήποτε συμπέρασμα. Δεν βλέπω αδύναμη ομάδα αυτή τη στιγμή. Οι οχτώ από τις δεκατέσσερεις ομάδες έχουν πει ότι θα πρωταγωνιστήσουν!!! Κάθε Κυριακή θα γίνεται μάχη»

«Μία γροθιά όλοι»

Τέλος ο προπονητής των Τρικάλων έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια: «Όλοι μαζί, μία γροθιά να πετύχουμε. Δεν είναι υπόθεση μιας μονάδας. Είναι υπόθεση όλων. Αν το πιστέψουμε όλοι θα πετύχουμε. Οι ομάδες κερδίζουν τον κόσμο. Τους περιμένουμε στο σπίτι μας. Δεν θέλω να έρθουν χωρίς κρίση. Αν δει μία προσπάθεια που γίνεται να την αγκαλιάσει γιατί είναι δική του η ομάδα».

Πηγή: goaltrikala

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις