Ο Μπότας σάρωσε στην Ιαπωνία – Το «σήκωσε» και πάλι η Mercedes!

Ο Βαλτέρι Μπότας είναι ο μεγάλος νικητής του γκραν-πρι της Formula 1 στην Ιαπωνία. Μια νίκη που σε συνδυασμό με την 3η θέση του Χάμιλτον έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο των κατασκευαστών στη Mercedes.

Μια μεγάλη νίκη για τον Βαλτέρι Μπότας και άλλη μια μεγαλύτερη για την Mercedes στην Ιαπωνία.

Σε έναν αγώνα ο οποίος κινδύνευσε λόγω του τυφώνα που πλήττει τη χώρα ο Φιλανδός τερμάτισε πρώτος, αφήνοντας τον Λούις Χάμιλτον στην τρίτη και την Mercedes με την χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος κατασκευαστών.

Αυτό είναι το έκτο σερί πρωτάθλημα για τη γερμανική ομάδα η οποία με αυτό «σπάει» το… ρεκόρ της Ferrari με πέντε τίτλους στο διάστημα 2000 – 2004. Στη δεύτερη θέση ο Φέτελ.

O Μπότας εκμεταλλευόμενος ένα λάθος που έκανε ο Φέτελ, πέρασε στην πρώτη θέση. Μια θέση που δεν την έχασε ποτέ οδηγώντας όσο γρήγορα χρειαζόταν για να διατηρηθεί στην πρωτιά της κούρσας.

Στη δεύτερη θέση διατηρήθηκε ο Γερμανός ο οποίος μετά το λάθος που έκανε στην εκκίνηση, άντεξε στην πίεση του Χάμιλτον και τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Ο Χάμιλτον για τα δεδομένα του και τις επιτυχίες του δεν άφησε καλές εντυπώσεις. Προσπάθησε για να περάσει στη δεύτερη. Δεν τα κατάφερε να προσπεράσει τον Φέτελ και τελείωσε με τη τρίτη θέση.

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις