«Φιλί ζωής» στο 93′ για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε με έναν βαθμό από τα Τρίκαλα, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1, με τον Α.Ο.Τ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο κατάφεραν να βγάλουν αντίδραση, ανεβάζοντας στροφές και τελικά να πάρουν ένα πολύ σημαντικό βαθμό ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Το χρυσό γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα του Ολυμπιακού ήρθε από τον Γραικό, ο οποίος νίκησε με κοντινό πλασέ τον Ζαρόπουλο, δίνοντας στην ομάδα του στο 93′, το «φιλί της ζωής» στο Θεσσαλικό ντέρμπι, με τα Τρίκαλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Α.Ο. Τρίκαλα διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο των Τρικάλων στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League. Επίσης, μετά από αυτή την αναμέτρηση, ο Oλυμπιακός Βόλου μετρά δύο ισοπαλίες εκτός έδρας και μία ήττα στην έδρα του, όντας τυπικά γηπεδούχος στο παιχνίδι με τη Βέροια, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο της Φιλιππούπολης Λάρισας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, τα Τρίκαλα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Προσπάθησαν να αναπτυχθούν, είτε με καλό passing game, είτε με γρήγορες και δουλεμένες επιθέσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί από και από τις στημένες φάσεις. Μάλιστα, πήραν το προβάδισμα χάρη στην κοντινή κεφαλιά του Πελάεθ. Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός σε καμία περίπτωση, μη μπορώντας να κυριαρχήσει στο χώρο του κέντρου, αλλά και να δημιουργήσει κάτι καλό στο επιθετικό κομμάτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να αντιδράσει, παίζοντας πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και μάλιστα να ισοφαρίσει στο 93’ με τον Γραικό. Αντίθετα, τα Τρίκαλα κοίταξαν περισσότερο να διαφυλάξουν την εστία τους. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις, τα αντικανονικά μαρκαρίσματα των παικτών τους τιμωρήθηκαν με κίτρινη κάρτα (σ.σ. 65’ Σανδραβέλης, 71’ Τεγούσης). Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στο 78’, ο Περικλής Αμανατίδης έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Σταματή, περνώντας στον αγώνα τον Γρηγορόπουλο για να θωρακίσει την άμυνά του. Επίσης, στο 86’ ο ίδιος τεχνικός έβαλε και τον Παπαγεωργίου για να ενισχύσει το συγκεκριμένο πλάνο, βγάζοντας εκτός αγώνα τον μοναδικό σκόρερ του παιχνιδιού (σ.σ. Πελάεθ). Τελικά, αυτός που μίλησε στο τέλος ήταν ο Γραικός, που με κοντινό πλασέ, χάρισε το βαθμό της ισοπαλίας στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι δικαιώθηκαν για την προσπάθεια τους στο β’ μέρος του αγώνα.

Προηγήθηκαν, με Πελάεθ, τα Τρίκαλα στο πρώτο μέρος
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Σανδραβέλης επιχείρησε μακρινό σουτ στο 4’, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας. Εννέα λεπτά αργότερα, ο Τσίπρας έβγαλε ωραία πάσα στον Πελάεθ, ο οποίος δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, με τον Μακρυωνίτη να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.
Στο 15’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τον Μακρυωνίτη να βγαίνει και να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του με τις γροθιές. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ριζογιάννης επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων». Η απάντηση για τον Ολυμπιακό Βόλου ήρθε ένα λεπτό αργότερα, ο Ράντι εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του, από μακρινή απόσταση και πλάγια θέση, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζαρόπουλου.
Στο 20’ ο Ντόσης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με τον Μακρυωνίτη να πέφτει στην αριστερή πλευρά του τέρματός του και να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουτζίκος παραχώρησε κόρνερ. Στο 24’ ο Λώττας εκτέλεσε το φάουλ, που είχε κερδίσει νωρίτερα, ο ίδιος, με τη μπάλα να φθάνει στον Ριζογιάννη, ο οποίος έστρωσε τη μπάλα με το κεφάλι στον Πελάεθ, που σκόραρε με υπέροχη κοντινή κεφαλιά.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Κουτσιανικούλης σούταρε από πλάγια θέση, έπειτα από ωραία μπαλιά του Σκοπελίτη, όμως, ο Ζαρόπουλος, κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Από εκεί και πέρα, δεν σημειώθηκε κάποια φάση από τις δύο ομάδες, με τους παίκτες των Τρικάλων να πηγαίνουν προς τα αποδυτήρια, έχοντας το προβάδισμα ενός τέρματος.

Σωτήριο γκολ του Γραικού στο δεύτερο μέρος
Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες για γκολ. Αρχικά, ο Γραικός επιχείρησε τη σέντρα-σουτ από τη δεξιά πλευρά στο 51’, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, έπειτα από παρέμβαση του Ζαρόπουλου. Στη δεύτερη φάση, ο Βοσνακίδης νίκησε τους αντιπάλους του στον αέρα στο 52’, αλλά η κεφαλιά του, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από την αριστερή πλευρά, κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα των Τρικάλων.
Στη συνέχεια, τα Τρίκαλα ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να απειλήσουν σε τρεις περιπτώσεις, όμως, η μπάλα κατέληξε σε όλες τις προσπάθειες εκτός εστίας. Αυτές σημειώθηκαν από τα σουτ των Σταματή (56’), Ντόση (57’) και Ριζογιάννη (60’).
Στο 67’ ο Σκοπελίτης σούταρε από το ύψος της περιοχής, μετά από εκτέλεση φάουλ από την αριστερή πλευρά, αλλά η κεφαλιά του Μπουτζίκου στην εξέλιξη της φάσης, έφυγε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ζαρόπουλου. Στο επόμενο λεπτό, τα Τρίκαλα προσπάθησαν να απαντήσουν. Όμως, το γυριστό σουτ από το Σταματή εντός περιοχής, δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μακρυωνίτης μπλόκαρε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του, με διπλή προσπάθεια.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα και πιο συγκεκριμένα στο 93’, ο Ζαρόπουλος κατάφερε να αποκρούσει σε πρώτο χρόνο, το σουτ που επιχείρησε ο Μπουτζίκος από μακρινή απόσταση. Όμως, στην εξέλιξη της φάσης, ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Γραικός, μπόρεσε με δυνατό κοντινό πλασέ να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και να γράψει το τελικό 1-1, χαρίζοντας σημαντικό βαθμό στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος της Football League.

Σκόρερ
: 24’ Πελάεθ – 93’ Γραικός.
Κίτρινες: 65’ Σανδραβέλης, 71’ Τεγούσης.
Διαιτητής: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας).
Βοηθοί: Σκορδίλης (Κέρκυρας), Κακαφώνης (Αχαΐας).
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ: Ζαρόπουλος, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Ντόσης, Σανδραβέλης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Τσίπρας, Λώττας (61’ Άλεξιτς), Πελάεθ (86’ Παπαγεωργίου), Σταματής (78’ Γρηγορόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Μακρυωνίτης, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός (44’ λ.τρ. Παπαϊωάννου), Τσιάρας, Σκοπελίτης, Ράντι (46’ λ.τρ. Ντούνης), Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (62’ Ρόκας), Τσίτας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις