Έ-Χ-ασε την ευκαιρία η Νίκη, 1-1 με την Καλαμάτα

Ισόπαλο με σκορ 1-1 έληξε το ματς της Φιλιππούπολης ανάμεσα στην «τυπικά» γηπεδούχο Νίκη Βόλου και την πρωτοπόρο Καλαμάτα. Το βολιώτικο συγκρότημα στάθηκε καλύτερα μέχρι και το 70’, όμως μετά την ισοφάριση «κλάταρε» και δεν μπόρεσε να αντιδράσει απέναντι σε μία ομάδα που ζήτησε και το δεύτερο τέρμα που θα της έδινε τη νίκη.

Οι κυανόλευκοι με τη συμπαράσταση εκατοντάδων φιλάθλων τους που έκαναν την Φιλιππούπολη, «Κλούβα», επέβαλαν τον ρυθμό τους από το πρώτο λεπτό έχασαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος, όμως αξιοποίησαν την πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη και προηγήθηκαν με τον Αντόνιο Ροχάνο στο 53’. Η Καλαμάτα είχε τις δικές της ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο και δικαιολόγησε τη βαθμολογική της θέση. Μετά το 1-0 το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το τέρμα για διαφορετικό λόγο η κάθε μία. Τελικά η Καλαμάτα κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οσμάναγκιτς στο 71’, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος παρά την πίεση που άσκησαν οι φιλοξενούμενοι στην «πληγωμένη» Νίκη.

Το ματς

Με φόρα μπήκε η Νίκη

Με τη Νίκη να μπαίνει δυνατά με στόχο να εκμεταλλευτεί την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι εκατοντάδες φίλοι της, ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Φιλιππούπολη. Μόλις, στα πρώτα πέντε λεπτά οι κυανόλευκοι απείλησαν εις διπλούν την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 2’ο Κρουθ ελίχθηκε και σέντραρε από τα δεξιά, ο Ιντζίδης στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα προς την εστία του Κωνσταντάκου που απόκρουσε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα Ο Ιντζίδης θα πάρει την “μπουκιά” από το στόμα του Κρουθ σε συρτή σέντρα του Ροχάνο από τα αριστερά.

Ισορρόπησε και δοκάρι για την Καλαμάτα

Η αντίδραση της Καλαμάτας στις δύο ευκαιρίες της Νίκης ήταν άμεση. Στο 6’ το σουτ του Οσμάναγκιτς θα σταματήσει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη ψυχρολουσία για τη Νίκη καθώς ο Μπαλάφας αντικαταστάθηκε από τον Παγώνη λόγω τραβήγματος στον δικέφαλο. Στο 21’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι όταν ο Οσμάναγκιτς πέρασε κάθετα στον Κουικουρίδη, όμως το πλασέ του από θέση τετ α τετ έβγαλε σωτήρια ο Αποστολίδης.

Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για τη Νίκη

Το συγκρότημα του Ισαάκ Χοβέ έδειχνε την ποιότητά του όμως αμυντικά παρουσίαζε κενά διαστήματα δίνοντας δικαιώματα στους φιλοξενούμενους. Στο 36’ η Νίκη έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Γκαρσία ξεχύθηκε στην αντεπίθεση έβγαλε όμορφα στον Κρουθ, με τον Ισπανό να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κωνσταντάκου. Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 45λέπτου ο Κώστας Κυριακίδης ζήτησε αλλαγή καθώς ένιωσε έντονο τράβηγμα στον δικέφαλο. Τρία λεπτά αργότερα ο Ιορδανίδης πέρασε στη θέση του με τον Καμπαγέρο να οπισθοχωρεί στο κέντρο της άμυνας, παρτενέρ του Αλιατίδη. Στο 44’ η Καλαμάτα λίγο έλειψε να προηγηθεί όταν ο Κουικουρίδης από θέση βολής δεν σούταρε όπως θα ήθελε με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ροχάνο και 1-0

Όπως μπήκε στο πρώτο μέρος έτσι παρουσιάστηκε και στην επανάληψη η Νίκη. Μόλις στο 47’ άγγιξε το 1-0 όταν ο Κρουθ από δεξιά ελευθερώθηκε από δύο αντιπάλους, έβγαλε τη σέντρα με τον Ροχάνο να κάνει το σουτ που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Ότι δεν πέτυχε στο 47’ ο Αργεντινός επιθετικός, το έκανε έξι λεπτά αργότερα. Ο Κρουθ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά με τον Ροχάνο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Αντέδρασε και ισοφάρισε η Καλαμάτα

Για δέκα λεπτά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Στο 70’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Στεργίδη από τον Βοσνιάδη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Οσμάναγκιτς που ευστόχησε, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Στα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του αγώνα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την κούραση που έβγαλαν οι παίκτες της Νίκης, μεταφέροντας τη δράση στα κυανόλευκα καρέ. Μάλιστα, στο 90’ η ομάδα της Μεσσηνίας έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει την ολική ανατροπή. Ο Τσουβαλτσίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής ο Αποστολίδης έπεσε στην δεξιά του γωνία σώζοντάς τη από παραβίαση. Στη συνέχεια της φάσης κεφαλιά Μάκου θα περάσει μόλις άουτ.

Στο76’ ο Ισαάκ Χοβέ υποχρεώθηκε να σπαταλήσει και την τρίτη του αλλαγή για την αντικατάσταση τραυματία ποδοσφαιριστή, αυτή τη φορά του Βασίλη Βοσνιάδη ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Σάββα Κυριακίδη.

Τυχερή στην ατυχία της

Η Νίκη Βόλου ήθελε, έδειξε ότι μπορούσε αλλά την πρόδωσαν οι δυνάμεις της και στο τέλος έμεινε ευχαριστημένη και από τον βαθμό της ισοπαλίας. Οι φιλοξενούμενοι μετά την ισοφάριση «ζήτησαν» επίμονα το δεύτερο γκολ με τους κυανόλευκους να μην έχουν τις δυνάμεις να αντιδράσουν ενώ οι πολλές αναγκαστικές αλλαγές δεν έδωσαν το περιθώριο στον Ισαάκ Χοβέ να δώσει «ανάσες» με κάποια φρέσκα πόδια στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης (44’ λ.τρ. Ιορδανίδης), Βοσνιάδης (76’ λ.τρ. Σ. Κυριακίδης), Μπαλάφας (16’ λ.τρ. Παγώνης), Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Ντομίνγκεθ, Κρουθ, Τσιώλης, Γκαρσία, Ροχάνο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τσουβαλτσίδης, Γαλούπης, Μάκος, Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος (60’ Ράκιτς), Μπάμπης, Στεργίδης, Βουκμίροβιτς, Οσμάνακιτς (83’ Καζβιρόπουλος), Κουιρουκίδης (78’ Δήμος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις