Στοίχημα: Για το μεγάλο «διπλό» η Νορβηγία!

Τα προκριματικά του Euro 2020 γεμίζουν το κουπόνι στοιχήματος της Τρίτης (15/10)! Το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει και πάλι αξιόλογα προγνωστικά. Οι αναμετρήσεις των προκριματικών μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Μία από αυτές μας προσφέρει και σημείο. Από εκεί και πέρα, ασχολούμαστε με το πρωτάθλημα Χιλής, αλλά και με το Eurocup στο μπάσκετ. Τρεις επιλογές λοιπόν έχουμε συνολικά για σήμερα. Πριν από αυτά όμως, μην ξεχνάτε ότι στο site μας θα βρείτε τα προγνωστικά super league και πολλών ακόμα διοργανώσεων. Πάμε τώρα στις προβλέψεις μας!

Με ψυχολογία η Νορβηγία

Τα προκριματικά του Euro 2020 παίρνουν «φωτιά», καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τον έκτο όμιλο, που βρίσκεται στην όγδοη αγωνιστική του. Η Ρουμανία υποδέχεται τη Νορβηγία και το ματς βγάζει… «λαβράκι»!

Οι γηπεδούχοι είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουν κερδίσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία παιχνίδια τους. Εντοπίζονται λοιπόν στην τρίτη θέση, με 13 βαθμούς. Μόλις έναν πόντο κάτω από τη δεύτερη Σουηδία. Γίνεται αντιληπτό, ότι θα γίνει… «σφαγή» για την πρόκριση. Την περασμένη αγωνιστική οι Ρουμάνοι είχαν εύκολο έργο απέναντι στα Νησιά Φερόε και κέρδισαν με 3-0. Βέβαια, έχουν πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης για να επικρατήσουν. Μπορεί να δίνονται οριακό φαβορί, αλλά το παιχνίδι κρύβει παγίδες.

Η Νορβηγία προέρχεται από ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ήταν νίκη, αλλά η ισοπαλία απέναντι στην Ισπανία μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για τους Νορβηγούς. Μάλιστα, ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι. Έφτασαν έτσι τους δέκα βαθμούς και έμειναν ζωντανοί στο κόλπο της πρόκρισης. Σήμερα όμως, θέλουν τη νίκη για να κάνουν το «μπαμ» και να τα παίξουν όλα για όλα στα τελευταία ματς. Είναι αήττητοι εδώ και έξι αγώνες, με δύο νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Το ματς είναι do or die για τη Νορβηγία. Ή κερδίζει, ή μάλλον αποχαιρετά την πρόκριση. Θεωρούμε ότι μπορεί να το πάρει και τη στηρίζουμε με κάλυψη. Πάμε με το 2 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 2.00.

Σκοράρουν στη Χιλή

Μεταφερόμαστε στο πρωτάθλημα Χιλής, που διανύει την 24η αγωνιστική του. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ουνιόν Εσπανιόλα φιλοξενεί την Κοκίμπο. Αμφότερες οι ομάδες διεκδικούν την έξοδο στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ουνιόν φιγουράρει αυτήν τη στιγμή στην ένατη θέση, με 31 βαθμούς. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο στην επίθεση, αλλά έχει θέματα στην άμυνα. Ενδεικτικά, έχει δεχτεί 31 γκολ σε 23 ματς. Αυτό το στατιστικό σίγουρα κάτι δείχνει. Προέρχεται βέβαια από νίκη στο Κύπελλο, με 2-1 επί της Αουνταξ Ιταλιάνο. Συμμετέχει γενικά σε ενδιαφέροντα παιχνίδια. Οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της έληξαν Goal/Goal.

Από την άλλη, η Κοκίμπο είναι πιο ψηλά στην κατάταξη. Δεν έχει συγκεντρώσει όμως πολύ περισσότερους πόντους. Συγκεκριμένα, είναι τέταρτη, με 34 βαθμούς, δηλαδή μόλις τρεις περισσότερους από την Ουνιόν. Και αυτή στο προηγούμενο παιχνίδι της κέρδισε την Αουνταξ. Η Κοκίμπο όμως επικράτησε για το πρωτάθλημα, με 1-0.  Εκτός έδρας, βρίσκει δίχτυα, σκοράροντας στα επτά από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς. Και σήμερα, θα επιδιώξει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και θα ψάξει το γκολ. Φυσικά, έχει τις δυνατότητες να το βρει.

Η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη και αμφότεροι οι αντίπαλοι θα κυνηγήσουν τους τρεις βαθμούς. Επιθετικά τα πάνε καλά, και αυτό μπορεί να συμβεί και απόψε. Επιλέγουμε το Goal/Goal σε απόδοση 1.91.

Μόνο η νίκη για τη Βενέτσια

Ήρθε η ώρα του μπάσκετ, και δη του Eurocup. Για την τρίτη αγωνιστική δευτέρου ομίλου, η Βενέτσια θα υποδεχθεί την Τόφας. Το παιχνίδι είναι must win για τους γηπεδούχους που έχουν μπει άσχημα στο θεσμό.

Για την ακρίβεια, η Βενέτσια έχασε και στα δύο πρώτα ματς στο Eurocup. Αρχικά, εντός έδρας από την Παρτιζάν στην πρεμιέρα. Έπειτα, στη Ρωσία από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Έτσι, το 0-2 την έχει ρίξει στον πάτο της βαθμολογίας. Τα περιθώρια στενεύουν από τώρα για τους Ιταλούς, που οφείλουν να ανασυνταχθούν. Έχουν καλό ρόστερ και πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Αρχής γενομένης από σήμερα, θα επιχειρήσουν την αντεπίθεσή τους. Προέρχονται από το επιβλητικό 76-46 επί της Καντού, δείχνοντας ότι ανεβαίνουν.

Η Τόφας με τη σειρά της, έχει ξεκινήσει με 1-1 στο Eurocup. Κέρδισε τη Λιμόζ την πρώτη αγωνιστική, και ηττήθηκε από την Παρτιζάν στο Βελιγράδι τη δεύτερη. Στο πρωτάθλημα, προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Γκαζιάντεπ, με 69-81. Η Τόφας δεν είναι κάτι ιδιαίτερο ως ομάδα, αλλά δεν αποτελεί και αμελητέα ποσότητα. Πάντως, απόψε στην Ιταλία, σίγουρα δεν έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Το ματς είναι πάρα πολύ κρίσιμο για το μέλλον των γηπεδούχων στη διοργάνωση. Ενδεχόμενο 0-3 θα ήταν… εφιαλτικό. Εμπιστευόμαστε τους Ιταλούς που φαίνεται ότι βελτιώνονται. Βενέτσια -4.5 σε απόδοση 1.91.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας. Μπορείτε, παράλληλα, να επισκεφθείτε το κανάλι μας στο Youtube και να βρείτε τις εκπομπές μας για το ελληνικό και διεθνές ποδόσφαιρο, αλλά και για όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις