Χαμόγελα ξανά για την Εθνική από την εμφάνιση με τη Βοσνία (video)

Τα είχε πάει καλά κόντρα στην Ιταλία, δεν πήρε έστω το «Χ» που άξιζε, αλλά ενάντια στη Βοσνία ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στις νίκες για πρώτη φορά μετά την περασμένη άνοιξη… Το βράδυ της Τρίτης (15/10) στο ΟΑΚΑ η Εθνική επικράτησε της Βοσνίας με 2-1 για τον 10ο προκριματικό όμιλο του ΕURO 2020 και υποχρέωσε τους ελάχιστους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες (ήταν δεν ήταν 2.000) να την καταχειροκροτήσουν στο τέλος, αφού μόχθησε για το τρίποντο και το πήρε απόλυτα δίκαια.

Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σιπ έπιασε εξαιρετική απόδοση στο β’ ημίχρονο, έβαλε στα… σχοινιά τους φιλοξενούμενους και είναι αλήθεια ότι τέτοια επιθετικότητα στο παιχνίδι της χρόνια είχε να βγάλει η «γαλανόλευκη» (25-5 οι τελικές!).

Μπακασέτας, Λημνιός και Μασούρας (ο τελευταίος μπήκε στο ματς στο 60′ και… οργίασε) ήταν οι κορυφαίοι της Ελλάδας, με το αδόκιμο δίδυμο στα στόπερ των Σταφυλίδη και Χατζηδιάκου να αντεπεξέρχεται ικανοποιητικά.

Η Εθνική με 8 βαθμούς σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στο γκρουπ και πρώτη μετά τις 23 Μαρτίου με το διπλό στο Λιχτενστάιν (0-2), ενώ έκανε και τη ζημιά στη Βοσνία, που με 10 βαθμούς θα χάσει πιθανότατα τη μάχη της 2ης θέσης και της απευθείας πρόκρισης στα τελικά, όντας στο -5 από τη δεύτερη της κατάταξης Φινλανδία.

Πλέον, μένει να φανεί αν στις αναμετρήσεις του Νοεμβρίου με Αρμενία εκτός και Φινλανδία εντός οι διεθνείς παρουσιάσουν το ίδιο καλό πρόσωπο και συνεχίσουν σε τροχιά επιτυχιών, που σίγουρα θα δώσει άλλη ψυχολογία για το επόμενο Νations League και τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022.

Το έβαλε, αλλά δεν πρόλαβε να το χαρεί…
Υποτονικά κύλησε το ματς μέχρι το ημίωρο, με τη Βοσνία να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, αλλά πλην μιας περίπτωσης με τον Γκόγιακ να μην μπορεί να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

Ούτε και η Εθνική, από την πλευρά της, ήταν απειλητική, αλλά στο 30′ προέκυψε ένα πολύ ωραίο γκολ από τη συνεργασία Λημνιού με Μάνταλο και την εκτέλεση του Παυλίδη, που πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη «γαλανόλευκη».

Ωστόσο, οι παίκτες του Ρόμπερτ Προσινέτσκι απάντησαν άμεσα και στο 35′ ο Γκόγιακ εξέθεσε την ελληνική άμυνα αξιοποιώντας τη σέντρα του Κολάσινατς από αριστερά για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει πια γρήγορο ρυθμό, ο Μάνταλος στο 41′ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία για να δώσει νέο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα, για να πάνε τελικά ισόπαλοι οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Πάλεψε για τη νίκη και ήρθε η δικαίωση στο 88’…
Το δεύτερο 45λεπτο εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κυνήγησε με πάθος τη νίκη και δικαιώθηκε.

Οι παίκτες του Φαν’τ Σιπ κέρδιζαν κάθε μονομαχία, έμπαιναν πολύ εύκολα στην αντίπαλη περιοχή και πραγματικά… πολιορκούσαν τους φιλοξενούμενους, που τα είχαν χαμένα.

Ο Μασούρας στο 60′ και ο Σταφυλίδης στο 73′ στάθηκαν άτυχοι σημαδεύοντας το δοκάρι και θα ήταν πραγματικά κρίμα και άδικο να μην ερχόταν το 2-1 και η κατάκτηση των τριών βαθμών.

Τελικά, οι Βόσνιοι μας βοήθησαν, καθώς ήταν ο Κοβάτσεβιτς στο 88′ αυτός που με αυτογκόλ μετά από προσπάθεια του Φετφατζίδη έμελε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και η Εθνική κέρδισε μετά από 7 μήνες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γερμανός Φέλιξ Τσβάγερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ.

Κίτρινες: 90′ Μασούρας, 90’+2 Κουλούρης, 90’+4 Μπακάκης – 32′ Τσίμιροτ, 76′ Κβρζιτς.

EΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Πασχαλάκης, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Λημνιός (84′ Φετφατζίδης), Μάνταλος (60′ Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (70′ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Κβρζιτς, Κολάσινατς, Μπίτσακτσιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίμιροτ (46′ Γιάγιαλο) Πιάνιτς, Σάριτς (64′ Ντούλιεβιτς) Χαΐροβιτς, Γκόγιακ, Xότζιτς (71′ Μπάγιτς).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις