«Ασημένιος» o Βολικάκης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας

Τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους μεγάλους αγώνες ποδηλασίας, μία θέση στο βάθρο φέρει το όνομα του Χρήστου Βολικάκη.
Από αυτή τη… συνήθεια ο Βολιώτης πρωταθλητής δεν ξέφυγε ούτε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολλανδία, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, ο αγώνας στο σκρατς ήταν συγκλονιστικός. Όλοι οι κορυφαίοι ποδηλάτες βρέθηκαν σε αυτή την πίστα με στόχο να στείλουν μηνύματα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο Χρήστος Βολικάκης αγωνίστηκε φιλοδοξώντας να ανοίξει… λογαριασμό διακρίσεων και σε αυτή τη διοργάνωση και τα κατάφερε.
Στο σπριντ ήταν εντυπωσιακός και ο καλύτερος, αλλά ο Ισπανός Σεμπάστιαν Μόρα Βέρντι κατέκτησε το χρυσό στις λεπτομέρειες διότι είχε προηγηθεί στην εκκίνηση. Στην 3η θέση του βάθρου είναι ο Ολλανδός Βιμ Στροετίνγκα.
Το Σάββατο ο ποδηλάτης μας θα αγωνιστεί στο όμνιουμ, ενώ τόνισε: «Ήταν ένας απίστευτος αγώνας. Μετά τους Ευρωπαϊκούς του Μινσκ όπου είχα έρθει πρώτος συνεχίζεται η καλή πορεία. Δεν ξέρω εάν κάποιος άλλος ποδηλάτης έχει καταφέρει να έχει τόσες πολλές συνεχόμενες παρουσίες σε βάθρο διεθνών διοργανώσεων. Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσε να γίνει. Οι οιωνοί είναι θετικοί, συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα αγωνίσματα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις