Ο Κ. Ψιλιώτης μας προσκαλεί στην 35η Ανάβαση Πορταριάς (photos & video)

gif-aegean-728

Μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της 35ης Ανάβασης Πορταριάς, που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το goalpost.gr επιλέγει έναν Πρωταθλητή για να μας ξεναγήσει στο χώρο και στα μυστικά του αγώνα. Το όνομά του, Κώστας Ψιλιώτης και ειδικότητά του, τα πρωταθλήματα στην κατηγορία του.

Επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

Για τους φίλους του αθλήματος ο Κώστας Ψιλιώτης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Για τους υπόλοιπους αξίζει να αναφέρουμε ένα σύντομο βιογραφικό για να νιώσουμε λίγο πιο περήφανοι, εμείς οι Βολιώτες, μιας και ο έμπειρος οδηγός είναι μόνιμος «θαμώνας» στο βάθρο των νικητών στους αγώνες που συμμετέχει, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη του.

Όπου κι αν κοιτάξεις στο γραφείο του, βλέπεις παντού Κύπελλα και διακρίσεις από τους αμέτρητους αγώνες που έχει συμμετάσχει

 «Το μικρόβιο της αγωνιστικής οδήγησης μπήκε στο πετσί μου από μικρή ηλικία. Στα συνεργεία αυτοκινήτων που εργαζόμουν η συναναστροφή με βαριά ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν καθημερινή, οπότε ήταν αναμενόμενο να μπω από νωρίς στο παιχνίδι», απαντάει ο Κώστας Ψιλιώτης στην ερώτηση για το πως ξεκίνησε και για τα πρώτα του βήματα στο χώρο.

Το καμάρι του Κώστα Ψιλιώτη, ένα Ford Escort MKII “ντυμένο” στα χρώματα του χορηγού του “AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ”

 
Το 1989 ο νεαρός τότε οδηγός συμμετείχε στον πρώτο του αγώνα και κάθε χρονιά μέχρι το 1996 η εξέλιξή του ήταν ραγδαία. Από το 1996 ως το 2000 ο Ψιλιώτης γίνεται ο απόλυτος κυρίαρχος της κατηγορίας Ε11/2000 καθώς στέφεται συνεχώς πρωταθλητής. Να σημειώσουμε πως από το 2000 μέχρι και σήμερα ο Βολιώτης αθλητής βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης.

-Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας; ρωτάμε τον πρωταγωνιστή της Ε11/2000

«Μπορεί το άθλημα να φαίνεται ατομικό στον κόσμο, όμως για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται να έχεις καλή ομάδα. Χρειάζεσαι έναν καλό προγραμματιστή που θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα ηλεκτρικά, χρειάζεσαι αυτόν που θα σου ρυθμίσει σωστά τις αναρτήσεις, χρειάζεσαι έναν καλό μηχανικό και πάνω απ’ όλα ένα χορηγό που θα σου δώσει τη δυνατότητα να αφοσιωθείς μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στο οικονομικό. Γιατί κακά τα ψέματα, το σπορ είναι ακριβό και χωρίς χορηγό ή χορηγούς δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Εγώ, δόξα τω Θεό, για δεύτερο χρόνο έχω δίπλα μου έναν χορηγό που με στηρίζει σε κάθε μου βήμα και επίτρεψέ μου, να του πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Πρόκειται για τον Νίκο Καραλή (AEGEAN ΚΑΡΑΛΗΣ) που αν δεν βρίσκονταν δίπλα μου οφείλω να ομολογήσω πως ο μόνος αγώνας που θα συμμετείχα θα ήταν η Ανάβαση Πορταριάς.
Βέβαια, πρέπει να συμπληρώσω πως ένας οδηγός δεν αρκεί να είναι γρήγορος για να είναι πρωταθλητής. Θα πρέπει να μπορεί να μεταφέρει στην υπόλοιπη ομάδα, ποιες είναι οι βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν στο αυτοκίνητο ώστε να επέλθει η μέγιστη απόδοση.
Αυτά είναι τα μυστικά για να γίνει κάποιος πρωταθλητής σε αγώνες αυτοκινήτου».

 

-Σε τι κατάσταση είναι το αυτοκίνητο και ο οδηγός του για την 35η Ανάβαση Πορταριάς;

«Βρισκόμαστε και οι …δύο στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είμαι αισιόδοξος πως θα τα πάω πολύ καλά. Δεν αντιμετωπίζω προβλήματα και θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να πάρω τη νίκη».

Πάρτε μία γεύση για την κατάσταση του αυτοκινήτου στο βίντεο που ακολουθεί:

Δυναμώστε τον ήχο και ακούστε τα 300 περίπου άλογα να χλιμιντρίζουν πριν ριχτούν στη μάχη

 

-Θα μπορούσες να κάνεις τη διαδρομή με κλειστά μάτια; Ρωτάμε τον Κώστα Ψιλιώτη μεταξύ σοβαρού και αστείου…

«Χωρίς πλάκα, νομίζω πως μπορώ να τερματίσω και με κλειστά μάτια».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο:

«Σ’ αυτούς που είναι φίλοι του αθλήματος δεν έχω να πω πολλά γιατί ξέρω πως και πάλι θα δώσουν δυναμικό παρών και θα απολαύσουν έναν ωραίο αγώνα. Θέλω να απευθυνθώ κυρίως σ’ αυτούς που δεν έχει τύχει να παρακολουθήσουν σε δράση αγωνιστικά αυτοκίνητα, να έρθουν στην Ανάβαση Πορταριάς και να είναι βέβαιοι πως η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη».

http://lavolos.gr/2015ANAVASIPORTARIAS/3.%20AFISA%20FINAL.jpg

Εμείς ευχόμαστε στον Αντιπρόεδρο του Ο.Μ.Α.Θ., Κώστα Ψιλιώτη, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες να έχουν έναν καλό αγώνα και παροτρύνουμε όλους τους Βολιώτες να δώσουν το παρών για να απολαύσουν άγρια γκάζια και εντυπωσιακά ανάποδα τιμόνια σε μία από τις δημοφιλέστερες αναβάσεις, αυτή της Πορταριάς.

Ο Κώστας Ψιλιώτης μας ξεναγεί στα άδυτα του αγωνιστικού αυτοκινήτου του

 

Συνέντευξη – φωτογραφίες – επιμέλεια: Γιώργος Αποστολακόπουλος

 

*Για πληροφορίες σχετικά με την 35η Ανάβαση Πορταριάς: www.lavolos.gr

gif-aegean-728

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις