Αυτοκτόνησε ο Ολυμπιακός Β. στον Αλμυρό, 1-1 με Θεσπρωτό

Ούτε με αντίπαλο τον Θεσπρωτό κατάφερε να σπάσει το ρόδι των νικών ο Ολυμπιακός Βόλου που παραχώρησε οδυνηρή ισοπαλία σε μία ομάδα που δεν είχε βαθμό στις πρώτες τρεις αγωνιστικές. Οι ερυθρόλευκοι παρότι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Πόζογλου δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ μέχρι το τέλος καθώς οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Γώγο. Έντονη ήταν η απογοήτευση για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, μετά το τέλος του αγώνα που ξέσπασαν με αποδοκιμασίες κατά του Θωμά Γράφα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν εκμεταλλεύτηκε το καλό του διάστημα μεταξύ 15’ και 45’, όταν προηγήθηκε κι έχασε ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το τρίποντο με αποτέλεσμα να αφήσει «ανοιχτό» ένα ματς που φαινόταν εύκολα δικό του. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, πίεσαν κι έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Αντίθετα οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στο δεύτερο μέρος και η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου.

Πόζογλου αντί Τσίτα προτίμησε ο Γράφας

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Μακρυωνίτη, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτελούν οι Γραικός, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης και Μπουτζίκος. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Τσιάρας, Ρόκας και Στεφάνοβιτς, με τους Κουτσιανικούλη, Σκοπελίτη να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Πόζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Μετά τα πρώτα αναγνωριστιικά λεπτά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, στο 8’ ο Στεφάνοβιτς σέντραρε από τα αριστερά, ο Τσιάρας πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεσπρωτού.

Δοκάρι ο Θεσπρωτός

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα στην ευκαιρία του Ολυμπιακού Β. όταν στο 10’ ο Κολλάς βρέθηκε στην περιοχή μετά από κάθετη πάσα του Ευθυμίου, με το σουτ του επιθετικού του Θεσπρωτού να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μακρυωνίτη.

Με γκολ απάντησαν οι ερυθρόλευκοι

Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με γκολ στο δοκάρι του Θεσπρωτού πατώντας «φρένο» στις προσδοκίες των φιλοξενούμενων που αυξήθηκαν μετά τη μεγάλη ευκαιρία στο 10’. Στο 18’ ο Κουτσιανικούλης «σέρβιρε» με τον Πόζογλου να πλασάρει ιδανικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα δικαιώνοντας τον προπονητή του για την επιλογή.

Άτυχος ο Μακρυωνίτης

Τέσσερα λεπτά μετά το 1-0 των γηπεδούχων ο τραυματισμός του Μακρυωνίτη «πάγωσε» τους συμπαίκτες του και τον κόσμο στο «Αθ. Ραγάζος». Το χτύπημα στο κεφάλι για τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου στάθηκε ικανό για να αντικατασταθεί από τον Γιδόπουλο και να μεταβεί άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού. Στον παίκτη τοποθετήθηκαν ράμματα κι επέστρεψε στο Στάδιο του Αλμυρού.

Αύξησε την πίεση ο Ολυμπιακός

Μετά το γκολ ο Ολυμπιακός Βόλου αύξησε την πίεση προς την εστία του Κίναλη επιδιώκοντας ένα δεύτερο τέρμα που θα τελείωνε το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Στο 25’ το σουτ του Σκοπελίτη πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του αντίπαλου τέρματος ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Στεφάνοβιτς στάθηκε άτυχος καθώς ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε βρήκε πρώτα το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο αριστερό για να σωθεί η εστία του Θεσπρωτού από βέβαιη παραβίαση. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Στεφάνοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής και στη νέα ευκαιρία των ερυθρόλευκων. Σε σουτ του Σέρβου που είχε κατεύθυνση προς την εστία, η μπάλα χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου και πέρασε κόρνερ. Στο κόρνερ ο Παπαϊωάννου πήρε την κεφαλιά με τον Κινάλη να αποκρούει σωτήρια στερώντας από τον Ολυμπιακό το δεύτερο γκολ. Ο Θεσπρωτός επισκέφτηκε τα καρέ του Γιδόπουλου μόλις μία φορά μετά το γκολ του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα στο 41’ όταν η κεφαλιά του Ντάλα Κόστα πέρασε άουτ.

Μουδιασμένο ξεκίνημα στην επανάληψη

Μουδιασμένα μπήκαν οι ομάδες στο 2ο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό Βόλου να πατά για πρώτη φορά στην αντίπαλη περιοχή στο 51’ όταν σε Σέντρα του Γραικού από τα δεξιά η κεφαλιά του Σκοπελίτη δεν βρήκε το στόχο. Ο Θωμάς Γράφας θέλοντας να δώσει περισσότερη επιθετική πνοή στην ομάδα του πέρασε τον Ντούνη αντί του Στεφάνοβιτς στο 60’. Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το 2-0 με τον Πόζογλου να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κίναλη.

Έδωσε δικαιώματα και το πλήρωσε στο τέλος

Στο 64’ ο Θεσπρωτός έδειξε ότι μπορεί να γίνει επικίνδυνος. Σε ωραία προσπάθεια του Γώγου, την τελευταία στιγμή ο Τσιάρας με τάκλιν έβγαλε τη μπάλα κόρνερ. Με τον Ολυμπιακό να «κάθεται» στο υπέρ του 1-0 έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Μάλιστα στο 77’ ο Θεσπρωτός άγγιξε την ισοφάριση. Ο Ραμίρεζ που είχε περάσει έξι λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή του Ολυμπιακού όμως το σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε ο Γιδόπουλος, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Το συγκρότημα του Χουάν Ραμόν Ρότσα απείλησε και πάλι στο 84’ όταν σε δυνατό σουτ του Ραμίρεζ έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου. Στο 89’ ήταν η σειρά του Κολλά να δοκιμάσει το πόδι του όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και απομακρύνθηκε. Η πίεση που άσκησε ο Θεσπρωτός απέδωσε καρπούς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γώγο να σουτάρει μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ερυθρόλευκης εστίας.

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Γράφας

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Θωμά Γράφα, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα

Κίτρινες: Τσιάρας, Πόζογλου, Παπαϊωάννου – Ντάλα Κόστα, Νόνης, Βιγιαφάνιε

Ολυμπιακός Β.: Μακρυωνίτης (22’ λ.τ. Γιδόπουλος), Στεφάνοβιτς(60’ Ντούνης), Βασνακίδης, Γραικός, Κουτσιανικούλης, Μπουτζίκος, Παπαιωάννου, Πόζογλου (70’ Τσίτας), Ρόκας, Σκοπελίτης, Τσιάρας

Θεσπρωτός: Κίναλης, Δημήτρουλας, Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης (89’ Κωνσταντίνου), Βιγιαφάνιε, Κολτσίδας, Μπίκας (46’ Γώγος), Ευθυμίου (71’ Ραμίρεζ), Κολλάς, Ντάλα Κόστα

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)

Βοηθοί: Καλλιάκος, Δέτση (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Δεληγιάννη (Λάρισας)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις