Κ. Σήψας: «Ο Μαγνησιακός στηρίζει τα παιδιά του»

Μία από τις ιστορικότερες και πιο παραγωγικές ακαδημίες ποδοσφαίρου του νομού μας, αποτελεί αυτή του Μαγνησιακού. Προπονητές με μεράκι και γνώσεις απαρτίζουν το “ρόστερ” του τεχνικού τιμ του συλλόγου. Η αγάπη τους για το άθλημα μεταδίδεται με τον καλύτερο τρόπο στους μικρούς ποδοσφαιριστές με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Κωνσταντίνος Σήψας, μέλος του τεχνικού επιτελείου του Μαγνησιακού, μίλησε στο Goalpost.gr για τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Μαγνησιακού:

Γράφει ο Δημήτρης Μπιτολάς

Για τον στόχο των τμημάτων υποδομής του Μαγνησιακού: «Ο Μαγνησιακός για κάθε νεαρό παιδί που ξεκινά στην ακαδημία του έχει ως στόχο να του μάθει τα μυστικά του ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα, όταν ένα παιδί γίνει 16 ετών, είτε θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, είτε θα πάει σε κάποια μεγαλύτερη ομάδα. Εξάλλου, ο Μαγνησιακός έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, ότι δεν στέκεται εμπόδιο στο μέλλον των παιδιών του, αντιθέτως τα υποστηρίζει και προσπαθεί να τα βοηθήσει με κάθε τρόπο».

Για το πότε πήγε στον Μαγνησιακό και τις αρμοδιότητες του: «Στον Μαγνησιακό ήρθα το 2013. Η ομάδα μου εμπιστεύτηκε δύο από τα τμήματα υποδομής της ακαδημίας. Το πρώτο γκρουπ αφορά αποκλειστικά παιδιά, τα οποία είχαν γεννηθεί το 2002, ενώ το δεύτερο παιδιά που είχαν γεννηθεί το 2007. Αυτά τα δύο τμήματα δουλεύουν μαζί μου από τότε μέχρι και σήμερα σε καθημερινή βάση».

Για το τμήμα του 2002: «Αυτό το γκρουπ αποτελείται από είκοσι παιδιά, ηλικίας δεκατριών ετών. Οι προπονήσεις στο συγκεκριμένο τμήμα γίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του Μαγνησιακού. Ξεκινούν πάντα στις 18.30 το απόγευμα και έχουν διάρκεια δύο έως και δυόμιση ώρες. Κάθε Σάββατο τα παιδιά παίζουν φιλικό ή επίσημο αγώνα με αθλητές της ίδια ηλικίας».

Για το τμήμα του 2007: «Σε αυτό το γκρουπ προπονούνται δεκαέξι παιδιά, τα οποία είναι οκτώ ετών. Το πρόγραμμα τους περιλαμβάνει τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, οι οποίες διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Όπως και στο τμήμα του 2002, αυτές πραγματοποιούνται στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Μαγνησιακού, όμως, για το συγκεκριμένο τμήμα ξεκινούν στις 17.00 το απόγευμα και έχουν διάρκεια μία ώρα ακριβώς. Επίσης, και αυτό το τμήμα κάθε Σάββατο παίζει φιλικό ή επίσημο αγώνα με ίδια ηλικιακά γκρουπ από άλλες ομάδες».

Για την προσωπική του εκτίμηση σχετικά με αυτά τα παιδιά: «Αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι νεαροί αθλητές, αλλά έχουν πολύ καλά στοιχεία, αξιόλογο ποδοσφαιρικό ταλέντο και πάνω από όλα ήθος. Έχουν διακριθεί σε αρκετές διοργανώσεις, πρωταθλήματα και τουρνουά που λάβαμε μέρος, είτε τοπικά, είτε άλλων πόλεων και πραγματικά το μέλλον τους ανήκει».

Για το τι εύχεται σε κάθε παιδί που προπονεί: «Θα ήθελα και εύχομαι σε κάθε παιδί που προπονώ να πετύχει, να πάρει μεταγραφή σε μια μεγάλη ομάδα και να κάνει σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει το διάβασμα. Πρώτο έρχεται το σχολείο και μετά το ποδόσφαιρο».

Για κάποιο παιδί που θέλει να εγγραφεί στις ακαδημίες του Μαγνησιακού: Αν κάποιο παιδί θέλει να γραφτεί στην ακαδημία του Μαγνησιακού, θα πρέπει να έρθει με κάποιον από τους γονείς του στα γραφεία του συλλόγου, τα οποία βρίσκονται δίπλα από της εγκαταστάσεις της ομάδος, στη διεύθυνση Λαρίσης 70. Τα τηλέφωνα του Μαγνησιακού είναι το 24210 36230 και το 697 480 5042, ενώ μπορούν να επισκεφθούν και την ηλεκτρονική μας σελίδα στο www.magnisiakos.gr».

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Σήψα: Ο Κωνσταντίνος Σήψας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1970 στο Βόλο. Μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας και τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ηρακλή Βόλου. Στην κυανόλευκη ομάδα της Μαγνησίας πρωτοπήγε το 1980 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 1993, καταφέρνοντας να παίξει με τον Ηρακλή μέχρι και στη Δ΄ Εθνική. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στο Ορμίνιο. Με την ομάδα της Πορταριάς μάλιστα πέτυχε και μία άνοδο από τη Β΄ στην Α΄ Τοπική Κατηγορία. Έπειτα, έπαιξε κατά σειρά ποδόσφαιρο σε Πηλέα και Άρη Μελισσατίκων για ένα και δύο χρόνια αντίστοιχα, ενώ έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος για ένα χρόνο με τη φανέλα των Νέων Αθλητών της Νίκης Βόλου.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2001 στα τμήματα υποδομής της Νίκης Βόλου, ομάδα στην οποία έκλεισε τη διαδρομή του ως ποδοσφαιριστής, ενώ το 2006 έδωσε εξετάσεις και πήρε το πτυχίο του προπονητή, κατηγορίας UEFA B. Στο σύλλογο της Νέας Ιωνίας παρέμεινε μέχρι και το 2013, ενώ την ίδια χρονιά μεταπήδησε στον Μαγνησιακού Βόλου, στον οποίο παραμένει και εργάζεται έως και σήμερα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις