Η Νίκη τις ευκαιρίες, ο Ιάλυσος το τρίποντο

Δεν τα κατάφερε η Νίκη να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στη Ρόδο στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο, για την 4η αγωνιστική της Football League. Το συγκρότημα του Ισαάκ Χοβέ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 20’, καθώς αποβλήθηκε για τους γηπεδούχους με κόκκινη κάρτα ο Μακρυδημήτρης, έχασε με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Πορτογάλος Σερτζίνιο με πέναλτι στο 32’ σε αυστηρή υπόδειξη του κ. Ρούσσου σε μαρκάρισμα του Αλιατίδη στον Μαραγκουδάκη.

Οι «κυανόλευκοι» στις δύο εξόδους τους μετρούν ισάριθμες ήττες και έχουν μείνει πίσω στο βαθμολογικό πίνακα. Είχαν τις ευκαιρίες να σκοράρουν, ήταν σαφώς καλύτεροι από τους γηπεδούχους, όμως δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και το πλήρωσαν,  απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε με πάθος για τη νίκη, την οποία και κράτησε με… νύχια και με δόντια.

Παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε η αγωνιστική εικόνα της Νίκης δεν ήταν καλή έχοντας πολλά νεκρά διαστήματα που έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να παίρνουν ανάσες και να ανασυντάσσονται. Μετά το τρίτο ανεπιτυχές αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι υποχώρησαν στη ζώνη του υποβιβασμού και θα πρέπει άμεσα να σηκώσουν κεφάλι καθώς ο στόχος του πρωταθλητισμού που τέθηκε από τη διοίκηση της ομάδας στην αρχή της σεζόν, φαίνεται να απομακρύνεται με το καλημέρα.

Πώς έπαιξε η Νίκη
Η Νίκη παρατάχθηκε με διάταξη 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Αποστολίδης, με τον Παγώνη να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Σ. Κυριακίδη το αριστερό. Οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Καμπαγέρο (αμυντικός μέσος), Ιορδανίδης και Ντομίνγκεθ. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Γκαρσία (δεξιά), Κρουθ (αριστερά), με τον Ροχάνο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα η Νίκη από το 20’
Ύστερα από ένα αναγνωστικό 15λεπτο, όπου οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στο γήπεδο, με ένα σουτ από πλευράς Ιάλυσου στο 18’ από τον Πατινιώτη που μπλόκαρε εύκολα ο Αποστολίδης, η Νίκη απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 20’. Ο Ροχάνο έφευγε μόνος απέναντι από τον Ανδρούτσο, ο Μακρυδημήτρης τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή, με τον διαιτητή Ρούσσο από την Κόρινθο να καταλογίζει το φάουλ και να δείχνει σωστά την κόκκινη κάρτα στον αρχηγό των γηπεδούχων.
Από το σημείο εκείνο και μετά, οι παίκτες του Ισαάκ Χοβέ ανέλαβαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ήταν σαφώς πιο επιθετικοί και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στο γκολ.
Στο 23’ ο Κρουθ εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 27’ ο Γκαρσία έβγαλε κάθετη μπαλιά στην Ντομίνγκεθ, αυτός γύρισε στο δεύτερο δοκάρι στον αμαρκάριστο Ροχάνο, όμως ο Αργεντινός δεν βρήκε την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Δύο λεπτά νωρίτερα, στο 25’ ο Πατινιώτης σούταρε άουτ, από πλάγια αριστερά.

Με πέναλτι ο Ιάλυσος άνοιξε το σκορ
Και ενώ η Νίκη ήταν αυτή που δημιουργούσε στην επίθεση και έψαχνε το γκολ, στο 31’ ο Ιάλυσος κέρδισε πέναλτι. Ο Αλιατίδης κράτησε μέσα στην περιοχή τον Μαραγκουδάκη, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, μια απόφαση αυστηρή από τον Κορίνθιο ρέφερι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε στο 32’ ο Σερτζίνιο, ο οποίος σημάδεψε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Αποστολίδη, γράφοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Έχασε ευκαιρίες για το 1-1 η Νίκη στο πρώτο μέρος
Στη συνέχεια η Νίκη προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ήταν καλύτερη του Ιάλυσου και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει το 1-1. Στο 38’ ο Ροχάνο μέσα από την περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Ανδρούτσο έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας, για να χαθεί νέα μεγάλη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους», που σήμερα αγωνίστηκαν με κίτρινες εμφανίσεις.
Στο 38’ ο Γκαρσία σούταρε από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ανδρούτσου. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Νίκη έφτασε μια «ανάσα» από την ισοφάριση, με τον Ανδρούτσο να αποκρούει σωτήρια το πλασέ που επιχείρησε ο Ντομίνγκεθ.

Είχε τον έλεγχο η Νίκη στο β’ μέρος, όχι και το γκολ
Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «κυανόλευκοι» περιόρισαν τον Ιάλυσο στο μισό του γηπέδου, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική τους υπεροχή. Δεν μπόρεσαν, ωστόσο, να σκοράρουν, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Το πρώτο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για λογαριασμό του Ιάλυσου στο 47’ με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα.
Οι παίκτες της Νίκης απείλησαν για πρώτη φορά στο β’ μέρος στο 51’ με τον Καμπαγέρο να σουτάρει και τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Ανδρούτσου. Η πίεση των «κυανολεύκων» αυξήθηκε, ωστόσο, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 73’ για να απειλήσει σοβαρά η Νίκη την εστία του Ιάλυσου. Ο Αλιατίδης βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Τριποτσέρης έκοψε σε κόρνερ το σουτ του αμυντικού της Νίκης.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Ισαάκ Χοβέ ήταν διαρκώς στην επίθεση και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να απειλήσουν το τέρμα του Ανδρούτσου, με τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να αμύνονται μαζικά. Οι παίκτες του Ιάλυσου ροκανίζοντας το χρόνο και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να κρατήσουν το σκορ, κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το πολύτιμο «τρίποντο»
Στο 88’ ο Νατσιόπουλος εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ντομίνγκεθ και κατέληξε κόρνερ.
Απίστευτη ευκαιρία είχε η Νίκη στο 91’ να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Ροχάνο από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα και ο Τσιώλης μέσα από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Έτσι, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την δεύτερη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα και με τέσσερις βαθμούς στο ενεργητικό τους έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος στη βαθμολογία. Για τον Ιάλυσο αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαιτητής: Ρούσσος (Κορινθίας)
Βοηθοί: Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορινθίας)
Κόκκινη: Μακρυδημήτρης
Κίτρινες: Μαραγκουδάκης, Τριποτσέρης, Γκαρσία, Ρεκλείτης, Ανδρούτσος, Χειμωνέτος-Ιορδανίδης, Κυριακίδης

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Τριποτσέρης, Γιώργου, Πατινιώτης (77’ Νατσιόπουλος), Ρεκλείτης, Χατζηδίμπας, Αυγενικού, Μπαρέτα (46’ Χειμωνένος), Σερτζίνιο (62’ Μαρτσάκης), Μαραγκουδάκης.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Παγώνης (71′ λ.τρ. Καπός), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Σ. Κυριακίδης, Καμπαγέρο, Ιορδανίδης (66’ Τσιώλης), Ντομίνγκεθ, Γκαρσία, Κρουθ (45’ λ.τρ. Μασκουνιάν), Ροχάνο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις