Λύγισε στην επανάληψη ο Βόλος, ήττα 3-2 από την ΑΕΚ

Ο Βόλος προηγήθηκε με γκολάρα του Τόρες, το πάλεψε αλλά λύγισε στο 2ο ημίχρονο όταν υποχρεώθηκε να παίξει με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Μουνίθ στα χασομέρια του πρώτου μέρους. Για ακόμη ένα παιχνίδι οι παίκτες του Χουάν Φεράντο δεν κλείστηκαν αλλά προσπάθησαν να βγουν με αξιώσεις στην επίθεση όμως και πάλι ατομικά λάθη δεν έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα από έναν αντίπαλο, όπως η ΑΕΚ που έχει βλέψεις πρωταθλητισμού.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε Νίκος Κωστένογλου απέναντι στον Βόλο. Η «Ένωση» παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου στο κέντρο της άμυνας με τους Μπακάκη και Χουλτ στα άκρα. Οι Σιμόες, Γαλανόπουλος και Μάνταλος ξεκίνησαν στα χαφ, ενώ Βέρντε και Λιβάγια πλαισίωσαν τον Ολιβέιρα που ξεκίνησε στην κορυφή.

Από την άλλη ο Χουάν Φεράντο παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 και τους Γκαραβέλη, Λύρατζη, Διαμαντή, Δημόπουλο, Φεράρι στην άμυνα, Τσοκάνη και Μαξ στα χαφ με τον Μουνίθ μπροστά τους, τους Τόρες και Ζοάο στα «φτερά» και τον Γέντρισεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Όπως ήταν λογικό, η ΑΕΚ από νωρίς ήθελε να επιβάλει τον ρυθμό της και να δημιουργήσει το παιχνίδι της και το πέτυχε εν μέρει, με τον Βόλο να μένει σε παθητικό ρόλο στο ξεκίνημα του ματς. Η ομάδα του Κωστένογλου, κυρίως από αριστερά με τον Χουλτ και τον Λιβάγια που είχε τραβηχτεί προς τα εκεί, δημιούργησε όσο μπορούσε ρήγματα, με τον Κροάτη στο 9ο λεπτό να έχει την πρώτη καλή στιγμή, με το σουτ που δοκίμασε να σταματάει στον Γκαραβέλη.

Σε μια ανύπωπτη φάση στο 16’ λίγο έλειψε ο Χουλ να χρηστεί σκόρερ, αλλά μετά από μια σέντρα σουτ που δοκίμασε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και σταμάτησε στο πάνω μέρος του δοκαριού του Γκαραβέλη.

Η ΑΕΚ μπορεί να πίεζε, να μην είχε αφήσει χώρους στον Βόλο, αλλά το πλήρωσε στο 26ο λεπτό. Μόλις στη δεύτερη φορά που πάτησαν την περιοχή του Τσιντώτα κατάφεραν και «πάγωσαν» τη Ριζούπολη με ένα σπουδαίο γκολ του Τόρες. Ο Γέντρισεκ που είχε τραβηχτεί δεξιά έβγαλε την μπαλιά στην περιοχή, ο Τσιγκρίνσκι μάρκαρε με τα μάτια τον Αργεντινό και εκείνος με ένα υπέροχο τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Πάντως, η ομάδα του Κωστένογλου, ξεπέρασε γρήγορα την ψυχρολουσία και βρήκε άμεση απάντηση. Ο Μάνταλος στο 31΄εκτέλεσε φάουλ και έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Βόλου, βγάζοντας φάτσα με τον Γκαραβέλη τον Λιβάγια που με ιδανικό τελείωμα ισοφάρισε σε 1-1 με το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Ο Κροάτης βρήκε δίχτυα και στο 40ο λεπτό, αλλά το γκολ σε μια δύσκολη και οριακή φάση, ορθώς ακυρώθηκε, μιας και ήταν εκτεθειμένος όταν στο ξεκίνημα της φάσης, όταν ο Ολιβέιρα έκανε το σουτ που μπλόκαρε ο Γκαραβέλης πριν η μπάλα καταλήξει στον Λιβάγια.

Οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν σωστά ο Ζαχαριάδης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη τον Μουνίθ για ένα σκληρό και επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Μάνταλο, αφού ο Ισπανός πήγε με τις τάπες στο γόνατο του διεθνούς χαφ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Νίκος Κωστένογλου πέρασε τον Γιακουμάκη στη θέση του Γαλανόπουλου και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με τον Έλληνα επιθετικό να πηγαίνει δίπλα στον Ολιβέιρα, ενώ ο Λιβάγια πέρασε αριστερά στο «φτερό», έχοντας τον Βέρντε δεξιά αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 59’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ολιβέιρα σούταρε στην κίνηση, με τον Γκαραβέλη να σώζει πάνω στην γραμμή, ενώ στο 66’ και πάλι ο τερματοφύλακας του Βόλου είπε «όχι» σε δυνατό σουτ του Λιβάγια στη γωνιά του.

Το γκολ της ανατροπής για την ΑΕΚ ήρθε στο 75’. Ο Γιακουμάκης έβγαλε κάθετη στον Ολιβέιρα, ο Γκαραβέλης ανέτρεψε τον Πορτογάλο και ο Μάνταλος από την άσπρη βούλα νίκησε τον πορτιέρε του Βόλου γράφοντας το 2-1. Η Ένωση σφράγισε τη νίκη στο 78’ όταν αφού συνδυάστηκαν ωραία ο Λιβάγια με τον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να βγάζει φάτσα με τον Γκαραβέλη τον Μάνταλο που πλάσε ιδανικά για το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι στο ματς στο 84’, αφού με φάουλ του Δημόπουλου η μπάλα κόντραρε στα σώματα και σαν σε… μπιλιάρδο κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώντα που απλά έμεινε όρθιος να κοιτάει την πορεία της για το 3-2.

Στις καθυστερήσεις, ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να διευρύνει το σκορ, αφού ο Γκαραβέλης αν και έχασε την μπάλα, κατάφερε δύσκολα να την κρατήσει εκτός εστίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου (71’ Παουλίνιο), Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Βέρντε (76’ Κρίστιτσιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Μαξ (84’ Ηλιόπουλος), Τόρες (84’ Άλαχ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79’ Μάντζης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις