Pole για τον Ρόσμπεργκ, ατύχημα ο Κβίατ (video)

Από θέση ισχύος θα εκκινήσει στο ιαπωνικό Grand Prix ο Νίκο Ρόσμπεργκ, καθώς ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες της Σουζούκα, που ολοκληρώθηκαν πρόωρα μετά από ατύχημα του Κβίατ. Δεύτερος ο Χάμιλτον.

Τη 18η pole position στην καριέρα του εξασφάλισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ. Ο Γερμανός πιλότος έκανε τον καλύτερο γύρο στις κατατακτήριες στην πίστα της Σουζούκα, που ολοκληρώθηκαν μισό λεπτό πριν το κανονικό λόγω ατυχήματος που είχε ο Ντάνιελ Κβίατ όταν πάτησε με έναν τροχό στο γρασίδι και έχασε τον έλεγχο της Red Bull που έγινε κομμάτια, αλλά ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί ο πιλότος της.

Ο Λιούις Χάμιλτον περιορίστηκε με τη δεύτερη Mercedes στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος ήταν ο Βαλτέρι Μπότας με Williams. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έμεινε τέταρτος, ενώ ο Ραϊκόνεν ήταν έκτος.

Από την Q2, όπου ο Ρόσμπεργκ έκανε τον καλύτερο γύρο, δεν «επιβίωσαν» οι Χούλκενμπεργκ (Force India), Σάινθ, Φερστάπεν (Toro Rosso), Μαλδονάδο (Lotus) και Αλόνσο (McLaren).

Η Q1, που είχε ταχύτερο τον Χάμιλτον, είχε «θύματα» τους Μπάτον (McLaren), Έρικσον, Νασρ (Sauber), Στίβενς (Manor) και Ρόσι (Marussia).

ff

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις