Κοίταξε την Μπάγερν στα μάτια ο Ολυμπιακός

Τα έκανε όλα όπως έπρεπε, έτρεξε, έπαιξε με πάθος, κυνήγησε τους Γερμανούς, τους έκανε να ιδρώσουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την Μπάγερν Μονάχου να κάνει καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Την ανάγκασαν να το κάνει, αλλά δυστυχώς οι κόποι τους δεν ανταμείφθηκαν.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, Πέδρο Μαρτίνς, προτίμησε τελικά να παρατάξει την ομάδα όπως αναμενόταν. Με τρία χαφ. Έτσι είχε Σα στο τέρμα, δεξιά της άμυνας Ομάρ, Τσιμίκα αριστερά και στα στόπερ Σεμέδο, Μεριά. Στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Καμαρά. Εξτρέμ Ποντένσε, Μασούρας και στην επίθεση Ελ Αραμπί.

Προηγήθηκε και υπέκυψε στην πίεση
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλά. Περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» την πίεση της Μπάγερν Μονάχου όπως και έγινε. Για αυτό και προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και πήγαν το παιχνίδι αρκετά και στη δύναμη.

Όποτε κέρδιζαν οι Πειραιώτες την μπάλα προσπαθούσαν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Και η αλήθεια είναι πως τους βγήκε αυτό το παιχνίδι. «Ανέβαιναν» αρκετά και τα δύο μπακ Τσιμίκας, Ομάρ δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην άμυνα των Γερμανών.

Και σε μία από τις προωθήσεις του Τσιμίκα ο Ολυμπιακός κατάφερε να προηγηθεί στον αγώνα.

Συγκεκριμένα, στο 23′ ο Τσιμίκας έκανε το «γέμισμα» από τ’ αριστερά, με τον Ελ Αραμπί να κερδίζει την κεφαλιά και παρά την προσπάθεια του Νόιερ η μπάλα πέρασε κανονικά τη γραμμή!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται από τα πλάγια και στο 31′ λίγο έλειψε να σκοράρει με αυτογκόλ! Αντεπίθεση με Μασούρα, Τσιμίκα, έκανε το γύρισμα ο τελευταίος με την μπάλα να βρίσκει στον Ερνάντεζ, αλλά κατέληξε στην αγκαλιά του Νόιερ.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Νίκο Κόβατς, αποφάσισε να αλλάξει σύστημα και από το 4-2-3-1 το γύρισε σε 4-4-2. «Γεμίζοντας» την επίθεσή του με τον Μίλερ μαζί με τον Λεβαντόφσκι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδώσει καρπούς η πίεση της Μπάγερν και στο 34′ να ισοφαρίσει. Ο Λεβαντόφσκι έστρωσε με το κεφάλι για τον Μίλερ, ο οποίος έκανε το σουτ. Έδιωξε ο Σα αλλά στην επαναφορά ο Λεβαντόσκι μόνος του και με εξουδετερωμένο Σα ισοφάρισε σε 1-1. Σκορ το οποίο δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Την ανάγκασε να κάνει καθυστερήσεις!
Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου μπήκε… φουριόζος! Αποφασισμένος να πιέσει την Μπάγερν και να κυνηγήσει ξανά πρώτος το γκολ. Το έκανε, έπαιξε με δύναμη κυνήγησε τις φάσεις, αλλά δεν του βγήκε το γκολ.

Στο 46′ μάλιστα ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μασούρας ήταν μόνος αλλά δεν τη βρήκε όπως θα ήθελε με το κεφάλι και κατέληξε άουτ.

Συνέχισαν οι «ερυθρόλευκοι» να πιέζουν αλλά στο 62′ δέχτηκαν ένα τσάμπα γκολ.

Κόρνερ από τον Κουτίνιο, ο Μεριά έδιωξε με την μπάλα να πηγαίνει στον Μίλερ ο οποίος έστρωσε για τον Λεβαντόφσκι με το κεφάλι. Και ο Πολωνός φορ με πλασέ «έγραψε» το 1-2.

Μία φάση η οποία ελέγχεται όμως, καθώς πιθανότατα ο Λεβαντόφσκι είναι σε θέση οφσάιντ τη στιγμή της πάσας. Το VAR είδε τη φάση, αλλά ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

Σα να μην έφτανε αυτό στο 75′ ήρθε το 1-3 με το σουτ του Τολισό έξω από τη μεγάλη περιοχή. Γκολ το οποίο θα περίμενε κανείς να έριχνε τον Ολυμπιακό. Το αντίθετο όμως!

Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τη δύναμή και το πάθος τους στο παιχνίδι. Και δικαιώθηκαν στο 79′ με το γκολ του Γκιλιέρμε, με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα βρήκε στον Αλκάνταρα, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Νόιερ. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια, είχε χαμένη ευκαιρία με τον Ποντένσε, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η πίεση όμως των Πειραιωτών ανάγκασε την Μπάγερν Μονάχου στα τελευταία λεπτά να κάνει μέχρι και καθυστερήσεις! Οι Γερμανοί μέχρι και κόρνερ που κέρδισαν το εκτέλεσαν με πάσα και κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους. Δεν ήθελαν να ριψοκινδυνέψουν από τη στιγμή που είχαν το υπέρ τους 2-3.

Και έτσι έμεινε το σκορ, με τον Ολυμπιακό να μένει με την πικρή γεύση, καθώς έδειξε ότι μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο…

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαούι, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (69′ Λοβέρα), Καμαρά (88′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (78′ Γκερέρο), Ποντένσε, Ελ Αραμπί.

Μπάγερν (Ν. Κόβατς): Νόιερ, Παβάρ, Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ (46′ Τολισό), Λεβαντόβσκι, Κουτίνιο, Ερνάντεζ (58′ λ.τρ. Μπόατενγκ), Γκνάμπρι, Μίλερ (86′ Πέρισιτς), Αλάμπα, Κίμιχ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις