Τόρες: Ο αρτίστας που μπορεί να φέρει χρήματα στον Βόλο

Από τους παίκτες που έχουν εντυπωσιάσει στη φετινή Σούπερ Λιγκ είναι ο Χοακίν Τόρες. Στον Βόλο τον πίστευαν πολύ και γι’ αυτό πίεσαν όσο μπορούσαν για να ξεπεραστούν και τα γραφειοκρατικά θέματα που αντιμετώπισε. Η μεταγραφή του, άλλωστε, πήγε να ναυαγήσει, όταν στο πρώτο του ταξίδι για την Ελλάδα οι γερμανικές αρχές δεν τον άφηναν να έρθει στα μέρη μας.

Ο 22χρονος, που γεννήθηκε στο Νεουκέν και έχει καταγωγή από την Παταγονία, από μικρό παιδί ήταν στη Νιούελς. Με αυτή έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Παιδί από φτωχή οικογένεια, το ποδόσφαιρο ήταν για εκείνον η διέξοδός του.

Προ διετίας έκανε 27 ματς στο πρωτάθλημα έχοντας δύο γκολ και δύο ασίστ και εντυπωσίασε με την εικόνα του. Οι εμφανίσεις έκαναν και την Μπενφίκα να χτυπήσει την πόρτα της Νιούελς, αλλά οι απαιτήσεις της κρίθηκαν υπερβολικές. Κοντά στα 4.000.000 ευρώ ήταν τότε.

Η επόμενη χρονιά δεν ήταν ανάλογη. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και θέμα προπονητή. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Έκτορ Μπιντόγλιο, ο Τόρες δεν έβρισκε τον απαιτούμενο χρόνο με αποτέλεσμα να αποφασιστεί αυτό το καλοκαίρι πως έπρεπε να παραχωρηθεί δανεικός.

Ο Βόλος και το ποσοστό μεταπώλησης
Προτάσεις υπήρχαν για τον νεαρό εξτρέμ. Ωστόσο, εκείνος ήθελε να έρθει στην Ευρώπη. Θεωρούσε πως είναι η ευκαιρία του να φανεί με αυτό τον τρόπο. Ο Τάκης Γιαννόπουλος, άνθρωπος που εμπιστεύονται πολύ στον Βόλο, τον είχε ξεχωρίσει μία διετία πριν και τώρα βρήκε τον τρόπο να τον πείσει. Έπαιξε ρόλο και η σχέση που έχει με τον μάνατζέρ του.

Στη Μαγνησία ήταν τόσο σίγουροι πως θα κάνει τη διαφορά που πάλεψαν όσο μπορούσαν για να κλείσει το deal. Και μάλιστα έκαναν και κάτι πολύ έξυπνο, έβαλαν ποσοστό μεταπώλησης. Σε περίπτωση που φτάσει στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους πρόταση στη Νιούελς και εκείνη την αποδεχτεί, ο Βόλος παίρνει το 10%.

Να σημειωθεί ότι η Νιούελς τον πιστεύει αρκετά. Γι’ αυτό και δεν έβαλε οψιόν αγοράς. Επίσης, παρά τα όσα έχουν αρχίσει να βγαίνουν για ενδιαφέρον άλλων ομάδων, προσέχουν αρκετά την πορεία του. Και η αρχική τους πρόθεση είναι να τον επανεντάξουν στο δυναμικό τους το επόμενο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, όταν ένας παίκτης πηγαίνει καλά, είναι δεδομένο πως οι μεγάλοι τον κοιτούν. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός όσο σκοράρει, θα ψάχνονται με τον Τόρες. Ως εκεί όμως. Ουδεμία επίσημη κρούση έχει γίνει για τον Αργεντινό από τους προαναφερθέντες. Και επειδή ο παίκτης δεν ανήκει στον Βόλο (και συνεπώς δεν παίζουν ρόλο οι καλές του σχέσεις με συγκεκριμένη ομάδα), οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της Νιούελς. Κλείνοντας, ματιές έχουν αρχίσει να ρίχνουν και ομάδες του εξωτερικού και συγκεκριμένα από Γαλλία και Μεξικό.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις