Πανόπουλος: Σύντομα θα βρει τον δρόμο της η Νίκη

Στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και στην εκπομπή «Σφύριξα κι έληξες» με τους Άκη Μπούκλα και Βασίλη Ζινέλη, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις ως Γενικός Αρχηγός της Νίκης Βόλου ο Βασίλης Πανόπουλος. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για το νέο του πόστο, για τις πρώτες του κινήσεις από τη νέα του θέση, για το ματς με το Αιγάλεω και κάλεσε τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Πανόπουλου όπως απομαγνητοφωνήθηκε από το goalpost.gr:

Για το νέο του πόστο: «Είναι μία πρόκληση για μένα και γίνεται σε μία ομάδα που έχω ζήσει που έχω αγαπήσει, ένα κομμάτι από μένα. Είναι σημαντικό αυτό που πας να κάνεις να σε γεμίζει. Αυτή τη στιγμή έχω πολλή ενέργεια να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της»

Αν έχει παρακολουθήσει τη Νίκη Βόλου φέτος: «Την παρακολούθησα από την τηλεόραση στο παιχνίδι με τον Ιάλυσο, είδα τα στιγμιότυπα από το παιχνίδι της Μυτιλήνης, γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές τις τελευταίες τρεις μέρες και σήμερα ήμουν στην προπόνηση της ομάδας. Έχω χρόνο για να γνωρίσω την ομάδα. Σε πρώτη φάση φαίνεται πως η ομάδα διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές».

Αν γνωρίζει για το πώς λειτουργεί ο οργανισμός Νίκη: «Σ’ αυτό να είστε σίγουροι. Υπάρχει τεράστια θέληση από τον κ. Βενέτη να βελτιωθούν πολύ περισσότερο τα πράγματα. Γνωρίζετε πως η ομάδα είναι φρέσκια, τρέξανε πάρα πολύ για να τη στήσουν αυτή την ομάδα. Σημασία έχει πως η Νίκη παίρνει μέρος κανονικά στο πρωτάθλημα.

Ο περσινός στόχος κατακτήθηκε με το παραπάνω, ασχέτως το πώς ήρθε και σε κάθε περίπτωση κοιτάμε μπροστά. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η ομάδα να δέσει το συντομότερο δυνατό. Θα πρέπει στο πετσί των ποδοσφαιριστών να μπει αυτό που πρεσβεύει η Νίκη για την περιοχή μας. Θα πρέπει να γνωρίζουν πως είναι κομμάτι ενός κοινωνικού συνόλου που στο παρελθόν έχει μεγαλουργήσει».

Αν θα μπορέσει να κρατήσει τα «στεγανά»: «Όταν έχεις να κάνεις με παιδιά και κάποια από αυτά δεν μιλάνε και τα ελληνικά, είναι ακόμη πιο δύσκολο. Με τους Έλληνες μπορείς να έχεις μία επικοινωνία άμεση και να τους μεταφέρεις αυτά που ζητάς και θέλεις. Με τους ξένους η αμεσότητα αυτή δεν υπάρχει και κάποιος θα πρέπει να κάνει τη μετάφραση. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται χρόνος. Κοινός παρονομαστής είναι η μπάλα. Εγώ γι’ αυτό είμαι εδώ για να βοηθήσω ώστε τα παιδιά να παίξουν το ποδόσφαιρο που ζητά ο προπονητής τους.

Μπορεί ο προπονητής να είναι Ισπανός όμως έχει περάσει από την Ελλάδα, έχει παίξει στη Νίκη, γνωρίζει καταστάσεις και θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου για να βρούμε τα θετικά βήματα.

Για μένα τεράστιο βήμα είναι η πρόοδος της ομάδας και πρόοδο εννοούμε σε πολλά μέτωπα με πρώτο απ’ όλα το αγωνιστικό κομμάτι και σε δεύτερη φάση το λειτουργικό. Μην ξεχνάμε ότι το αγωνιστικό κομμάτι είναι απόρροια του λειτουργικού. Αυτή τη στιγμή η Νίκη θέλει να έχει μόνο θετικά πράγματα, έτσι ώστε βήμα βήμα να βρει τον δρόμο της. Είμαι σίγουρος πως θα τον βρει και αρκετά γρήγορα».

Για το μικρό ρόστερ και τους πολλούς μυϊκούς τραυματισμούς: «Αυτή τη στιγμή μεριμνούμε με τα ιατρικά επιτελεία και το προπονητικό τιμ πάνω σ’ αυτό το κομμάτι και ήδη έχουν παρθεί κάποια μέτρα που θα βελτιώσουν αυτή την κατάσταση. Από ‘κει και πέρα είναι και θέμα των ποδοσφαιριστών να λειτουργούν σωστά και επαγγελματικά ώστε να προλαμβάνουν και οι ίδιοι οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη μπορεί να τους τύχει. Δεν αναφέρομαι σε κάποιο χτύπημα που μπορεί να σου τύχει αλλά για μυϊκούς τραυματισμούς που είναι απόρροια της μη έγκυρης προετοιμασίας  και κατ’ επέκταση της ίδιας προσωπικότητας του παίκτη. Όλα αυτά τα δουλεύουμε και κάποια πράγματα έχουν μπει στις ράγες για να λειτουργήσουν σωστά».

Για τον αγώνα με το Αιγάλεω, μία ομάδα που αποτέλεσε έναν σταθμό της καριέρας του: «Το Αιγάλεω είναι μία παραδοσιακή δυνατή έδρα όμως σ’ αυτή την κατηγορία όλες οι ομάδες έχουν δυνατές έδρες. Οι παίκτες θα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι αυτό για τον σύλλογο. Είναι βέβαιο πως η προσπάθεια θα είναι αυτή που χρειάζεται και υπάρχει πίστη για το αποτέλεσμα. Εμείς επιζητούμε εναγωνίως ένα θετικό αποτέλεσμα που θα βοηθήσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, του προπονητή, της διοίκησης και περισσότερο του κόσμου που βοηθάει με την αγάπη του την ομάδα. Για μας το θετικό αποτέλεσμα θα είναι είτε η ισοπαλία, είτε η νίκη. Είναι καθαρά μία κατηγορία έδρας.

Αν δούμε ότι τον Ιανουάριο είμαστε σε καλή βαθμολογική θέση, μπορούμε να δούμε τι χρειαζόμαστε επιπλέον και να ενισχυθούμε. Πρέπει όμως να βλέπουμε το παρόν. Έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στο υλικό που έχουμε, είναι ποιοτικό το υλικό, είναι παιδιά που αγαπάνε το ποδόσφαιρο, αυτό που μένει είναι αυτά τα παιδιά να δέσουν μεταξύ τους».

Το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Ο κόσμος της Νίκης δεν άφησε την ομάδα ποτέ. Όσα κι αν έχει περάσει αυτός ο κόσμος ακόμη και στις πολύ δύσκολες στιγμές του συλλόγου, ήταν εκεί. Ο κόσμος της Νίκης πρέπει να προσαρμοστεί πως η νέα έδρα θα είναι το γήπεδο της Νεάπολης. Είναι ένα γήπεδο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας, δεν είναι Κλούβα αλλά μπορούν άνετα να την κάνουν Κλούβα οι φίλαθλοι της Νίκης. Η Νεάπολη δεν είναι μακριά από τη Νέα Ιωνία. Από τον κόσμο θέλουμε βοήθεια και στήριξη. Από σήμερα το μικρόβιο της Νίκης μπήκε στους ποδοσφαιριστές. Σήμερα έγινε η πρώτη ένεση».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις