Στεργίδης: Νωρίς για να μιλάμε για άνοδο στην Καλαμάτα

Βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και όντας αήττητη. Ο λόγος φυσικά για την Καλαμάτα. Ο Λυμπέρης Στεργίδης, ο άνθρωπος ο οποίος με το γκολ του έδωσε την νίκη στους «μελανόλευκους», στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ιωνικό μιλά στο SDNA για την εικόνα που έχει παρουσιάσει σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα της Πελοποννήσου, τον Βασίλη Βούζα, αλλά και για το κλίμα το οποίο επικρατεί στις τάξεις της.

Η Καλαμάτα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα περιμένατε ό,τι στις πρώτες αγωνιστικές θα ήσασταν τόσο ψηλά στην βαθμολογία;

«Η Καλαμάτα είναι μια μεγάλη ομάδα με δυναμική. Έχουμε υψηλούς στόχους όσον αφορά το πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε για τη νίκη. Δουλεύουμε μέσα στην εβδομάδα και σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.»

Ποιό είναι το μυστικό αυτής της καλής πορείας που έχει κάνει μέχρι τώρα η ομάδα;

«Πιστεύω ότι είμαστε ένα καλό σύνολο. Έχουμε δουλέψει σωστά. Σίγουρα δεν έχουμε πιάσει ακόμα, τα υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μπορούμε πολύ καλύτερα πιστεύω, αλλά θεωρώ ότι η συγκομιδή βαθμών που έχουμε είναι πολύ καλή έως τώρα.»

Ζαλίζει η κορυφή την Καλαμάτα ή όχι;

«Εμείς δεν το βλέπουμε ό,τι είμαστε στην κορυφή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, όλες οι ομάδες είναι κοντά. Το πρωτάθλημα τώρα έχει ξεκινήσει. Βλέπουμε ότι έχουμε κάνει μια καλή συγκομιδή βαθμών και θα προσπαθήσουμε στην συνέχεια να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Δε το βλέπουμε σαν κορυφή. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε για κορυφή.»

Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για φέτος;

«Ο στόχος της ομάδας για φέτος πιστεύω αν και ήρθε μια άνοδος απρόσμενα με όλα αυτά που έγιναν, γιατί η ομάδα ήταν να παίξει στην Γ΄Εθνική είναι το πρωτάθλημα.»

Η Καλαμάτα είναι μια από τις ομάδες της επαρχίας, η οποία λείπει εδώ και χρόνια από τα μεγάλα σαλόνια. Μπορεί αυτή η χρονιά να αποτελέσει την αρχή της αντεπίθεσης της για την επιστροφή σε αυτά;

«Η Καλαμάτα είναι μια μεγάλη ομάδα με δυναμική όπως είπα και πριν. Βλέπουμε ότι έρχεται πολύς κόσμος στο γήπεδο και τον ευχαριστούμε πολύ, για την στήριξη που μας δείχνει ως τώρα. Τέτοιες ομάδες δεν είναι για αυτές τις κατηγορίες είναι για την Super League. Η ομάδα είναι κρίμα τέτοιες μεγάλες ομάδες να ταλαιπωρούνται σε αυτές τις κατηγορίες.»

Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε στην απόφαση να έρθεις στην ομάδα το καλοκαίρι;

«Αυτό που με οδήγησε να έρθω εδώ ήταν ο σωστός τρόπος προσέγγισης από την διοίκηση και το πλάνο που μου έδειξαν. Στην Ελλάδα σχεδόν όλες οι ομάδες δεν ξεκινούν από τα βασικά, ενώ η διοίκηση εδώ ξεκίνησε από τα βασικά. Από την οργάνωση της ομάδας, δηλαδή ο ποδοσφαιριστής να νιώθει ότι είναι σε μια επαγγελματική ομάδα, σε μια μεγάλη ομάδα με οργάνωση, με πράγματα που θεωρούνται αυτονόητα τα οποία δεν υπάρχουν στο 80% των ομάδων. Έχει δικό της λεωφορείο προσφέρει στους παίκτες φαγητό, βιταμίνες στην προπόνηση, ρουχισμό δηλαδή πράγματα που φαίνονται απλά, αλλά μόνο απλά δεν ειναι στην Ελλάδα.»

Άρα με λίγα λόγια η Καλαματά είναι μια Παναχαϊκή της εποχής Κατσουράνη πάνω – κάτω;

«Ναι.Πιστεύω ότι και ο Κώστας σε αυτό το κομμάτι έλεγε ότι προτιμώ να πάρω εναν παίκτη με 3 δραχμές αντί για 10 και να τον κάνω να νιώθει ποδοσφαιριστή, να του προσφέρω όλα τα άλλα. Να έχει τους φροντιστές, να έχει το καλό γήπεδο, τις βιταμίνες του, να τον κάνω να νιώσει ποδοσφαιριστής.»

Πως είναι το κλίμα στα αποδυτήρια μεταξύ σας;

«Έχουμε φτιάξει πολύ ωραίο κλίμα και πιστεύω ότι και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Είμαστε μια παρέα. Όλα τα παιδιά είναι καλά. Πηγαίνουμε όλοι μαζί για καφέ, κάτι που δείχνει και το πόσο δεμένη είναι η ομάδα.»

Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό η εικόνα σας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή. Αυτό είναι κάτι που σας προβληματίζει;

«Η αλήθεια είναι ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσιαζόμαστε πολύ καλύτεροι, απ΄ότι στα εντός. Αυτό δεν μπορώ να πω γιατί συμβαίνει αλλά ψάχνουμε τρόπο να το διορθώσουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι με την Νίκη Βόλου η εικόνα μας ήταν εντελώς διαφορετική. Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και έπρεπε να κερδίσουμε και στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό δεν παρουσιάσαμε το ίδιο πρόσωπο. Πρέπει να βρούμε μια σταθερή απόδοση, προκειμένου να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα.»

Στο παιχνίδι με τον Ιωνικό ήσουν αυτός που έβαλε το γκολ και έδωσε την νίκη στην ομάδα. Αυτό πόσο σημαντικό ήταν για εσένα και πόσο σε βοηθάει στο να βελτιωθείς κι άλλο στην συνέχεια;

«Σίγουρα όταν βάζεις γκολ είσαι χαρούμενος. Το ίδιο χαρούμενος θα ήμουν κι αν πετύχαινε κάποιος άλλος το γκολ και παίρναμε την νίκη. Σε βοηθάει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά και η ασίστ για εμένα το ίδιο είναι. Είτε βάλω κάποιο γκολ, είτε όχι το ίδιο είναι. Η ομάδα να κερδίζει κι ας βάλει το γκολ όποιος να είναι.»

Η διοίκηση και ο κόσμος πόσο κοντά σας βρίσκονται και πόσο σημαντική είναι η στήριξη τους στην προσπάθεια σας αυτή;

«Η διοίκηση είναι πάρα πολύ κοντά στην ομάδα και στους παίκτες. Όπως προείπα μας προσφέρει ότι μπορεί να χρειάζεται ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, με συνέπεια το μυαλό μας να είναι μόνο στο πως θα βελτιωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι από την στιγμή που μας τα προσφέρουν όλα. Όσον αφορά τον κόσμο και αυτός έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που γίνεται κάτι που φάνηκε και μετά το αποτέλεσμα με το Αιγάλεω, αλλά και στο Κύπελλο όπου παίξαμε στην Τρίπολη δείχνει να είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Μας βοηθάει, μας εμψυχώνει και είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς. Ελπίζω να συνεχιστεί και στην διάρκεια του πρωταθλήματος.»

Από τις νίκες που έχετε πετύχει μέχρι τώρα ποια είναι αυτή που ξεχωρίζει;

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Πιστεύω ότι η νίκη μέσα στο Αιγάλεω ήταν πολύ σημαντική και δη σε μία δύσκολη έδρα, τόσο για την ψυχολογία μας, όσο και για την συνέχεια του πρωταθλήματος.»

Το πρωτάθλημα της Football League όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής προμηνύεται συναρπαστικό. Πιστεύεις ότι θα έχει σασπένς μέχρι το τέλος;

«Το πρωτάθλημα της Football League, από την στιγμή που συμμετέχουν σε αυτό αρκετές ιστορικές ομάδες πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα Super League θα έλεγα. Θα γίνει ένα πολύ συναρπαστικό πρωτάθλημα, με τόσες ιστορικές ομάδες να διεκδικούν την άνοδο και πιστεύω ότι θα παλέψουν για αυτή μέχρι τέλους.»

Ένα σχόλιο για τον τεχνικό της ομάδας Βασίλη Βούζα

«Ο κύριος Βούζας θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Προσπαθεί να μας βελτιώσει τόσο τακτικά, όσο και ατομικά τον καθένα. Δεν εφησυχάζει ποτέ. Δουλεύουμε πάντα σε υψηλούς ρυθμούς έντασης και αυτό είναι κάτι, το οποίο θα μας βοηθήσει όλους και τους μεγάλους και τους μικρούς.»

Τι είναι αυτό το οποίο προσπαθεί να περάσει στην φιλοσοφία της ομάδας, προκειμένου αυτή να γίνει καλύτερη;

«Προσπαθεί να περάσει το DNA του πρωταθλητισμού. Το DNA της πίεσης, το DNA του να μην εφησυχαζόμαστε, του να δουλεύουμε πάντα, καθημερινά. Γενικά είναι πολύ της δουλειάς.»

Το γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται στην πλειοψηφία της από νεαρούς σε ηλικία παίκτες είναι θετικό ή αρνητικό;

«Ναι σίγουρα. Πιστεύω ότι έχει γίνει ένα πάντρεμα ανάμεσα σε έμπειρους και μικρούς, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ θετικά δείγματα στο πρωτάθλημα. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.»

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδας

«Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο για την στήριξη του μέχρι τώρα. Θα τα δώσουμε όλα στη συνέχεια, για να τους κάνουμε χαρούμενους και να πάμε την ομάδα εκεί που αξίζει.»