Γέντρισεκ: «Είμαστε έτοιμοι να τα καταφέρουμε με τον ΠΑΟΚ»

Ο Ερικ Γέντρισεκ μίλησε στο Metropolis 95,5 για τον προσεχή αγώνα της ομάδας του, του ΝΠΣ Βόλου, με τον ΠΑΟΚ το ερχόμενο Σάββατο, τον καλό του φίλο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τον οποίο και θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά, τον συμπατριώτη του Μίρο Στοχ, αλλά και τους δανεικούς του ΠΑΟΚ στη βολιώτικη ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σλοβάκος φορ των Θεσσαλών στον Χάρη Δημαρά:

-Έρικ, πώς αντιμετωπίζετε τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας μετά την ήττα από την ΑΕΚ. Πρέπει να παλέψουμε για τους βαθμούς και είμαστε έτοιμοι για να τα καταφέρουμε».

-Με την ΑΕΚ το παλέψατε πολύ, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, αλλά στα τρία τελευταία ματς δεν έχετε πάρει βαθμό.

«Στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν πήραμε βαθμό κι αυτό είναι πρόβλημα για μας. Αλλά οι εμφανίσεις μας δεν ήταν άσχημες. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας και να βελτιώσουμε κάποιους τομείς. Είναι κάποιοι παίκτες που δεν έχουν εμπειρία στη Super League 1, αλλά η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω πως οι βαθμοί θα έρθουν».

– Βλέπουμε πως ο Βόλος προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο σε όλα τα παιχνίδια. Θα κάνει το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ;

«Εννοείται ότι θα προσπθαήσυμε να παίξουμε το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ όπως κάναμε με τον Ολυμπιακό ή και με την ΑΕΚ, δε φοβόμαστε να παίξουμε ποδοσφαιρο αλλά ορισμένες φορές δεν παίρνουμε βαθμούς γιατί παίζουμε επιθετικά και κάνουμε κάποια λάθη και δεχόμαστε γκολ. Είναι δύσκολο όταν δέχεσαι τρία γκολ να βάλεις τέσσερα! Οπότε πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξουμε κάτι στο στυλ μας. Θα συνεχίσουμε το ίδιο και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

-Ποια στοιχεία θα προσέξετε κόντρα στον ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία που εμείς δεν την έχουμε. Είναι πρόβλημα για μας αυτό, προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης από το Σάββατο».

– Αρκετοί λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι στην άμυνα…

«Εχει το ίδιο πρόβλημα με μας, προσπαθεί να παίξει καλο ποδόσφαιρο, παίζει ανοιχτά και δέχεται εύκολα γκολ. Όμως έχει την εμπειρία να κρατάει το αποτέλεσμα υπέρ του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε επιθετικά και να εκμεταλλεύτουμε αυτό το γεγονός, αλλά ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να σκοράρουμε».

– Θα αντιμετωπίσεις τον καλό σου φίλο και πρώην συμπαίκτη σου Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Εχεις κάποιο μήνυμα να του στείλεις;

«Του το έχω πει, ότι είναι ώρα να σκοράρω και ότι έχω προετοιμαστεί πολύ καλά για το παχνίδι! Μίλησα μαζί του χθες αλλά όχι τόσο πολύ για το παιχνίδι, μιλήσαμε για το προηγούμενο ματς αλλά και τις οικογένειές μας. Είμαστε αντίπαλοι σε λίγες μέρες και δεν ήθελα να του πω κάτι για το παιχνίδι».

– Υποθέτω ότι πρέπει να είναι χαρούμενος ο Ζίβκο που είναι βασικός στα τελευταία παιχνίδια…

«Είναι φυσικό να είναι χαρούμενος. Περίμενε την ευκαιρία του, έκανε πολύ καλά τη δουλειά του στα προηγούμενα παιχνίδια. Ελπίζω ότι και το Σάββατο θα έχει καλή εμφάνιση».

-Βασικός για πρώτη φορά έπαιξε και ο Στοχ την περασμένη Κυριακή. Πώς τον βλέπεις στον ΠΑΟΚ;

«Δεν ήταν εύκολα γι’ αυτόν, ήρθε νέος προπονητής, ήρθε με μεταγραφή, ήταν μια δύσκολη κατάσταση όχι μόνο γι’ αυτόν αλλά για πολλούς παίκτες. Ακουσα ότι έπαιξε καλά έδωσε μια ασίστ και θα δούμε τι θα κάνει και στο μέλλον. Θέλει τον χρόνο του στο γήπεδο και εξαρτάται από τον ίδιο τι θα γίνει στο μέλλον. Θα δούμε αν θα παίξει το Σάββατο».

– Πώς βλέπεις τους έξι δανεικούς του ΠΑΟΚ στον Βόλο, τους Μυστακίδη, Μελίσσα, Μπαλογιάννη, Λύρατζη, Τσαούση και Διαμαντή;

«Είναι νέα παιδιά, έχουν πολλές δυνατότητες, έκαναν καλά παιχνίδια, μαθαίνουν την κατηγορία, νομίζω ότι ο καθένας βλέπει ότι έχουν δυνατότητες. Γιατί να μην παίξουν στον ΠΑΟΚ; Βλέπουμε πολλούς παίκτες όπως ο Καρβαχάλ, που πήγε από τη Ρεάλ στη Λεβερκούζεν για να πάρει παιχνίδια και μετά ήταν ο καλύτερος παίκτης στη Ρεάλ».

-Συνεπώς μπορούν να παίξουν στον ΠΑΟΚ;

«Ισως να μην παίξουν όλοι, αλλά βλέπω πως είναι επαγγελματίες, είναι πολύ συγκεντρωμένοι στο ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να πω πότε θα παίξουν, ίσως ο προπονητής πάρει τους τρεις από αυτούς κάποια στιγμή. Χρειάζονται παιχνίδια, εμπειρίες και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

-Πώς αισθάνεσαι στο Βόλο και ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Προσπαθώ να βοηθήσω τους νεαρότερους με την εμπειρία μου, προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είναι ένας από τους στόχους μας. Παλεύουμε σε όλα τα παιχνίδια για το αποτέλεσμα και αυτός είναι ο στόχος, παιχνίδι με το παιχνίδι να προσπαθούμε να παίζουμε καλά και να παίρνουμε βαθμούς. Βήμα-βήμα θέλουμε να προχωράμε, ο Βόλος είναι μια όμορφη πόλη, είμαστε εδώ και γράφουμε ιστορία, είναι η πρώτη μας σεζόν στη Super League και είμαι χαρούμενους που το ζω αυτό εδώ στο Βόλο. Θέλω να βοηθήσω περισσότερο με το σκοράρισμα. Ξέρουμε ότι είμαστε νέοι στη Λίγκα και θα δούμε πού θα φτάσουμε στο τέλος της σεζόν».

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις