Απίστευτη η Πέννυ Τσαούτου, 2η στον κόσμο στο SUP

H Βολιώτισσα πρωταθλήτρια Πέννυ Τσαούτου στο Τσινγκντάο της Κίνας, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία του ελληνικού SUP. Η Βολιώτισσα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΨΑ Πέννυ Τσαούτου με μόλις 1,5 χρόνο ενασχόλησης με το νέο αυτό άθλημα για την Ελλάδα και η Εύη Τσίρου, ανέβηκαν στο βάθρο στο αγώνισμα των μεγάλων αποστάσεων καθώς κατέκτησαν ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, στις ηλικιακές τους κατηγορίες.

Το Τσινγκντάο είναι γνωστό στον κόσμο της ελληνικής ιστιοπλοΐας, καθώς εκεί διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008. Τώρα θα γίνει γνωστό και στους φίλους του SUP.

Για πρώτη φορά μία ελληνική αποστολή πήρε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα SUP και η Πέννυ Τσαούτου ήρθε δεύτερη στην ηλικιακή κατηγορία 40+ ετών (01:26.34.36),ενώ η Εύη Τσίρου (01:39.12.63) ήταν 3η στην κατηγορία 50+.

«Ήταν δύσκολος αγώνας, λόγω του πλάγιου αέρα σε αρκετά σημεία της διαδρομής και του περίεργου κυματισμού. Στον Βόλο όμως όπου προπονούμαι αντιμετωπίζω συχνά αντίστοιχες συνθήκες. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Ασχολούμαι μόνο 1,5 χρόνο με το άθλημα και κάθε αγώνας για εμένα αποτελεί ακόμη ένα μάθημα», δήλωσε η Πέννυ Τσαούτου που στοχεύει και σε νέες διακρίσεις στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

Η Πέννυ Τσαούτου στο παρελθόν, όπως και ο αδελφός της Μιχάλης Τσαούτος έχουν πετύχει σημαντικές πανελλήνιες διακρίσεις στο σκι ως αθλητές του ΕΟΣ Βόλου. Την αγάπη τους για τον αθλητισμό, τους την εμφύσησε ο ανεπανάληπτος πατέρας τους και “ψυχή” της ΕΨΑ κ. Νίκος Τσαούτος με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό της Μαγνησίας και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις