Ψυχή και κόσμος έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε για πρώτη φορά στο Βόλο και πιο συγκεκριμένα στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης, καταφέρνοντας να κερδίσει με 2-1 και με ανατροπή την Ιεράπετρα. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 15′, αλλά κατάφεραν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση και τελικά να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Γενικότερα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος, συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πάθος στο παιχνίδι τους, ενώ έδειξαν να είναι βελτιωμένοι τόσο στον τομέα των μεταβιβάσεων, όσο και στο τελείωμα των φάσεων. Αξίζει να αναφερθεί επίσης ότι ο Ολυμπιακός είχε στο πλευρό του για ακόμη ένα παιχνίδι, τον κόσμο του, ο οποίος έδωσε βροντερό «παρών» στο γήπεδο της Νεάπολης για να στηρίξει τους παίκτες και τον προπονητή της αγαπημένης του ομάδας.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15’, με κοντινό σουτ του Κατσικοκέρη, όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου βρήκε αντίδραση και ισοφάρισε, με προβολή του Ντούνη στο 17’, σε 1-1. Μάλιστα, στο 45’ + 1’ ο Κουτσιανικούλης θα μπορούσε να χαρίσει το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους», αλλά οι αμυνόμενοι της αντίπαλης ομάδας πρόλαβαν τη μπάλα, πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πετύχει την ανατροπή (2-1), με έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Πόζογλου στο 51’. Από εκεί και πέρα, ο Σούλης Παπαδόπουλος πέρασε στο παιχνίδι και τους Λάσκαρη και Γραικό για να δυναμώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα του στον αμυντικό τομέα, καταφέρνοντας να κρατήσει το «μηδέν» στο δεύτερο 45λεπτο. Επίσης, ο Ολυμπιακός ήταν απειλητικός στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ.

Πως παρατάχθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σούλης Παπαδόπουλος, παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας είναι ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σκοπελίτης και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Βοσνακίδης και Φαζός. Αμυντικός μέσος ήταν ο Τσιάρας, ο οποίος είχε μπροστά του, σε πιο δημιουργικό ρόλο τους Στεφάνοβιτς και Ντούνη. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν , ο Κουτσιανικούλης από τη δεξιά πλευρά και ο Ράντι από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Πόζογλου.

Προηγήθηκαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά βρήκε απάντηση ο Ολυμπιακός
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 2’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε απευθείας, το φάουλ, που είχε κερδίσει νωρίτερα, η ομάδα του, όμως, ο Γιδόπουλος έδιωξε τη μπάλα κόρνερ. Στο 14’ ο Κατσικοκέρης με γυριστό σουτ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Βοσνακίδη, ο οποίος την έστειλε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Χιντζίδης εκτέλεσε το κόρνερ από την  αριστερή πλευρά, με τον Κατσικοκέρη να νικά τον Γιδόπουλο, με κοντινό σουτ στο 15′, σημειώνοντας το 0-1.
Στο 16’ ο Ράντι προσπάθησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Καραγκιολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας της Ιεράπετρας έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 17’ ο Ράντι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντούνης, με κοντινή προβολή, ισοφάρισε σε 1-1. Μετά από δώδεκα λεπτά, ο Χιντζίδης έστειλε τη μπάλα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο Ράντι αποχώρησε από το παιχνίδι ως τραυματίας. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε με δέκα παίκτες μέχρι το 32’, όταν και πέρασε στη θέση του, ένας εκ των αρχηγών των «ερυθρόλευκων», ο Στάθης Ρόκας.
Στην τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, ο Κουτσιανικούλης προσπάθησε να πλασάρει σωστά τον Καραγκιολίδη στο 45’ + 1’, έπειτα από ωραία κάθετη μπαλιά του Στεφάνοβιτς, αλλά οι αμυνόμενοι κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα, πριν εκείνη περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.
Ανατροπή, με Πόζογλου
Έξι λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πόζογλου εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ στο 51’, το οποίο είχαν κερδίσει νωρίτερα, οι «ερυθρόλευκοι», στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Καραγκιολίδη για να γράψει το 2-1, ανατρέποντας το 0-1 των φιλοξενούμενων. Στο 82’ το σουτ του Σκοπελίτη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραγκιολίδη.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Κουτσιανικούλης επιχείρησε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ιεράπτερας, με μακρινό σουτ, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης κανένας παίκτης δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν τους τρεις βαθμούς.

Σκόρερ: 17’ Ντούνης, 51’ Πόζογλου – 15’ Κατσικοκέρης.
Διαιτητής
: Πουλικίδης (Δράμας).
Βοηθοί
: Τσακίρης (Δράμας), Νίκζας (Λάρισας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ:
Γιδόπουλος, Σκοπελίτης, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Στεφάνοβιτς (65’ Γραικός), Ντούνης (74’ Λάσκαρης), Κουτσιανικούλης, Ράντι (32’ Ρόκας), Πόζογλου.
Ο.Φ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Καραγκιολίδης, Καραγιάννης (64’ Παπαδόπουλος), Χιντζίδης, Σέχου, Τζελεπής, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας (73’ Μέμος), Κατσικοκέρης, Μηνάς (85’ Μπάμπης), Αναστασόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις