Βασιλακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα προπονητή στην Εθνική

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα προπονητή αυτήν τη στιγμή για την ΕΟΚ, σημειώνοντας ότι το πρόσημο της παρουσίας της εθνικής στο Eurobasket είναι θετικό. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στη Real News:…

Για την παρουσία της εθνικής στο Eurobasket: «Να πω κατ΄ αρχάς πως το πρόσημο της προσπάθειας είναι θετικό, αφού σε επτά αγώνες πετύχαμε έξι νίκες, χάνοντας μόνο από την Ισπανία που στέφθηκε πρωταθλήτρια. Κύριος στόχος ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά και τα παιδιά τα κατάφεραν. Και η κατάκτηση μεταλλίου ήταν στόχος, αλλά όχι ο βασικότερος. Με ηρεμία θα αναλύσουμε τα δεδομένα και θα αποφασίσουμε πώς θα πορευτούμε στο μέλλον. Το ελληνικό μπάσκετ με τις παρουσίες των τελευταίων χρόνων στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αθλητική σκηνή, με τις εμφανίσεις, τις διακρίσεις και τη σοβαρότητά του, δημιουργεί αυτομάτως υψηλές προσδοκίες. Όπου πάμε πρέπει να είμαστε -και είμαστε- πρωταγωνιστές. Μας σέβονται όσο δεν φαντάζεστε. Έπρεπε να βλέπατε πώς πανηγύρισαν οι Ισπανοί όταν μας νίκησαν, την έκφραση στα πρόσωπά τους, κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει την αξία και το κύρος μας».
Για το αν περίμενε το μετάλλιο: «Ναι, περίμενα το μετάλλιο, ωστόσο ξέρετε ότι στον αθλητισμό τα συναισθήματα εναλλάσσονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Μια μικρή απογοήτευση δεν σας κρύβω πως την ένιωσα, όμως τα παιδιά βρήκαν τη δύναμη, έδειξαν χαρακτήρα και τώρα θα παλέψουν για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τον Βασίλη Σπανούλη θα πω ότι σεβόμαστε όλοι την απόφασή του και ουδείς αντιλέγει πως η προσφορά του στην εθνική υπήρξε τεράστια».
Για το θέμα του προπονητή: «Από εκεί και πέρα, άποψή μου ήταν και παραμένει ότι τον κύριο ρόλο σε μια ομάδα τον παίζουν οι παίκτες. Ασφαλώς και ο προπονητής έχει τη δική του συμβολή, όχι όμως σε βαθμό που στην επιτυχία να γίνεται ήρωας και στην αποτυχία αποδιοπομπαίος τράγος. Η προσέγγιση αυτή είναι λάθος. Θέμα προπονητή δεν τίθεται για την Ομοσπονδία αυτή τη στιγμή. Όσο για τη συνέχεια, θα δούμε. Θα μπορούσε ο Φώτης, ο οποίος έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις και τη γνώση της ομάδας, να συνεχίσει το έργο του, όπως θα μπορούσαν και άλλοι νέοι Έλληνες προπονητές, το τονίζω το νέοι Έλληνες. Ωστόσο, όπως σας είπα, όλα θα τα δούμε στην ώρα τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις