Με τρία παγκόσμια μετάλλια επέστρεψε θριαμβεύτρια η Πέννυ Τσαούτου (photos)

 

Επέστρεψε σήμερα με πολύ …βαριές αποσκευές από τα τρία παγκόσμια μετάλλια από την Κίνα, η Βολιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια Πέννυ Τσαούτου

Από 25-27 Οκτωβρίου έγινε στο Qingdao της Κίνας το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stand Up Paddling (SUP) που οργανώθηκε από την ICF, τη Διεθνή ομοσπονδία Canoe. Εκεί είχαν διεξαχθεί και οι Ολυμπιακοί Ιστιοπλοΐας το 2008. Από την Ελλάδα, μετά από αγώνα πρόκρισης, συμμετείχαν 8 αθλητές, 4 άνδρες και 4 γυναίκες. Η  Πέννυ Τσαούτου, συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα SUP.  Και τι μ’ αυτό. Η Βολιώτισσα παγκόσμια πλέον πρωταθλήτρια με 1,5 μόλις χρόνο ενασχόλησης με το νέο για την Ελλάδα αυτό άθλημα, κατάφερε να αποσπάσει δύο αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλια στην κατηγορία masters 40 συν.

Η Πέννυ δήλωσε στο goalpost.gr  για την απίστευτη πραγματικά επιτυχία της που ξεπέρασε κάθε προσδοκία: « Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε διεθνή αγώνα Sup. Έχω μόνο 1,5 χρόνο που προπονούμαι συστηματικά στο Ναυτικό Όμιλο Βόλου και Αργοναύτες. Στην Κίνα είδα από κοντά αθλητές που τους θαυμάζω και τους ακολουθώ στα social media. Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις αθλητές τόσο υψηλού επιπέδου. Προσπαθείς να καταλάβεις και να αντιγράψεις όσο μπορείς την τεχνική τους και την στρατηγική τους. Συμμετείχα στην ηλικιακή κατηγορία masters 40+, κατηγορία λιγότερο ανταγωνιστική από την open κατηγορία όπου συμμετέχουν και οι επαγγελματίες αθλητές»

Όσο για τις δυσκολίες που συνάντησε τόνισε: «. Οι δυσκολίες βέβαια ήταν αρκετές. Η προσαρμογή στο κλίμα, το jet lag, η εξοικείωση με σανίδες που νοικιάσαμε γιατί ήταν πολύ υψηλό το κόστος μεταφοράς των δικών μας στην Κίνα και άλλα. Την πρώτη μέρα αγωνιστήκαμε στις μεγάλες αποστάσεις (long distance race). Αρχικά ο αγώνας ήταν 18χλμ αλλά λόγω του έντονου αέρα και ρευμάτων μειώθηκε στα 12 χλμ. Στο συγκεκριμένο αγώνα εκτός από την αντοχή έπρεπε να λάβεις υπόψιν τα ρεύματα και την πορεία του αέρα, έτσι ώστε να ακολουθήσεις τη βέλτιστη διαδρομή σε κάποια σημεία. Τη δεύτερη μέρα συμμετείχα στα sprint 200μ και την τρίτη στο Technical race, δηλαδή μια διαδρομή 2,5χλμ με σημαδούρες και στροφές. Στα 2 πρώτα αγωνίσματα κατέλαβα τη 2η θέση ενώ στο τρίτο την 3η»

Ολοκληρώνοντας, σεμνή πάντα, όπως σε όλη της τη ζωή άλλωστε, δεν ξέχασε να ευχαριστήσει κι αυτούς που της συμπαραστάθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία για την ευκαιρία που μου έδωσε, τον όμιλό μου το ΝΟΒΑ και τον έφορο και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Χρήστο Καλλιώρα που ήταν και αρχηγός αποστολής. Επίσης, τη V2 Development για τη στήριξή της».

Πέννυ Τσαούτου λοιπόν η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια για την Ελλάδα στο SUP.  Μια ξεχωριστή προσωπικότητα, άκρως επιτυχημένη επιχειρηματίας η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΨΑ, συνεχίζει να υπηρετεί τον αθλητισμό με πάθος και να σηκώνει ψηλά τη γαλανόλευκη στα πέρατα του κόσμου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις