Πολύ δύσκολο έργο με ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα ο Ολυμπιακός

Ένα από τα τρία-τέσσερα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του στη φετινή Ευρωλίγκα δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, που κοντράρεται στη «Megasport Arena» της Μόσχας με την πρωτοπόρο και αήττητη σε τέσσερα παιχνίδια στη φετινή διοργάνωση, ΤΣΣΚΑ (19:00 Novasports2).

Οι «ερυθρόλευκοι», μετά την ήττα από τη Μπασκόνια και το συνολικό 1-3 που έχουν καταγράψει ως τώρα στην Ευρωλίγκα, ρεαλιστικά δεν έχουν παρά ελάχιστες πιθανότητες απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, παρότι αυτή προέρχεται από το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Γουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της σεζόν. Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, πρόσφατα σε φιλικό στην ίδια πόλη η ΤΣΣΚΑ είχε συντρίψει τον Ολυμπιακό, που στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε φύγει ηττημένος ακόμα και όταν ήτα πολύ ισχυρός.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα και οι παίκτες του, θα προσπαθήσουν να φανούν όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται και να δείξουν βελτίωση στα καινούργια πράγματα που βάζουν στο παιχνίδι τους μετά την αλλαγή προπονητή, για να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν. Στόχος, είναι μέσω από μία καλή εμφάνιση, η ομάδα να πάρει ψυχολογία για τα τρία συνεχόμενες εντός έδρας παιχνίδια με Μακάμπι, Εφές και Ζαλγκίρις, όπου το 3/3 αν θέλει ο Ολυμπιακός να διατηρήσει πιθανότητες να μείνει στο κυνήγι της οκτάδας είναι επιβεβλημένο. Σε αυτά τα παιχνίδια άλλωστε, η ομάδα θα είναι εντελώς διαφορετική με την είσοδο στο rotation των Ρότσεστι-Ριντ και ίσως ενός ακόμα καλού παίκτη, ενώ θα έχουν προχωρήσει και οι δύο αποχωρήσεις που θα γίνουν.

Απόψε, ο Ολυμπιακός που θα αγωνιστεί χωρίς προβλήματα τραυματισμών, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και πιο «σκληρός» στην άμυνά του, απέναντι στην καλύτερη μέχρι τώρα επίθεση στην διοργάνωση με 89 πόντους μέσο όρο και 43,5% ευστοχία στα τρίποντα, περιορίζοντας τα ατού της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη. Τζέιμς, Χίλιαρντ, Φόιγκτμαν, Χάκετ, Χάινς και Βοροντσέβιτς, είναι παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τεράστια ζημιά, ενώ ανοδική φέτος είναι και η παρουσία των Μπολομπόι και Κουρμπάνοφ. Οι «ερυθρόλευκοι», δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουν τόσα αμυντικά ριμπάουντ όσα στη Βιτόρια και να βρουν τρόπο στην επίθεση να απειλήσουν μέσα στη ρακέτα, όντας παράλληλα εύστοχοι στα μακρινά σουτ.

Διαιτητές του αγώνα, είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία (Ισπανία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις