Ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου με Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός Βόλου “λύγισε” στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, με τον Πανιώνιο, γνωρίζοντας την ήττα με 0-3 από τους «κυανέρυθρους» στο στάδιο «Αλκαζάρ». Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο κόντρα στην ομάδα της Νέα Σμύρνης, η οποία δεν κατάφερε να δημιουργήσει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάποιο τέρμα. Αντίθετα, στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν σε τρία τέρματα, με τους  Εμμανουηλίδη (57’, 88’) και Οικονομίδη (64’), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη ρεβάνς της Νέας Σμύρνης, αλλά και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όσον αφορά την κατοχή της μπάλας, με τον Ολυμπιακό Βόλου να χάνει σπουδαία ευκαιρία, με τον Κόλα, όταν η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι της εστίας του Μαλέρμπ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του κεντρικού μέσου των «ερυθρόλευκων» από την αριστερή πλευρά. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ανέβασε αισθητά την απόδοσή του. Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 57’ (0-1), με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εμμανουηλίδη. Στο 64’ ο Οικονομίδης με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής σημείωσε το 0-2, ενώ ο Εμμανουηλίδης με κοντινό πλασέ στο 88’ έκανε το 0-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σούλης Παπαδόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Χρήστος Καρακώστας, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους», με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μακρυωνίτης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Βοσνακίδης και Παπαϊωάννου. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ρόκας και Κόλα, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, αγωνίστηκε ο Τζέφερσον. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Κουτσιανικούλης από τη δεξιά πλευρά και ο Δεινόπαπας από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Τσίτας.

Πώς παρατάχθηκε ο Πανιώνιος
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, , επέλεξε επίσης να παρατάξει τους «κυανέρυθρους», με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Μαλέρμπ. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος και Λυμπεράκης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κιάκος και Κόρμπος. Επιθετικοί μέσοι ήταν οι Γρίβας (δεξιά), Οικονομίδης (κέντρο) και Εμμανουηλίδης (αριστερά). Επίσης, κεντρικός επιθετικός ήταν ο Δούμτσιος.


Έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί, με τον Κόλα, ο Ολυμπιακός Βόλου
Μόλις στο 6’ ο Κόλα σούταρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Κιάκος επιχείρησε το μακρινό σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μακρυωνίτη. Στο 19’ το γυριστό σουτ του Κιάκου, έπειτα από σέντρα του Ρέντζα από τη δεξιά πλευρά, έφυγε απελπιστικά άουτ.
Μετά από δύο λεπτά, ο Ευαγγέλου εκτέλεσε απευθείας, το φάουλ, που η ομάδα του κέρδισε νωρίτερα, με τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 25’ το μακρινό σουτ του Οικονομίδη,  έφυγε ψηλά άουτ, ενώ και το σουτ του Ρόκα στο 28’ είχε την ίδια κατάληξη. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το μακρινό σουτ του Μπουτζίκου κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαλέρμπ.
Ένα λεπτό αργότερα,  η κεφαλιά του Εμμανουηλίδη, έπειτα από σέντρα του Ρέντζα από τη δεξιά πλευρά, έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μακρυωνίτη. Στο 34’ το σουτ  του Δούμτσιου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά στο 38’, με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μαλέρμπ, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους του Πανιωνίου.
Στο 41’ το σουτ  του Κουτσιανικούλη από μακρινή απόσταση, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μαλέρμπ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βοσνακίδη στο 45’. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 45’+1’ το σουτ του Κόρμπου από ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μακρυωνίτης. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 45’+3’, η εκτέλεση φάουλ του Κιάκου, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μακρυωνίτη.

Δέχθηκε τρία τέρματα ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος
Στο 56’ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου, καθώς είδε αντικανονικό μαρκάρισμα του Ρόκα επάνω στον Εμμανουηλίδη. Ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης ευστόχησε από τα ένδεκα βήματα, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας του Μακρυωνίτη, γράφοντας το 0-1.  Τρία λεπτά αργότερα, ο Οικονομίδης πλάσαρε μέσα από την αντίπαλη περιοχή, με τον Μακρυωνίτη να καταφέρνει να μπλοκάρει τη μπάλα, με διπλή προσπάθεια.
Στο 64’ ο Πανιώνιος κατάφερε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα. Ο Οικονομίδης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (0-2), με υπέροχο σουτ από το ύψος της περιοχής, μετά από απομάκρυνση του Παπαϊωάννου, με το κεφάλι. Στο 88’ ο Κιάκος έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τον Εμμανουηλίδη να πλασάρει από κοντά και να σημειώνει το 0-3, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του και «κλειδώνοντας» παράλληλα την υπόθεση πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Σκόρερ
: 57’, 88’ Εμμανουηλίδης, 64’ Οικονομίδης.
Κίτρινη: Βοσνακίδης, Ρόκας, Πριόνας – Μαλέρμπ, Ρέντζας, Γρίβας.
Διαιτητής: Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Νατσιόπουλος (Μακεδονίας), Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης, Τζέφερσον (53’ Καρακώστας), Βοσνακίδης, Γραικός, Δεινόπαπας (63’ λ.τρ. Πριόνας), Κόλα, Κουτσιανικούλης (66’ Κλεμέντε), Μπουτζίκος, Παπαϊωάννου, Ρόκας, Τσίτας.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Μαλέρμπ, Λυμπεράκης (72’ Σαραμαντάς), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Ρέντζας (46’ Παπαγεωργιου), Κόρμπος (68’ Τσιλούλης), Οικονομίδης, Εμμανουηλίδης, Δούμτσιος, Κιάκος, Γρίβας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις