Ήττα για τον Ρήγα στην πρεμιέρα, 2-0 από τον Εθνικό

Ο Ρήγας Φεραίος ταξίδεψε ως τη Φιλιππιάδα, ελπίζοντας σε κάτι θετικό, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 2-0 από τον τοπικό Εθνικό. Σε ένα μέτριο παιχνίδι από άποψη ρυθμού και δημιουργίας φάσεων, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη βρέθηκε να πίσω στο σκορ από το 36΄, ενώ από το 73΄ η υπόθεση νίκη είχε κλείσει οριστικά. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Γήττας και Λάππας, ενώ ο Σέττος για τους Βελεστινιώτες είχε πετύχει ένα τέρμα στο 23΄, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Προηγήθηκε με τον Γήττα ο Εθνικός
Ο Εθνικός έκανε πρώτος αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι. Εννέα λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Σιδέρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ρήγα, αλλά ο Χατζής έδιωξε σε κόρνερ. Η ομάδα της Φιλιππιάδας δεν σταμάτησε εκεί, αφού στη συνέχεια έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες. Η πρώτη με σουτ του Λέτσου στο 11΄ που πέρασε άουτ, ενώ η δεύτερη με σουτ του Κολιάκη στο 22΄, έπειτα από πάσα του Σιδέρη, το οποίο μπλόκαρε ο Κεφαλάς. Στο επόμενο λεπτό, ο Γκίκας δοκίμασε το σουτ, ο Μπαντής απέκρουσε, αλλά το γκολ του Σέττου στη συνέχεια της φάσης δεν μέτρησε, διότι θεωρήθηκε ότι ο μεσοεπιθετικός του Ρήγα το πέτυχε από αντικανονική θέση. Έξι λεπτά από τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Εθνικός άνοιξε το σκορ. Ο Χρηστογιάννης με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Γήττα και αυτός με βολέ πέτυχε το 1-0 υπέρ της ομάδας της Φιλιππιάδας. Λίγο πριν το τέλος, ο Ρήγας προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σέττος ήταν αδύναμο. Επίσης, η κεφαλιά του Ζενούνι πέρασε άουτ.

Ο Λάππας «κλείδωσε» τη νίκη για τη Φιλιππιάδα

Ο Εθνικός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χριστογιάννης προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Κεφαλά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας. Μάλιστα στο 73΄ ο Εθνικός κατάφερε να «κλειδώσει» και την υπόθεση νίκη. Ο Λάππας με συρτό σουτ μέσα από την περιοχή του Ρήγα έκανε το 2-0 και έβαλε τέλος στα όνειρα της ομάδας του Βελεστίνου για κάτι θετικό. Από αυτό το χρονικό σημείο μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και δίκαια ηττήθηκε από την ανώτερη Φιλιππιάδα με 2-0.

Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χριστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Παπαβασιλείου, Μαλλάτος (75΄ Γατσέλος), Λέντζος (53΄ Γιανούλης), Κολιάκης (83΄ Νικολαΐδης), Τσακανίκας, Σιδέρης, Γήτας, Λάππας

Ρήγας Φεραίος (Λάκης Μπακάλης):
Κεφαλάς, Χατζηθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Γούτσιος, Αλεξίου (46΄ Κορέτας), Χατζής, Γουτούλης (61΄ Σφάκας), Σέττος, Ζενούνι (70΄ Γκάγκας), Γκίκας
Στον πάγκο: Τσουμπέκος, Γεωργατζής, Θεοδώρου, Τσίπης

Γήπεδο: Δημοτικό Φιλιππιάδας
Σκόρερ: Γήττας 36΄, Λάππας 73΄
Κίτρινες: Χριστογιάννης 28΄, Σπαθής 34΄, Σέττος 58΄

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Τόμπρος (ΕΠΣ Κέρκυρας)
A΄ Βοηθός: Θωμάς Βλάσσης (ΕΠΣ Κέρκυρας)
Β΄ Βοηθός: Αναστάσιος Γραικός (ΕΠΣ Κέρκυρας)
Παρατηρητής: Χρήστος Βαλκανόπουλος (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις