Σ. Παπαδόπουλος: Πρέπει ο Ολυμπιακός Β. να αλλάξει ταχύτητα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σούλης Παπαδόπουλος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλος 98.6 και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καλαμάτα (3/11, 15.00), αλλά και στην ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν η νίκη της περασμένης αγωνιστικής θα αποτελέσει τη σπίθα για την αντεπίθεση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: «Αυτό που είπα στους ποδοσφαιριστές μου, από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα, ήταν πως η ομάδα θα πρέπει να κοιτάζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όχι τη βαθμολογία. Γιατί βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα φροντίσουμε σκαλί-σκαλί να ανέβουμε στην κατάταξη. Πριν από το παιχνίδι με την Ιεράπετρα, η ομάδα ήταν πολύ αγχωμένη και οι ποδοσφαιριστές απογοητευμένοι, γεγονός που έκανε το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής ακόμη πιο δύσκολο. Πιστεύω, όμως, ότι βοήθησε πάρα πολύ η παρουσία του κόσμου, η οποία έδωσε δύναμη και σε μένα και στους ποδοσφαιριστές και πήραμε τη νίκη. Παράλληλα, δουλέψαμε πολύ όλη αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με την Καλαμάτα».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με την Καλαμάτα: «Γνωρίζουμε πως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Την περασμένη αγωνιστική είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία αήττητη ομάδα, την οποία κερδίσαμε. Όσοι δεν γνωρίζουν, η Ιεράπετρα ήταν πάνω από ένα χρόνο αήττητη, καθώς πέρυσι δεν είχε κάνει ήττα στο πρωτάθλημα.

Η Καλαμάτα είναι μία ομάδα, η οποία στην έδρα της δεν έχει χάσει βαθμό. Δεν έχει δεχτεί γκολ, αλλά αυτά τα παιχνίδια μου αρέσουν- προσωπικά- και αυτό προσπαθώ να περάσω και στους ποδοσφαιριστές μου. Σίγουρα το παιχνίδι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Θα υπάρχει πάρα πολύς κόσμος στο γήπεδο, υπάρχει ενθουσιασμός στον αντίπαλο, αλλά από εκεί και πέρα και εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα, μαζί με τους συνεργάτες μου, να διαχειριστούμε την ομάδα, επειδή είχαμε ενδιάμεσα και το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Είναι γεγονός, όμως, ότι λόγω αυτού του παιχνιδιού της περασμένης Τετάρτης, δεν μπορέσαμε να δουλέψουμε με τους παίκτες, όπως την περασμένη εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι της Κυριακής».

Για το αν στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός «κέρδισε» κάποιους παίκτες: «Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο με βοήθησε πάρα πολύ να δω κάποιους ποδοσφαιριστές, τους οποίους είναι διαφορετικά να τους βλέπεις στην προπόνηση. Είδα δύο-τρεις παίκτες, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν και να έχουν και πολύ καλή παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είδα, όμως και κάποιους παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Αυτό, τουλάχιστον, έδειξαν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Όλοι λέμε ότι πήγε καλά ο Κλεβί Κόλα. Δεν ήταν, όμως, μόνο αυτός ο ποδοσφαιριστής. Καλή παρουσία είχαν και κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές. Εμένα αυτό που μου άρεσε από τον Κόλα ήταν η παρουσία του στην προπόνηση της περασμένης εβδομάδας. Του έδωσα την ευκαιρία να παίξει την Τετάρτη, την αξιοποίησε και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Για να μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Τσίτας είχε καλή παρουσία, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Ο Δεινόπαπας ήταν καλός, όσο αγωνίστηκε, όπως και οι νεαροί Καρακώστας και Πριόνας στο δεύτερο ημίχρονο όταν και χρησιμοποιήθηκαν. Όλα αυτά τα παιδιά μου βάζουν σκέψεις στο μυαλό να τους έχω στην αποστολή για το παιχνίδι με την Καλαμάτα».

Για το τι προσπαθεί να διορθώσει στον Ολυμπιακό: «Αυτό που κοιτάζω να διορθώσω είναι κάποια πράγματα στην ομάδα συνολικά και στη συνέχεια να διορθώσω κάποια πράγματα ατομικά, όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές. Στόχος της ομάδας είναι να καταφέρνει να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Από κει και πέρα, υπάρχει ο Ιανουάριος. Έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να δούμε κάποια πράγματα και να τα διορθώσουμε. Αυτό που θέλω να διορθώσω αυτή τη στιγμή είναι ο τρόπος παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Θέλω η ομάδα να είναι επιθετική, τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Ο Ολυμπιακός με τον κόσμο που διαθέτει πρέπει να είναι πρωταγωνιστής.

Αυτό που θέλω να περάσω στους ποδοσφαιριστές είναι, ότι θα πρέπει να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας. Για παράδειγμα στο παιχνίδι με την Ιεράπετρα δεχθήκαμε πρώτοι γκολ, αλλά δεν μας έπιασε ταραχή. Αντίθετα, ο αντίπαλος, όταν στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, χάλασε το πλάνο του.

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μεγάλο ρόλο παίζει η ταχύτητα. Εμείς είμαστε μία ομάδα που διαθέτει γρήγορους ποδοσφαιριστές και πρέπει να αξιοποιήσουμε την ταχύτητά μας. Αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί και από άλλους παίκτες. Ο Κόλα μπορεί να το κάνει, γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής γρήγορος στη μετάβαση. Ο Τσιάρας, ο Ρόκας και ο Λάσκαρης έχουν άλλο στυλ παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν κράτησε σε κανένα παιχνίδι μέχρι τώρα το μηδέν στην άμυνα: «Το να δεχτείς ένα γκολ από μία στατική φάση, όπως δεχτήκαμε εμείς στο ματς με την Ιεράπετρα, δεν σημαίνει πως δεν ήμασταν καλοί. Ανασταλτικά, πιστεύω, ότι ήμασταν αρκετά καλοί μετά το 20ο λεπτό και περιορίσαμε αισθητά την επιθετική δραστηριότητα του αντιπάλου. Προσωπικά έχω αλλάξει τελείως, ως προπονητής, και γι’ αυτό πιστεύω ότι δουλεύω συνέχεια. Γιατί το ποδόσφαιρο εξελίσσεται. Νομίζω ότι την ψυχολογία σε μία ομάδα τη φτιάχνουν οι νίκες και οι εμφανίσεις. Την ψυχολογία, επίσης, τη δίνει ο κόσμος. Μετά την τελευταία φορά που δούλεψα στον Ολυμπιακό Βόλου, πήγα στον Ηρακλή, στον Άρη που αγωνιζόταν στη Σούπερ Λιγκ. Εκεί πρέπει να αλλάξεις στυλ. Δεν μπορείς να παίζεις αμυντικά. Δεν μπορείς με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Φούτμπολ Λιγκ να πηγαίνεις να «κλέβεις» τα παιχνίδια. Θα πρέπει να αγωνίζεσαι επιθετικά και να επιβάλεις το παιχνίδι σου. Σίγουρα, όμως, αν χρειαστεί να «κλέψουμε» ένα παιχνίδι, θα το κάνουμε…».

Για τους τραυματίες της ομάδας: «Ο Δεινόπαπας έπαθε ένα τράβηγμα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, το οποίο θα τον αφήσει 10 με 15 μέρες εκτός. Αυτά θα τα ‘χει, όμως, ο ποδοσφαιριστής, από τη στιγμή που έχει να παίξει ενάμιση χρόνο. Είναι, όμως, ένας παίκτης, ο οποίος μπορεί να μας βοηθήσει.

Ο Ράντι είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά όπως βλέπω βγάζει τραυματισμούς. Έχει πάθει μία ζημιά στον δικέφαλο. Δεν γνωρίζω, ακόμη, πόσο καιρό θα μείνει εκτός. Αυτό το γνωρίζει ο γιατρός. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κάνουμε διαχείριση και πρέπει να δουλεύουμε δυνατά στις προπονήσεις. Πρέπει η ομάδα να αλλάξει ταχύτητα. Πρέπει να πάμε δύο με τρεις ταχύτητες πιο γρήγορα για να μπορέσουμε να προλάβουμε. Στην Καλαμάτα θα πρέπει να παίξουμε όλοι στα κόκκινα. Η ομάδα, με όλο το σεβασμό που έχουμε στην Καλαμάτα, θα πάει να κερδίσει το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα έχουμε τρία παιχνίδια στη συνέχεια στο Βόλο, μαζί μ’ αυτό που θα δώσουμε με τη Νίκη τυπικά εκτός έδρας. Θα επιδιώξουμε σκαλί-σκαλί ν’ ανέβουμε στη βαθμολογία».

Για το ποιες ομάδες θεωρεί πως μπορούν να διεκδικήσουν την άνοδο: «Θα φανεί εγωιστικό, αλλά πιστεύω ότι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος είναι ο Διαγόρας, όχι επειδή αυτή η ομάδα «χτίστηκε» το περασμένο καλοκαίρι από μένα, που ήμουν προπονητής εκεί. Η Καλαμάτα, η Βέροια, τα Τρίκαλα, η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, για όποιους δεν τον υπολόγιζαν, είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο. Η Νίκη θα είναι μία δυνατή ομάδα, με καλή έδρα, όπως και το Αιγάλεω επίσης. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο. Πιστεύω, όμως, ότι η ομάδα που θα δείξει σοβαρότητα και σταθερότητα, θα είναι πιο κοντά στο να πετύχει το στόχο της. Αν δείτε, η βαθμολογία έχει κρατηθεί χαμηλά, γιατί κάθε Κυριακή υπάρχουν πολλές ισοπαλίες».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις