Ημέρα των ντέρμπι στην Α1 ΕΣΚΑΘ

Ημέρα των ντέρμπι η σημερινή για τον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής Αγριά και ΓΣ Βόλου υποδέχονται Σπάρτακο και ΓΣ Αλμυρού. Επίσης θα γίνουν τα παιχνίδια Νίκαια 2012-Αιολικός, Φοίβος-Ίωνας και ΑΕΒΔ-Ελευθεριακός.

Αγριά-Σπάρτακος
«Σύγκρουση» αήττητων θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, όπου σήμερα στις 17.30 η ομώνυμη ομάδα κοντράρει τον Σπάρτακο. Οι δύο «μονομάχοι» έχουν πετύχει το «δύο στα δύο» και όποιος κερδίσει θα πάρει σαν «τρόπαιο» την παραμονή στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ο Σπύρος Ρόσσιος βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποθεραπείας μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε στον πρόσθιο χιαστό και δεν θα παίξει σήμερα.

ΓΣ Βόλου-ΓΣ Αλμυρού
Κι αν στην Αγριά «μονομαχούν» οι αήττητοι, στο κλειστό «Β. Παρασκευόπουλος» αναμετρώνται οι δύο Γυμναστικοί, εκείνος του Βόλου και ο ομώνυμός του από τον Αλμυρό. Το τζάμπολ θα γίνει στις 17.30.
Οι «μαυραετοί» έκλεψαν την παράσταση την περασμένη αγωνιστική όταν όχι μόνο νίκησαν τον Ίωνα, αλλά πήραν και διψήφια διαφορά. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι παίκτες του Παναγιώτη Τύμπα και του Γιώργου Ντάκη φανέρωσαν το ταλέντο τους στέλνοντας χαρμόσυνα μηνύματα για το μέλλον.
Άριστες εντυπώσεις έχει αφήσει έως τώρα και ο ΓΣ Αλμυρού. Με τον Παναγιώτη Νάνη στον πάγκο έχει αρχίσει με δύο νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές αποδίδοντας και ωραίο μπάσκετ, πράγμα που φιλοδοξεί να πράξει και σήμερα.

Νίκαια 2012-Αιολικός
Ιδανική αρχή έχει πραγματοποιήσει φέτος ο Αιολικός. Ήδη έχει υποτάξει τον Κεραυνό Λάρισας και την ΑΕΒΔ, αλλά και τα δύο ματς έγιναν στο κλειστό της Ν. Ιωνίας. Σήμερα για πρώτη φορά θα αγωνιστεί εκτός Βόλου αντιμετωπίζοντας τη Νίκαια 2012 στις 5.μ.μ στο κλειστό «Ι. Πατάκης».
Μοναδικός απών θα είναι ο Παναγιώτης Βαγιόπουλος. Ο διεθνής με την Εθνική κωφών υπέστη διάστρεμμα και θα δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Φοίβος-Ίωνας
Το σοκ ήταν μεγάλο για τον Ίωνα όχι μόνο για την ήττα από τον ΓΣ Βόλου αλλά και κυρίως για την κακή εμφάνιση. Ο Λάμπρος Πρέκας έκανε τις απαραίτητες παρατηρήσεις στους παίκτες του και ελπίζει να εμφανιστούν βελτιωμένοι στον αγώνα με τον Φοίβο, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στο κλειστό της Γιάννουλης.
Το θετικό για τον Βολιώτη προπονητή είναι ότι αυτή τη φορά θα έχει υπό τις οδηγίες τους Αντώνη Χρηστομάνο και Βασίλη Ζήση που εξέτισαν την ποινή τους, καθώς και τον Κώστα Χρηστομάνο που έλειπε το προηγούμενο Σάββατο για προσωπικούς λόγους. Στον αντίποδα θα απουσιάσουν οι Δημήτρης Τζήμας και Χρήστος Βασιλείου λόγω τραυματισμού.

ΑΕΒΔ-Ελευθεριακός
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται να γίνει σήμερα στις 17.30 στο κλειστό της Ν. Ιωνίας, όπου «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» η ΑΕΒΔ και ο Ελευθεριακός. Αμφότερες οι ομάδες παλεύουν για την παραμονή και ως εκ τούτου ο νικητής της σημερινής αναμέτρησης θα αποκτήσει ένα πλεονέκτημα.
Για την ΑΕΒΔ οι Άγγελος Καλιντζέος, Φώτης Πουλίτσης και Λέντζο Γκιοκάι δεν θα αγωνιστούν λόγω τραυματισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις