Νίκη αγνοείται… Ήττα με αποδοκιμασίες από τον Ιωνικό

Αν και το ματς με τον Ιωνικό είχε χαρακτηριστεί “τελικός” για τη Νίκη Βόλου η εικόνα του συγκροτήματος του Ισαάκ Χοβέ ήταν απογοητευτική γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με σκορ 2-1. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι “πάτησαν” πιο σταθερά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Νεάπολης και βρήκαν τον τρόπο ακόμη και όταν έμειναν με δέκα παίκτες να μην δώσουν δικαιώματα στον αντίπαλο να διεκδικήσει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο κόσμος έφυγε απογοητευμένος ενώ από τους πιο ένθερμους υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας.

Η Νίκη Βόλου με τέσσερις βαθμούς σε έξι αγώνες όχι απλώς θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τον αρχικό της στόχο που ήταν ο πρωταθλητισμός αλλά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να σώσει την παρτίδα και την κατηγορία. Αν και οι διορθωτικές κινήσεις θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα ώστε να είναι αποτελεσματικότερες εντούτοις άπαντες περιμένουν από τη διοίκηση να πάρει άμεσα τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα ξεκολλήσουν το κάρο από τη λάσπη.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Πώς παρατάχθηκε, η Νίκη Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Ισαάκ Χοβέ, παρέταξε τους «κυανόλευκους», που αγωνίστηκαν με θαλασσί εμφάνιση, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Παγώνης και το αριστερό, ο Κυριακίδης, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Αλιατίδης και Βοσκόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Καμπαγέρο και Μπιτσάκος, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο κεντρικού επιθετικού μέσου, τον Ιορδανίδη. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Γκαρσία από τη δεξιά πλευρά και ο Μασκουνιάν από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Καπός.

Πώς παρατάχθηκε, ο Ιωνικός
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Δημήτρης Αρναούτης, επέλεξε επίσης για τους «κυανόλευκους», που αγωνίστηκαν με πορτοκαλί εμφάνιση, διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Τάφας. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Μουστάκης, Ιωάννου, Τσιριγώτης και Παπουτσογιαννόπουλος. Το κεντρικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή αποτέλεσαν οι Τιεντσέου και Γκοτσούλιας. Επιθετικοί μέσοι ήταν οι Καλέργης (δεξιά), Φουρλάνος (κέντρο) και Γκούφας (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του κεντρικού επιθετικού επιλέχθηκε, ο Κρητικός.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23′ (0-1), με κοντινό πλασέ του Γκούφα. Η Νίκη Βόλου έβγαλε υποτονική έως ανύπαρκτη αντίδραση στο πρώτο μέρος όμως στην επανάληψη μπήκε γρήγορα στο παιχνίδι με γκολ του Καπού στο 50. Όμως, ο Ιωνικός βρήκε και πάλι τον τρόπο να σκοράρει στο 56′, με τον Μάναλη, ο οποίος με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Πάλι πίσω στο σκορ
Μόλις στο 4’ ο Γκούφας επιχείρησε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας. Ένα λεπτό αργότερα, το μακρινό σουτ που επιχείρησε, ο Καμπαγέρο, είχε την ίδια κατάληξη. Στο 23’ οι φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να προηγηθούν. Ο Καλλέργης μπήκε από τη δεξιά πλευρά στην περιοχή της Νίκης, όπου επιχείρησε το σουτ, με τον Αποστολίδη να αποκρούει. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αποστολίδης απέκρουσε και το νέο σουτ που επιχείρησε, ο Γκούφας. Όμως, ο Γκούφας κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ να ανοίξει το σκορ, γράφοντας το 0-1.
Στο 34’ το σουτ του Κρητικού από κοντά, μετά από λάθος αμυνόμενου της Νίκης Βόλου, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη.  Μετά από τέσσερα λεπτά, ο Καμπαγέρο, σούταρε με το αριστερό πόδι από πλάγια θέση, αλλά ο Τάφας κατάφερε να αποκρούσει στη δεξιά γωνία της εστίας του.  Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ιορδανίδης σούταρε από μακρινή απόσταση στο 45’ + 1’, με τον Τάφα να μπλοκάρει σωτήρια, τη μπάλα.

Αντίδραση η Νίκη, αντίδραση και ο Ιωνικός
Πέντε λεπτά από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο  Μασκουνιάν έβγαλε πολύ ωραία πάσα στον Καπό, ο οποίος επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση στο 50’, καταφέρνοντας να κερδίσει τον Τάφα και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα (1-1). Στο 56’ ο Καλέργης πάσαρε στον Μάναλη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή της Νίκης Βόλου, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Αποστολίδης, πετυχαίνοντας το 1-2 και χαρίζοντας εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.
Στο 64’ το μακρινό σουτ, που επιχείρησε ο Γκαρσία, κατέληξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τάφα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γκούφας δέχθηκε την κόκκινη κάρτα (δεύτερη κίτρινη), η οποία προήλθε από αντικανονικό μαρκάρισμα από πίσω στον Μασκουνιάν. Έτσι, ο Ιωνικός αγωνίστηκε από εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα, με δέκα παίκτες.
Στο 72’ το σουτ του Ντομίνγκεθ από μακρινή απόσταση, κατέληξε κόρνερ, καθώς η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο του Ιωνικού. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Τσιώλη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τάφα. Στο 79’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεθ, δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τάφα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, το μακρινό σουτ του Καμπαγέρο μπλόκαρε, ο Τάφας.
Στο 84’ η Νίκη Βόλου έμεινε επίσης με παίκτη λιγότερο. Αυτό, διότι ο Γκαρσία που είχε διαμαρτυρηθεί στο 78’ στον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Μπεκιάρη, δέχθηκε νέα κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία και αποβλήθηκε. Έτσι, και οι γηπεδούχοι συνέχισαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Επίσης, στο επόμενο λεπτό και ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Ισαάκ Χοβέ, δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.
Στο 86’ το γυριστό σουτ του Ιορδανίδη, δεν είχε την κατάληξη που θα επιθυμούσε ο ίδιος, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τάφα.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Καπός δοκίμασε το σουτ μέσα από την αντίπαλη περιοχή των φιλοξενούμενων, με τη μπάλα να κοντράρει σε αμυνόμενο του Ιωνικού και να καταλήγει κόρνερ.  Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάποιο άλλο τέρμα και έτσι η Νίκη Βόλου γνώρισε την ήττα, με 1-2 από τον Ιωνικό στο δημοτικό γήπεδο της Νεάπολης Βόλου.

Σκόρερ: 50’ Καπός – 23’ Γκούφας, 56’ Μάναλης.
Κίτρινες: 13’ Μπιτσάκος, 41’ Ντομίνγκεθ, 70’ Μασκουνιάν, 78’ Γκαρσία – 18’ Γκοτσούλιας, 32’ Γκούφας.
Κόκκινες: 84’ Γκαρσία – 65’ Γκούφας.
Διαιτητής: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Βοηθοί
: Βογιατζής (Καρδίτσας), Μάνος (Λάρισας).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
: Αποστολίδης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (70’ Τσιώλης), Παγώνης (85’ Βοσνιάδης), Καμπαγέρο, Μπιτσάκος (40’ λ.τρ. Ντομίνγκεθ), Ιορδανίδης, Γκαρσία, Μασκουνιάν, Καπός.
ΙΩΝΙΚΟΣ
: Τάφας, Μουστάκης, Ιωάννου, Τσιριγώτης (46’ Μάναλης), Παπουτσογιαννόπουλος, Τιεντετσέου, Γκοτσούλιας, Φουρλάνος, Καλέργης (74’ Σμυρλής), Γκούφας, Κρητικός (90’ Καλογέρης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις