Σούπερ Λιγκ: Μάχες για… εξάδα και κορυφή

Οι ισοπαλίες Άρη και Ολυμπιακού σε Νέα Σμύρνη και Ξάνθη, αντίστοιχα, τη χθεσινή ημέρα δίνουν… δικαιώματα στους διώκτες τους. Η 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας συνεχίζεται με τέσσερις αναμετρήσεις, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στους αγώνες που μπορεί να ανατρέψουν τις ισορροπίες στην πρώτη εξάδα και φυσικά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η ΑΕΛ υποδέχεται στις 3 το μεσημέρι τον ΟΦΗ στο AEL FC Arena, με τους «βυσσινί» να προέρχονται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και τους Κρητικούς από την σημαντική επικράτηση επί της Ξάνθης στο Ηράκλειο.

Η ΑΕΛ είναι αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια, έχοντας κερδίσει τα τρία από αυτά. Και δεν ήταν και η ευκολότερη πεντάδα, αφού είχε μέσα ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Άρη και Ξάνθη. Η ΑΕΛ έχει να χάσει από τις 15 Σεπτέμβρη, 1-0 στη Νέα Σμύρνη τότε, ενώ στην έδρα της, όπου έχει δώσει μόλις τρία παιχνίδια έχει τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Έχασε από τον Ολυμπιακό, έσπασε το αήττητο της Ξάνθης και έμεινε στο 0-0 με την ΑΕΚ.

Ο ΟΦΗ είναι τέσσερις βαθμούς πάνω από την ΑΕΛ, στηριζόμενος κυρίως στην έδρα του και τα… δεύτερα ημίχρονα. Έχει χάσει τα δύο τελευταία εκτός έδρας από Βόλο και Ολυμπιακό, αλλά η ισοπαλία με Άρη και η νίκη επί του Παναθηναϊκού νωρίτερα παραμένουν σημαντικά αποτελέσματα. Δεν μπορεί κανείς λοιπόν να χαρακτηρίσει από τις δύο τελευταίες ήττες την πορεία του.

Στις 17:00, ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα από τον Άρη και παραμένουν σαν η ομάδα με τη μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή, μόλις δύο βαθμών. Βέβαια η ανάγκη για βαθμούς, αλλά και την πρώτη νίκη, είναι πλέον μεγάλη. Και ένα εντός έδρας παιχνίδι είναι πάντα ευκαιρία.

Ο Παναιτωλικός έχει χάσει στο σπίτι του από Ξάνθη και ΑΕΚ, ενώ έμεινε στην ισοπαλία με την ΑΕΛ, στο ντεμπούτο του Μάκη Χάβου στην πάγκο του. Επεκτείνοντας και πέρσι είναι 10 αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη, από τις 14 Απριλίου, όταν νίκησε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Στο Αγρίνιο δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία, με πέντε μάλιστα ήττες πριν την ισοπαλία με την ΑΕΛ. Έχει να νικήσει από τις 11 Μαρτίου, 5-0 τον Πανιώνιο. Μέσα στο 2019 έχει κερδίσει μόνο δύο από τα 11 παιχνίδια της έδρας του.

Δυόμιση ώρες αργότερα, στις 19:30, έχουμε το κρίσιμο παιχνίδι μεταξύ της ΑΕΚ και του Ατρομήτου. Η «Ένωση» γνώρισε την πρώτη της ήττα από τότε που ανέλαβε ο Νίκος Κωστένογλου στο Καραϊσκάκη. Μπορεί να έχασε μετά από έξι παιχνίδια, είναι δεδομένο όμως ότι απέχει επτά βαθμούς από την κορυφή και δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες.

Ο Ατρόμητος είχε ένα άσχημο ξεκίνημα με δύο βαθμούς στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Ωστόσο τώρα έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με πιο πρόσφατο το 4-0 επί του Πανιωνίου. Εκτός έδρας έχει διαδοχικά ισοπαλία στη Λαμία, ήττα στην Τρίπολη και νίκη στο Βόλο. Και στα τρία παιχνίδια σκόραρε και στα τρία δέχτηκε γκολ.

Το σημερινό πρόγραμμα κλείνει με τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» στην έδρα του έχει τρεις νίκες και την ισοπαλία με τον Άρη. Επεκτείνοντας πέρσι έχει έξι νίκες στα επτά τελευταία, και από τον Απρίλιο του 2018 έχει την εντυπωσιακή συγκομιδή των 20 νικών και δύο ισοπαλιών σε 22 παιχνίδια! Και τις δύο ισοπαλίες με τον Άρη. Το «τριφύλλι», από τη μεριά του, πηγαίνει στην πόλη που έχει κάνει τη μοναδική ήττα του εκτός έδρας στη σεζόν.

Στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός πέτυχε νίκη 3-2 στα πλέι οφ του 2017, όπως είχε κάνει και το 2015. Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες κα μόνο σε πλέι οφ σκοντάφτει. Στα 10 τελευταία μεταξύ τους για όλες τις διοργανώσεις, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν έχουν ισοπαλία, με τελευταία το 1-1 στην Τούμπα στα πλέι οφ του 2016.

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής
Κυριακή 3/11
15.00 ΑΕΛ-ΟΦΗ
17.00 Παναιτωλικός-Αστέρας Τρ.
19.30 ΑΕΚ-Ατρόμητος
20.00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Δευτέρα 4/11
20.00 Λαμία-Βόλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις