Τεράστιο «διπλό», με ανατροπή για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και να φύγει, με τεράστιο «διπλό» από την Καλαμάτα. Μπορεί οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του παιχνιδιού στο 32’, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πετύχουν ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη δύσκολη έδρα της «Μαύρης Θύελλας».

Οι ποδοσφαιριστές του Σούλη Παπαδόπουλου μπήκαν ψυχωμένοι στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου Καλαμάτας, δείχνοντας πως είχαν μεγάλη «δίψα» για νίκη και τελικά κατάφεραν να κερδίσουν με 1-2 τους γηπεδούχους. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως το νικητήριο γκολ σημείωσε, ο Τσίτας, ο οποίος δικαίωσε την επιλογή – έμπνευση του προπονητή του, Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος τον πέρασε στο παιχνίδι τέσσερα λεπτά πριν χριστεί σκόρερ.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν (1-0), με κοντινό σουτ του Αλεξόπουλου στο 32’. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου που ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο, σκόραρε με τον Ντούνη στο 40’, ο οποίος έκανε το 1-1. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα, η Καλαμάτα έμεινε με δέκα παίκτες στο 70’, λόγω αποβολής του Κωνσταντινόπουλου, ενώ στο 79’ ο Τσίτας διαμόρφωσε, με κοντινό πλασέ, το τελικό 1-2.

Ολυμπιακός Βόλου: Πως παρατάχθηκε
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Σούλης Παπαδόπουλος, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Βοσνακίδης, με τον Φαζό. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τσιάρας και Λάσκαρης, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κουτσιανικούλη (δεξιά), τον Σκοπελίτη (κέντρο) και τον Ντούνη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, ο Πόζογλου.

Βρήκε αντίδραση παρά το άδικο προβάδισμα των γηπεδούχων, ο Ολυμπιακός Βόλου
Μόλις έξι λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Ντούνης εκτέλεσε το φάουλ, βρίσκοντας ιδανικά τον Βοσνακίδη, αλλά η κεφαλιά του τελευταίου, αποκρούστηκε από το Στεφανάκο σε κόρνερ. Στο 10’ ο Σκοπελίτης βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά το κοντινό πλασέ που επιχείρησε, κατάφερε να αποκρούσει, ο Στεφανάκος.
Μετά από δεκαπέντε λεπτά, ο Στεφανάκος είπε «όχι» σε νέα ευκαιρία του Πόζογλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με πλασέ από κοντά. Στο 32’ οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του αγώνα μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Ο Αλεξόπουλος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού και με σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» της εστίας του Γιδόπουλου, σημειώνοντας το 1-0.
Όμως, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 40’. Ο Ντούνης πλάσαρε ιδανικά μέσα από την αντίπαλη περιοχή τον Στεφανάκο και έγραψε το 1-1. Στο 44’ το μακρινό σουτ του Οσμανάγκις πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Δήμος έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Σκοπελίτη, ο οποίος αποχώρησε αναγκαστικά από τον αγώνα ως τραυματίας. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου στο 45’ + 5’, η κοντινή κεφαλιά του Τσιάρα έφυγε εκτός εστίας. Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς να έχει κάποια προβάδισμα στο σκορ.

«Διπλό», με τη χρυσή «αλλαγή» του Σούλη Παπαδόπουλου
Στο 63’ ο Πόζογλου επιχείρησε  από κοντά, έπειτα από σέντρα του Τσιάρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Στεφανάκος κατάφερε να αποκρούσει σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Δήμος δεν μπόρεσε να σκοράρει, με κοντινή κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Οσμανάγκιτς, καθώς η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.  Στο 70’ Ο Κωνσταντινόπουλος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα (σ.σ. δεύτερη κίτρινη) και αποβλήθηκε από το παιχνίδι, αφήνοντας την ομάδα του, με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπα λεπτά του αγώνα.
Εννέα λεπτά αργότερα, ο Τσίτας, που είχε περάσει στο 75’ στο παιχνίδι αντί του Πόζογλου, βρέθηκε απέναντι από το Στεφανάκο και με άψογο πλασέ, έγραψε το 1-2. Στο 83’ το κοντινό πλασέ του Κουτσιανικούλη απέκρουσε ο Στεφανάκος με τα πόδια, ενώ μετά από ένα λεπτό, το νέο σουτ που επιχείρησε ο Κουτσιανικούλης δεν βρήκε στόχο, καθώς πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Οσμανάγκιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα άουτ. Έτσι, ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε ένα τεράστιο «διπλό», φεύγοντας με τους τρεις βαθμούς από την Καλαμάτα.

Σκόρερ: 32’ Αλεξόπουλος – 40’ Ντούνης, 79’ Τσίτας.
Κίτρινες: 45’ Δήμος, 48’ Κουϊρουκίδης, 59’ Ιντζίδης, 68’ Κωνσταντινόπουλος, 70’ Βουκμίροβιτς, 72’ Στεφανάκος – 8’ Φαζός, 43’ Τσιάρας, 74’ Λάσκαρης, 80’ Μπουτζίκος, 81’ Γιδόπουλος.
Κόκκινη: 70’ Κωνσταντινόπουλος.
Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας).
Βοηθοί: Βεργέτης (Αρκαδίας), Οικονόμου (Αχαΐας).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος Δήμος, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος Ιντζίδης, Οσμανάγκιτς, Βουκμίροβιτς  (80’ Κασβιρόπουλος), Στεργίδης, Κουϊρουκίδης (73’ Ράκιτς), Αλεξόπουλος, Μπάμπης (66’ Τζόκιτς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Λάσκαρης, Σκοπελίτης (46’ λ.τρ. Κόλα), Κουτσιανικούλης, Ντούνης (88’ Ρόκας), Πόζογλου (75’ Τσίτας).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις