Δ. Μπράτσος: Η ΝΙΚΗ Βόλου είναι ποδοσφαιρικό καταφύγιο

Στο goalpost.gr και στον Βαλάντη Τάμπα μίλησε ένας εκ των προπονητών της την ακαδημία της Νίκης Βόλου Δ. Μπράτσος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η Νίκη Βόλου είναι ένα ποδοσφαιρικό καταφύγιο, όπως επίσης έκανε και ειδική μνεία στην δουλειά που γίνεται φέτος αλλά και στους συνεργάτες του στις ακαδημίες του συλλόγου.

Η συνέντευξη αναλυτικά:

Φέτος έχει γίνει restart, σε όλα τα τμήματα της Νίκης Βόλου πες μας δύο λόγια για την μέχρι τώρα εμπειρία σου:

Η σωστότερη λέξη από το restartδεν υπάρχει, για την κατάσταση της φετινής Νίκης. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και στο αντρικό τμήμα, αλλά και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου με μία διοίκηση που αγκαλιάζει τόσο το προπονητικό τιμ, όσο και τους ποδοσφαιριστές. Θεωρώ ότι η Νίκη αυτής την στιγμή, είναι ποδοσφαιρικό καταφύγιο.

Έχεις ήδη ένα πέρασμα από την ακαδημία του Α.Σ. Σαρακηνού και τώρα είσαι στην Νίκη Βόλου, πιστεύεις πως η οργάνωση στις ακαδημίες έχει να κάνει αποκλειστικά με την ομάδα, ή με τους ανθρώπους:

Οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, ευθύνεται αποκλειστικά ο άνθρωπος. Θεωρώ τον εαυτόμου τυχερό, γιατί και στις ακαδημίες του Σαρακηνού όσο και στις Νίκης Βόλου συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με ανθρώπους με ποδοσφαιρική παιδεία.

Το να δουλεύεις με νεαρά παιδιά, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς μέσα από το ποδόσφαιρο διαμορφώνεις και τον χαρακτήρα τους. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Φυσικά και ισχύει, γι αυτό και ο προπονητής στις αναπτυξιακές ηλικίες πρέπει να είναι πάνω απ’ όλα και παιδαγωγός. Στόχος στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου, είναι να βγάλουμε πρώτα σωστούς ανθρώπους στην κοινωνία και αν υπάρχει το ταλέντο, θα χαρούμε όλοι μας να δούμε και κάποιους μικρούς μας “ήρωες” στην τηλεόραση.

Πιστεύεις ότι υπάρχει ταλέντο σε τόσο μικρές ηλικίες και αν ναι πως πρέπει να προσεχθούν αυτά τα παιδάκια για να αναδειχθούν ;

Πιστεύω πως σε αυτές τις ηλικίες πρωταρχικός σκοπός, είναι η διασκέδαση και η έξοδος τους από το δύσκολο πρόγραμμα της καθημερινότητας. Φυσικά και υπάρχει ταλέντο στα παιδιά της Νίκης Βόλου, τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκουν πρόσφορο έδαφος γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε το ροστερ της αντρικής ομάδας απαρτίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό του από παιδιά της περιοχής.

Είναι θετικό στον τομέα της δουλειά σας, ότι έχετε πλέον και σωστούς αγωνιστικούς χώρους για να δουλέψετε με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Είναι ένα από τα πλέον σημαντικά πράγματα, που έχουν γίνει φέτος στις ακαδημίες της ομάδας. Επειδή όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, εγώ από πλευράς μου θέλω να ευχαριστήσω τους διοικούντες της ομάδας, για τις παροχές που μας έχουν προσφέρει(σ.σ. ποδοσφαιρικό υλικό) κάνοντας την δουλειά μας πιο εύκολη και εποικοδομητική.

Ποια είναι η φιλοσοφία των ακαδημιών φέτος:

Η φιλοσοφία μας στη Νίκη Βόλου είναι, ποδόσφαιρο ίσων διασκέδαση. Προσπαθούμε στις μικρότερες ηλικίες, μέσω παιγνιωδών ασκήσεων να μάθουν τα βασικά στοιχεία του ποδοσφαίρου, αλλά και να τους πλάσουμε την δική τους προσωπικότητα, ώστε να περάσουν στο επόμενο επίπεδο που είναι η διδασκαλία και η εκπαίδευση του ποδοσφαίρου.

Ένα σχόλιο για τους υπόλοιπους προπονητές στις ακαδημίες θέλω να μας κάνεις και την συνεργασίας σας:

Για μένα που είμαι νέος στον χώρο, είναι ευχής έργων που βρίσκομαι δίπλα σε τρείς έμπειρους προπονητές και συνεργάζομαι μαζί τους (Κ. Κοκκινάκης, Γ. Φασουράκης, Δ. Παρισάκης) και προσπαθώ να μάθω από αυτούς, αλλά και τον Γ. Ακτσιαλή που συνεργαστήκαμε άψογα και πέρσι, θεωρώντας τον από τους ποιο ταλαντούχους της γενιάς μας. Τέλος θέλω να αναφερθώ και τόσο στον Λεωνίδα Μπίλη, όσο και στο τεχνικό τιμ που βρίσκονται κοντά μας σε ότι και αν χρειαστούμε.

 

Πες μου και ένα τελευταίο σχόλιο για το πώς βλέπεις φέτος την προσπάθεια της πρώτης ομάδας:

Οι κινήσεις της πρώτης ομάδας, που έγιναν φέτος το καλοκαίρι έδειξαν την υγεία που διέπει αυτήν την ομάδα. Καθ’ ότι η Νίκη είναι “καταδικασμένη” να πρωταγωνιστεί, το ίδιο πρέπει να κάνει και στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Εύχομαι η ομάδας μας, να πετύχει την επάνοδο της στην Footballleague. Μα πάνω απ’ όλα εύχομαι, υγεία σε όλους. Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω κάλεσμα στον κόσμο της ομάδας, να βοηθήσει τις προσπάθειες τόσο της πρώτης ομάδας, όσο και των ακαδημιών.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις