Βενέτης: Είμαστε κοντά σε νέο προπονητή (& ηχητικό)

Στο ραδιόφωνο του «Blue Heart FM» και στην εκπομπή «Λάσπες Μπλε» φιλοξενήθηκε ο Βασίλης Βενέτης όπου αναφέρθηκε στις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η διοίκηση για να αντιστρέψει την άσχημη βαθμολογικά θέση που έχει περιέλθει η Νίκη Βόλου. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως έχει ήδη δρομολογηθεί η αντικατάσταση του Ισαάκ Χοβέ, ομολογώντας πως εκ του αποτελέσματος το «πείραμα» δεν πέτυχε.

Ο Βασίλης Βενέτης απάντησε, επίσης, στα ερωτήματα του κόσμου της Νίκης  μένοντας στο στούντιο για περισσότερο από δύο ώρες, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική παρέμβαση τόσο του χρηματοδότη της φετινής προσπάθειας Αλέξη Παπακωνσταντίνου, όσο και του υπευθύνου μάρκετινγκ της ΠΑΕ, κ. Σωτήρη Καλογήρου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου καθώς και το ηχητικό με τις ερωτήσεις που δέχθηκε από τον κόσμο και τις τοποθετήσεις των κ. Παπακωνσταντίνου και κ. Καλογήρου:

Για τις ενέργειες της διοίκησης της ΠΑΕ για να διορθωθεί η κακή αγωνιστική εικόνα: «Η ΠΑΕ είναι κοντά στην ομάδα και δεν είναι κάτι ξεχωριστό από τον κόσμο. Μπορεί να ασκούμε διοίκηση, αλλά δεν παύουμε να είμαστε κι εμείς κόσμος. Κι όπως αυτή τη στιγμή όλοι αγωνιούν, την ίδια αγωνία έχουμε κι εμείς. Καταβάλλεται προσπάθεια να γίνουν κάποιες αλλαγές. Να γίνουν καλύτερες επιλογές, δυνατές επιλογές που μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να αλλάξει όλο αυτό το κομμάτι που δεν ικανοποιεί κανέναν».

Για τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο αγωνιστικό τμήμα: «Είμαστε σε συζητήσεις με κάποιους ανθρώπους που μπορούν να έρθουν να βοηθήσουν και να φέρουμε έναν νέο προπονητή. Σίγουρα όταν κάνεις μια επιλογή, κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Οι επιλογές του τεχνικού διευθυντή, του προπονητή και γενικά όλο το στήσιμο της ομάδας έγιναν με την καλύτερη διάθεση. Οι παίκτες είχαν αρκετά καλές περγαμηνές. Δούλεψε μια ομάδα για να έρθουν κάποιοι παίκτες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προφανώς οι επιλογές δεν βγήκαν. Επί του προκειμένου ο προπονητής ή κάποιοι παίκτες που δεν αποδίδουν, μπορούν να πάνε σε άλλες ομάδες και να αποδώσουν καλύτερα.

Θεωρώ ότι φτάσαμε σ’ ένα σημείο που δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τον συγκεκριμένο προπονητή. Χάθηκε η επαφή, η εικόνα της ομάδας είναι από αγωνιστική σε αγωνιστική χειρότερη και η αλλαγή είναι μονόδρομος. Αυτή τη στιγμή στην αγορά οι λύσεις είναι περιορισμένες, αλλά θεωρώ ότι θα πάμε σε λύση καινούργια που θα έχει δυναμική και θα μπορέσει να συμμαζέψει την ομάδα».

Για τα κριτήρια που θα επιλεχθεί ο νέος προπονητής: «Πολλά είναι τα κριτήρια. Οι προπονητές έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία, δεν είναι μόνο ένα το κριτήριο. Κοιτάζεις και τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Δεν θέλω να πω ονόματα, αυτά αλλάζουν από ομάδα σε ομάδα. Υπάρχουν προπονητές που μέσα σε μια σεζόν πάνε σε τρεις ομάδες, υπάρχουν γυρολόγοι που έχουν γυρίσει 15 ομάδες και φεύγουν μετά από τρεις αγωνιστικές. Δε μου αρέσει αυτή η λύση. Πώς θεωρείται μεγάλο όνομα κάποιος που έχει γυρίσει 20 ομάδες; Αυτό σημαίνει ότι έχει αποτύχει στις υπόλοιπες 19».

Για τα «βέλη» που εκτοξεύτηκαν εναντίον της διοίκησης: «Δεν το συζητάμε, έχουμε ευθύνες. Δεν αποποιείται κανείς των ευθυνών. Όταν κάνεις μια επιλογή θα κριθείς για το αν είναι σωστή ή όχι. Δεν γίνεται να πάρεις 20 παίκτες, έναν προπονητή κι έναν τεχνικό διευθυντή και να ξέρεις από πριν αν θα βγει ή δεν θα βγει. Ασφαλώς έχουμε ευθύνη, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχει μια παραφιλολογία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, όσον αφορά τις συνθήκες και την οργάνωση της ομάδας. Έχουμε εστιάσει τώρα σ’ έναν προπονητή, στοχοποιούμε έναν ποδοσφαιριστή ή έναν τεχνικό διευθυντή, που πιθανόν να έχουν αποτύχει. Δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά η βαθμολογική θέση, αν και είμαστε ακόμη πάρα πολύ νωρίς. Βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική, με δύο νίκες μπορούν να στρώσουν τα πράγματα. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να υπερασπιστώ μία επιλογή, η οποία δεν βγήκε. Όμως το να ακούγονται πράγματα σχετικά με την οργάνωση και την οικονομική διαχείριση, είναι τουλάχιστον κακοπροαίρετα. Η ομάδα έχει ταξιδέψει παντού με τις ιδανικότερες συνθήκες, ενώ υπάρχουν και έμμισθοι υπάλληλοι».

Για τις καταγγελίες ότι κουμάντο στη Νίκη κάνει ο ίδιος και ο Στέργιος Φάτσης και ότι δεν ασχολούνται με την ομάδα αλλά μόνο με τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: «Αφεντικό στη Νίκη είναι ο κόσμος της. Κάθε δύο χρόνια έχει εκλογές η Ερασιτεχνική. Ο κόσμος επιλέγει όποιον θέλει. Τα έργα γίνονται για τη Νίκη και για κανέναν Βενέτη και κανέναν Μαστρογιάννη. Αυτό το έργο που γίνεται τώρα στο γήπεδο δεν μπορούμε να το χαρούμε με όλη αυτή την ιστορία. Υπάρχει μία δημιουργία, η οποία γίνεται από κάποιους ανθρώπους και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Το να δημιουργήσεις ένα έργο μπορείς να το εξαρτήσεις, αλλά το να γίνει μία ομάδα καλή δεν μπορείς να το πεις εκ των προτέρων. Αν ήταν έτσι, όποιος έβαζε τα περισσότερα λεφτά, θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα. Τα έργα είναι μια κληρονομιά για τα παιδιά της Νίκης και τον ίδιο τον σύλλογο».

Για το αν θα έκανε κάτι διαφορετικό αν άρχιζε τώρα τον σχεδιασμό: «Δεν μπορώ να απαντήσω με τα «αν». Πάντα σε όλες τις ομάδες ένας τεχνικός διευθυντής κάνει τις επιλογές, έρχεται ένας προπονητής, αυτοί οι δύο προτείνουν  και ανταποκρίνεται η διοίκηση σε αυτό που ζήτησαν. Όλα έχουν ένα σκεπτικό. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή υπήρχε ένα σκεπτικό με τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά να γίνει ένα ρόστερ 22 παικτών που μπορούν να αγωνιστούν άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, γιατί είναι μικρής διάρκειας στο πρωτάθλημα και έπρεπε να υπάρχει μία ισορροπία στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν και το σκεπτικό του προπονητή, να μην υπάρχουν δυσαρεστημένοι πολλοί παίκτες που ουσιαστικά θα βγουν εκτός ομάδας.

Το ρόστερ είναι «κοντό» σε ό,τι αφορά τις επιλογές των πρωτοκλασάτων. Δεν μπορείς να έχεις δεκαπέντε πρωτοκλασάτα ονόματα στην ομάδα. Έχεις 4-5 ονόματα που όλοι τα ξέρουμε και είναι αναντικατάστατοι, γιατί είναι μία κλάση παραπάνω στην κατηγορία. Για παράδειγμα το να παίξει ο Ροχάνο ή κάποιος άλλος είναι εμφανής η διαφορά. Υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι πιο μπροστά από τους άλλους και θεωρούνται μεγαλύτερης ικανότητας. Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό. Θα συμφωνήσω ότι έχουμε πέντε παίκτες αυτής της κλάσης και δεν μπορούμε να έχουμε 10-12»

Για την ενέργεια του οπαδού να αφαιρέσει το περιβραχιόνιο από τον Αποστολίδη: «Όλοι όσοι ερχόμαστε στο γήπεδο νομίζω ότι θέλουμε το καλό της ομάδας, όση αγανάκτηση και αν έχει ο καθένας, η οποία είναι κατανοητή. Μερικά πράγματα είναι άβατα, όπως ο αγωνιστικός χώρος. Δεν μπορεί κανείς να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Έχεις την αγανάκτηση; Έλα έξω, βρες εμένα, τον οποιονδήποτε. Δεν μπορεί να γίνεται ζημιά στην ομάδα. Αυτό πρέπει να το προστατεύσουμε.

Όλοι πρέπει να συσπειρωθούμε και πολύ περισσότερο τώρα που οι συνθήκες είναι άσχημες, γιατί, όταν όλα πάνε καλά, είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Όταν ζορίζουν τα πράγματα και στραβώσουν, εκεί δείχνει ο καθένας τον χαρακτήρα του. Εκεί πρέπει να διαχειριστείς τα πράγματα και να δείξεις πόσο πολύ αγαπάς την ομάδα».

Για τον νέο προπονητή: «Γίνεται προσπάθεια  να κλειστεί και είμαστε κοντά σε έναν προπονητή».

Για την ανακοίνωση λύσης συνεργασίας με τον Ισαάκ Χοβέ: «Θα τη διαβάσετε, όταν βγει».

Για τα έργα στο «Π. Μαγουλάς»: «Νίκη δεν είναι μόνο εγώ, είναι πολλοί άνθρωποι και καθόμαστε όλοι μαζί και κουβεντιάζουμε και δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν. Ούτε ο Βενέτης είναι Νίκη Βόλου ούτε κάποιος συγκεκριμένα. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι που τρέχει αυτή τη στιγμή. Όλοι το έχουμε αντιληφθεί, αλλά το υποβαθμίζουμε. Αυτή τη στιγμή δημιουργούνται κάποιες εγκαταστάσεις που θα «τρέχουν» για πολλά χρόνια την ομάδα και σε δύο-τρία χρόνια από μόνες τους αυτές οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να «τρέχουν» τη Νίκη. Το ‘χω πει πολλές φορές, αλλά δεν το έχουν καταλάβει οι περισσότεροι. Τα ονόματα που λένε ότι έρχονται να κονομήσουν στη Νίκη παρέρχονται. Αυτές είναι οι καταστάσεις που θα μείνουν για πολλά χρόνια στην ομάδα».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις