Ποιους… τελειώνει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Προς διαβούλευση προκειμένου να πάει στη συνέχεια στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη το Σχέδιο Νόμου που αφορά στην «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με αυτό, δεν θα επιτρέπεται στο ίδιο πρόσωπο να εκλεγεί πρόεδρος αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από τρεις συνολικά φορές και σε οποιαδήποτε άλλη εκτελεστική θέση Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας περισσότερες από δύο συνεχόμενες φορές, πλήρους η μερικής θητείας.

Παράλληλα, όριο θητείας ως προς τον πρόεδρο θα είναι το 70ο έτος της ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως πρόεδροι διάφορων ομοσπονδιών, όπως είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ΕΟΚ ή ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην ΚΟΕ, δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι ξανά υποψήφιοι.

Το Σχέδιο Νόμου θα συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη (7/11) προτού πάρει τον δρόμο προς την Ολομέλεια.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις