O Πιτίνο ανέλαβε την Εθνική Ελλάδας!

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία της ΕΟΚ με τον Ρικ Πιτίνο έλαβε πια επίσημη μορφή. Ο Αμερικανός κόουτς, βγαίνοντας με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο από τα γραφεία της oμοσπονδίας, επιβεβαίωσε πως θα αναλάβει την ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Ιουνίου με φόντο την πρόκριση στο Τόκιο.

«Είναι τεράστια τιμή για εμένα να παίρνω αυτή τη θέση. Ανυπομονώ να αρχίσω τη δουλειά. Είμαι ο προπονητής για το Προολυμπιακό τουρνουά» ανέφερε ο προπονητής – θρύλος.

Πρόκειται ασφαλώς για μία σπουδαία είδηση για τον ελληνική αθλητισμό, καθώς ο Πιτίνο είναι ένας άνθρωπος που έχει γράψει τεράστια ιστορία στο παγκόσμιο μπάσκετ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προπονητές ever.

Πέρσι μάλιστα έδωσε τα διαπιστευτήριά του με την εξαιρετική δουλειά που έκανε στον Παναθηναϊκό, στον οποίο πήγε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως ενημέρωσαν οι Βασιλακόπουλος – Πιτίνο, την Δευτέρα (11/11) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, όπου θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Nα σημειωθεί πάντως πως στα «παράθυρα» η Εθνική ομάδα θα συνεχίσει να καθοδηγείται από τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

Θυμίζουμε πως ο 67χρονος κόουτς έγραψε λαμπρή ιστορία στο κολεγιακό μπάσκετ κυρίως με Kentucky (1989-1997) και Louisville (2001-2017), ενώ έχει εργαστεί και στο ΝΒΑ στους πάγκους των Νιου Γιορκ Νικς (1987-1989) και Μπόστον Σέλτικς (1997-2001).

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις