Φεράντο: «Άλλαξε η ψυχολογία και βγήκε η δουλειά μας στο γήπεδο»

Στην αλλαγή της ψυχολογίας μέσα στην εβδομάδα απέδωσε περισσότερο τη νίκη του Βόλου επί του Παναιτωλικού ο Χουάν Φεράντο μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του ανταποκρίθηκαν τις δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν και πως τους βγήκε η τακτική που ακολούθησαν, θεωρεί πως δεν υπήρξε συγκέντρωση στο πρώτο ημίχρονο και εξήγησε γιατί δεν έκανε την τρίτη αλλαγή που δικαιούταν.

Αναλυτικά: «Συλλυπητήρια στον Άκη Πέτρου. Το παιχνίδι ήταν το αποτέλεσμα μιας δουλειάς που έγινε όλη την εβδομάδα. Χάρις στον πρόεδρο, που μας βοήθησε να αλλάξουμε την ψυχολογία, οι παίκτες έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες και άλλαξαν την κατάσταση στο παιχνίδι.

Μια αναφορά σε όλους όσοι δούλεψαν και αυτό που έγινε ήταν το αποτέλεσμα μιας απαιτητικής και δύσκολης εβδομάδας. Σημαντική η τακτική, αλλά το κυρίαρχο είναι να είμαστε μαζί και να δουλεύουμε με αυτό το ενωτικό πνεύμα».

Μετά ρωτήθηκε αν έχει εντοπίσει τι δεν πήγε καλά στο πρώτο ημίχρονο: «Υπάρχει ένα λάθος στη συγκέντρωση, γιατί πολλές φορές δεν εστιάζουμε στο σκοπό μας. Ήταν ιδιαιτέρως δύσκολες μέρες και σήμερα μάθαμε τι μπορούμε να κάνουμε και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έχουμε κάνει. Για παράδειγμα στην πίεση, δεν είμαστε όσο οργανωμένοι θα έπρεπε».

Για το λόγο που δεν έκανε τρίτη αλλαγή, σχολίασε ότι: «Είναι, γιατί είχαμε εξισορροπήσει το παιχνίδι και, αν υπήρχε ένα αμυντικό κόρνερ ή ένα πλάγιο, είχαμε καθορίσει τα μαρκαρίσματα. Μια αλλαγή θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανεπιθύμητη σύγχυση. Έχει να κάνει με την τακτική».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις