Όρθια η Νίκη στη Ρόδο

Αν και οι πιθανότητες πριν το ματς δεν ήταν με το μέρος της, αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα τα δεδομένα έκαναν ακόμη δυσκολότερη την αποστολή της, εντούτοις η Νίκη Βόλου κατάφερε να παραμείνει όρθια στη Ρόδο κόντρα στον Διαγόρα και να επιστρέψει στη βάση της  με τον βαθμό της ισοπαλίας στις αποσκευές της. Οι γηπεδούχοι κόντρα στην αρχική εικόνα του ματς προηγήθηκαν με τον Κέρι στο 12’, όμως οι κυανόλευκοι βρήκαν αντίδραση και απάντησαν στο 31’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροχάνο. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα αν και η Νίκη υποχρεώθηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ιορδανίδη στο 74’.

Με δύο επιθετικούς ο Βεργέτης

Ο Στάικος Βεργέτης στον πρώτο του αγώνα στον πάγκο της Νίκης Βόλου παρέταξε ένα σχήμα με δύο επιθετικούς τον Ροχάνο και τον Καπό, δείχνοντας πίστη όχι μόνο για το θετικό αποτέλεσμα αλλά και για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης, την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Παγώνης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης και Βοσνιάδης, στον άξονα οι Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ, στην δεξιά πτέρυγα ο Κρουθ και στην αριστερή ο Καπός ενώ σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Ροχάνο, ο Ιορδανίδης.

Κόντρα στη ροή προηγήθηκε με Κέρι ο Διαγόρας

Η Νίκη Βόλου μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να πάρει κεφάλι στο σκορ. Μόλις στο 5ο λεπτό έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε σέντρα του Ντομίνγκεθ ο Ροχάνο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Τσέλιου. Τρία λεπτά αργότερα ο Ροχάνο σέρβιρε από τα αριστερά όμως το σουτ στην κίνηση του Κρουθ πέρασε άουτ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το γκολ από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν θέμα χρόνου, ο Διαγόρας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’ Ο Γεωργίου με όμορφη ενέργεια απέφυγε δύο αντιπάλους του, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κέρι, με τον πρώην παίκτη της Νίκης να πιάνει δυνατό σουτ με το αριστερό και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Απάντησε με Ροχάνο η Νίκη

Από το 12’ και μετά το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά καθώς η Νίκη πάτησε την μπάλα και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει ενώ ο Διαγόρας θέλησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Στο 17’ ο Αποστολίδης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει το σουτ του Αθανασίου, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Βοσκόπουλος από πλεονεκτική θέση δεν σημάδεψε σωστά με το κεφάλι σε όμορφη σέντρα του Κρουθ. Με τη συμπλήρωση της μισής ώρας αγώνα η Νίκη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ιορδανίδη από τον Καρπαθάκη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροχάνο, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου και φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Αμέσως μετά την ισοφάριση ο Διαγόρας έφτασε πολύ κοντά στο 2-1. Ο Γλυνός τροφοδότησε τον Γεωργίου, εκείνος έστρωσε για τον Μπαρμπαρούση, με το πλασέ του να περνά άουτ. Στο 40’ οι παίκτες του Διαγόρα ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αλιατίδη στον Μπαρμπαρούση, όμως ο κ. Αγγελάκης έδειξε «παίζετε».

Από μία μεγάλη ευκαιρία στο 2ο ημίχρονο – Με 10 η Νίκη από το 74’

Χωρίς τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου κύλησε το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, με τις δύο ομάδες να κοιτάζουν περισσότερο τα νώτα τους. Οι γηπεδούχοι πίεσαν κυρίως μετά το 75’ όταν η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες χάρη στην κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Ιορδανίδης.

Την μεγάλη του ευκαιρία ο Διαγόρας την σπατάλησε στο 63’ όταν ο Κέρι εκτέλεσε κάθετα το φάουλ προς τον Μπουρλάκη, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα με τον Μπαρμπαρούση να αποτυγχάνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 74’ η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ιορδανίδης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Κέρι. Η πίεση του Διαγόρα αυξήθηκε όμως η αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων δεν έδωσε δικαιώματα να απειληθεί η εστία τους. Μάλιστα, στο 90’ η Νίκη θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή όταν ο Καμπαγέρο αστόχησε από θέση τετ α τετ, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Δεν της ταιριάζει η τελευταία θέση

Η Νίκη Βόλου παρά την ισοπαλία στη Ρόδο με τον Διαγόρα βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με συγκάτοικο τον Ιάλυσο, και θα πρέπει να δώσει μάχη να αποφύγει δυσάρεστες καταστάσεις. Η αρχή έγινε στη Ρόδο όμως θα πρέπει να έχει συνέχεια και η νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, το Σάββατο, στη Νεάπολη, κρίνεται επιτακτική. Άλλωστε στη Νίκη Βόλου δεν ταιριάζει η τελευταία θέση σ’ όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται.

 

Οι συνθέσεις:

Διαγόρας Ρόδου (Πέτρος Ρουτζιέρης): Τσέλιος, Παπαδόπουλος, Ευαγγελιδάκης, Ηλιάδης, Προβατίδης (56’ λ.τρ. Μπέλερης), Καρπαθάκης, Αθανασίου, Γεωργίου (λ.τρ. Γούλας), Γλυνός (62’ Μπουρλάκης), Κέρι, Μπαρμπαρούσης.

Στον πάγκο: Γαγκιόζης, Μανωλάκης, Πινιώτης και Πατσαρούχας

Νίκη Βόλου (Στάικος Βεργέτης): Αποστολίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Παγώνης, Βοσνιάδης, Μπιτσάκος (62’ λ.τρ. Καμπαγέρο), Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης, Κρουθ, Ροχάνο (81’ Τσιώλης), Καπός (56’ Μασκουνιάν).

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Κυριακίδης Κ. και Λίτσιος

 

Οι διαιτητές της αναμέτρησης

Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος

Α’ Βοηθός: Νταβέλας Αργύρης

Β’ Βοηθός: Φράγιος Αναστάσιος

4ος: Ωραιόπουλος Μάριος (Δωδεκανήσου)

Παρατηρητής: Μοιραδωράκης Χαράλαμπος (Πειραιά)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις