Να η ευκαιρία…

Μία νίκη και δύο ισοπαλίες, στις πρώτες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Football League, είναι φτωχός απολογισμός για τη Νίκη Βόλου, που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, έθεσε υψηλούς στόχους για τη φετινή σεζόν.

Αν και το εγχείρημα άρχισε πιο αργά όλων των υπόλοιπων ανταγωνιστών, εντούτοις οι επικεφαλείς δεν δίστασαν να μιλήσουν για πρωταθλητισμό και για ομάδα που θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία που οι ποιοτικές διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές.

Οι μεταγραφικές κινήσεις έδειχναν πως μεταξύ θεωρίας και πράξης υπήρχε συνέπεια, όμως δύο επιλογές αποδείχθηκαν αρκετές ώστε να χρειαστεί μόλις στην 6η αγωνιστική να υπάρξει η πρώτη διορθωτική κίνηση. Η διοίκηση επέλεξε να δώσει τα κλειδιά σ’ έναν προπονητή χωρίς προϋπηρεσία στην ελληνική πραγματικότητα και χωρίς παραστάσεις από ομάδες που είχαν στόχο τον πρωταθλητισμό. Μπορεί ο Ισαάκ Χοβέ να αποδείξει στο μέλλον πως έχει τα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να διαθέτει ένας προπονητής για να έχει μία επιτυχημένη καριέρα, όμως, εκ του αποτελέσματος, στη Νίκη Βόλου της πίεσης και των υψηλών στόχων δεν τα κατάφερε. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές όμως οι αριθμοί είναι αμείλικτοι.

Η αποδοχή από πλευράς διοίκησης της επιθυμίας του Ισπανού τεχνικού να δουλέψει με 22 ποδοσφαιριστές, αποτέλεσε το δεύτερο λάθος το οποίο αναμένεται να διορθωθεί εντός της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Δυστυχώς, οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί και οι απουσίες λόγω καρτών έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα, με την ομάδα να συμπληρώνει, σπανίως, 18αδα.

Ορθώς η διοίκηση προχώρησε στην αντικατάσταση του Ισαάκ Χοβέ  μ’ έναν προπονητή που ταιριάζει στη φιλοσοφία της, διαθέτει το απαραίτητο βιογραφικό και άρα μειώνει τις πιθανότητες αποτυχίας. Επικοινωνιακά η πρόσληψη του κ. Στάικου Βεργέτη, εκτός του ότι κέρδισε χρόνο ηρεμίας, έδειξε πως  η διοίκηση είναι αποφασισμένη να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να έχει μία επιτυχημένη χρονιά.

Το Σάββατο (16/11, 15:00) οι παίκτες της Νίκης Βόλου έχουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα που κορυφώθηκε στο ματς με τον Ιωνικό και που μετατράπηκε σε στάση αναμονής από τον κόσμο μετά την πρόσληψη του κ. Βεργέτη και την ισοπαλία στη Ρόδο κόντρα στον Διαγόρα. Ο τρόπος είναι ένας και μοναδικός: να κερδίσουν τον αιώνιο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι απλά ένα ματς γοήτρου, είναι αγώνας επιβίωσης για τους κυανόλευκους που θέλουν πάσει θυσία το τρίποντο ώστε να ξεκολλήσουν από τον πάτο του βαθμολογικού πίνακα και να κοιτάξουν ψηλότερα στη συνέχεια. Με μία νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου κανείς δεν θα θυμάται το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα θα αποτελέσει και το εφαλτήριο για την αντεπίθεση της Νίκης ώστε να βρεθεί εκεί που θέλουν να την βλέπουν οι φίλαθλοί της.

Να η ευκαιρία…

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις