ATP Finals: «Διαστημικός» Τσιτσιπάς, προκρίθηκε στους «4» κι έγραψε ιστορία

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο 21χρονος Έλληνας τενίστας «καθάρισε» τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-2 ) και εξασφάλισε την παρουσία του στην 4άδα του ATP Finals του Λονδίνου!

Η νίκη του Ράφα Ναδάλ επί του Ντανίλ Μεντβέντεφ μερικές ώρες νωρίτερα, έδωσε την δυνατότητα στον «Στεφ» να εξασφαλίσει από χθες την παρουσία τους στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης στην «Ο2 Arena».

Εκείνος δεν ήταν δυνατόν να πει «όχι». Την… άρπαξε από τα μαλλιά και παίζοντας με εξαιρετική συγκέντρωση κι πάθος, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ζβέρεφ. Να σημειώσουμε ότι ο Γερμανός, Νο7 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν ο κάτοχος του τίτλου, ωστόσο απέναντι στον σημερινό Τσιτσιπά δεν είχε καμία τύχη. Ετσι γνώρισε την 4η σερί ήττα του από τον

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο6 στον κόσμο, τον υποχρέωσε σε σωρεία λαθών και έτσι πήρε εκείνος το «χρυσό» εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, μέσα σε 1 ώρα και 13 λεπτά.

Την 3η και τελευταία αγωνιστική (την Παρασκευή 15/11) παίζει με τον Ράφα Ναδάλ (έχει ρεκόρ 1-1) όμως δεν ανησυχεί πλέον για την πρόκριση καθώς έχει ήδη περάσει από τον όμιλο «Αντρέ Αγκάσι». Στην επόμενη φάση βρίσκεται και ο Ντομινίκ Τιμ από τον άλλον όμιλο «Μπγιορν Μποργκ».

Το μόνο που παίζεται είναι η θέση του στο γκρουπ. Με νίκη είναι φυσικά θα είναι πρώτος και αήττητος σε τρία ματς. Ο 21χρονος τενίστας θα πρώτος ακόμα και σε περίπτωση ήττας, αρκεί ο Ζβέρεφ να επικρατήσει του αδιάφορου ουσιαστικά Μεντβέντεφ (έχει 0-2).

Σε περίπτωση που ο Στέφανος καταλάβει την πρωτιά, τότε θα παίξει με έναν εκ των Νόβακ Τζόκοβιτς ή Ρότζερ Φέντερερ. Αν έρθει δεύτερος, τότε στον δρόμο του θα βρεθεί ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ.

Το break-κλειδί στο πρώτο σετ
Ο Τσιτσιπάς μπήκε λίγο νωθρά στο ματς. Κατάφερε όμως να κρατήσει το σερβίς του (4-3) και έκτοτε κυριάρχησε. Έκανε σημαντικό μπρέικ για το 5-3 και στη συνέχεια δεν κοίταξε ποτέ πίσω ξανά. Το 6-3 ήρθε «ξεκούραστα» και το 1-0 ήταν γεγονός!

Break στο πρώτο γκέιμ!

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του πλέον, απέναντι σε έναν Ζβέρεφ που έδειχνε να τα έχει… χαμένα. Στο δεύτερο σετ έκανε μπρέικ από ττο πρώτο γκέιμ και έτσι όλα πήραν τον δρόμο τους. Στο 5ο γκέιμ ο Τσιτσιπάς κατάφερε και δεύτερο μπρέικ για το 4-1 ξεσηκώνοντας το πλήθος και ειδικά τους πολλούς Έλληνες που βρέθηκαν στις κερκίδες με τις «γαλανόλευκες». Το 6-2 ήρθε μέσα σε αποθέωση από όλο το γήπεδο με τον Τσιτσιπάς να βρίσκεται στον «έβδομο ουρανό»!

Ο Τσιτσιπάς τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια, έχοντας 23 winners και μόλις 11 αβίαστα λάθη! Από την πλευρά του ο Ζβέρεφ είχε 17 winners και 18 αβίαστα λάθη και έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί κυριάρχησε κατά κράτος ο «Στεφ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις